Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αναμένεται η πολυπόθητη τροπολογία για τα δίμηνα στο Παγγαίο

Ημέρα:

spot_img

Την αισιοδοξία του για την θετική έκβαση της πολύκροτης υπόθεσης των διμήνων, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στο «Ενήμερο» ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους τοπικούς βουλευτές και πιθανολογώ ότι θα γίνει αποδεκτή η τροπολογία από τον αρμόδιο υπουργό, μετά και την αθωωτική απόφαση στο ποινικό δικαστήριο. Πολύ σύντομα, με βάση και τις δεσμεύσεις που έχουμε, μέχρι το τέλος του έτους θεωρώ ότι θα έχει περάσει η πολυπόθητη τροπολογία», τόνισε σχετικά με το θέμα ο κ. Αναστασιάδης.

Ωριμότητα μελετών έργων – Αναμένεται η έγκρισή τους – Ετοιμότητα από την πλευρά του δήμου Παγγαίου

Ο δήμαρχος Παγγαίου βρέθηκε την Τρίτη (30/10) στην Αθήνα, όπου εκτός των άλλων, μετέβη και στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διεκδίκηση πιστώσεων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», οι οποίες σχετίζονται με έργα ύδρευσης και παιδικών χαρών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Φίλιππος Αναστασιάδης, ο δήμος Παγγαίου έχει ετοιμότητα, καθώς πολλές μελέτες είναι ώριμες και έχουν υποβληθεί, για τις οποίες αναμένεται η έγκρισή τους.

Επίσης, μια από τις επισκέψεις του κ. Αναστασιάδη στο αρμόδιο υπουργείο, αφορά έργα βιολογικών καθαρισμών για τη δημοτική ενότητα Πιερέων όπου δυστυχώς, όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει καμιά υποδομή.

«Τρέχουμε για να προλάβουμε να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις, καθώς έχουμε ωριμότητα μελετών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

Προχωρούν τα έργα σε Νέα Πέραμο και Ελευθερούπολη

Παράλληλα, αναφερόμενος σε έργα που «τρέχουν» στην παρούσα φάση, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι σε εξέλιξη είναι ήδη η παιδική χαρά στην Ελευθερούπολη, αλλά και η μελέτη για το έργο των 600.000 ευρώ στο κέντρο της πόλης, ενώ, όπως τόνισε, πολλές είναι και οι παρεμβάσεις στη Νέα Πέραμο, όπου έχει δημοπρατηθεί κι έχει προκύψει ανάδοχος για το γήπεδο, ενώ γίνονται πεζοδρομήσεις και ηλεκτροφωτισμός στο παραλιακό μέτωπο στο πλαίσιο της υπογείωσης των καλωδίων της Δ.Ε.Η. Αντίστοιχα εργασίες ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο θα γίνουν και στο τμήμα από την παραθεριστική οικία του μητροπολίτη μέχρι και το ρέμα Νικήτα. Με ταχείς ρυθμούς προχωρά και το έργο της  παιδικής χαράς στο κέντρο της Νέας Περάμου, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος του έτους. Όπως συμπλήρωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, πολλές είναι και οι ασφαλτοστρώσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε Νέα Πέραμο, αλλά και στη Νέα Ηρακλείτσα, όπου υπήρχαν ανάγκες, πάντα σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία.

«Προς το τέλος του έτους θα οριστικοποιήσουμε το πλάνο μας και τους υποψηφίους μας»

Τέλος, ερωτηθείς για την προεκλογική περίοδο και για το αν έχει ήδη αρχίσει επαφές, μιας και από την πρώτη στιγμή δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο στον δήμο Παγγαίου, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Οι επαφές μας γίνονται διαρκώς, γιατί εμείς δεν σταματήσαμε να κινούμαστε σε ρυθμούς εκλογικούς από την πρώτη στιγμή που εκλεχθήκαμε. Αυτό συμβαίνει γιατί θεωρώ ότι κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες. Πλέον προχωράμε με ρυθμούς τέτοιους, ώστε με το νέο εκλογικό σύστημα να καταφέρουμε να επανεκλεγούμε. Το έχω δηλώσει από την αρχή ότι θα είμαι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου. Βέβαια πρέπει να δούμε και τους υπόλοιπους υποψηφίους και αναλόγως να οριστικοποιήσουμε το πλάνο μας και τους υποψηφίους μας, εκτιμώ προς το τέλος του τρέχοντος έτους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...