Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άναψαν τα φώτα στην παράκαμψη Ελαιοχωρίου

Ημέρα:

spot_img

Με τον ηλεκτροφωτισμό των τριών συνδετήριων κόμβων ολοκληρώθηκε πλέον στο σύνολό του, ένα από τα σημαντικότερα έργα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, αυτό της παράκαμψης του δημοτικού διαμερίσματος Ελαιοχωρίου, του δήμου Παγγαίου.

Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (29/9) συμπληρώθηκε και το τελευταίο κομμάτι του «πάζλ» για το συγκεκριμένο έργο, με την ενεργοποίηση των φωτιστικών σωμάτων, που αν μη τι άλλο πλέον συμβάλλουν στη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, όλων όσοι χρησιμοποιούν το νέο οδικό τμήμα, αφού μέχρι πρότινος και παρά το ότι η παράκαμψη είχε δοθεί επίσημα στην κυκλοφορία από τις αρχές Αυγούστου, οι τρεις κόμβοι παρέμεναν σκοτεινοί, με τους όποιους κινδύνους ενείχε αυτό για τους διερχόμενους οδηγούς.  Μοναδική «παραφωνία» η διαπίστωση που κάναμε ότι οι λάμπες των φωτιστικών σωμάτων παραμένουν αναμμένες και στη διάρκεια της ημέρας, κάτι που προφανώς οι αρμόδιοι θα διορθώσουν.

Σημαντικά τα οφέλη για τον οικισμό του Ελαιοχωρίου, καθώς τα βαρέα οχήματα χρησιμοποιούν σχεδόν στο σύνολό τους την παράκαμψη

Η παράκαμψη Ελαιοχωρίου είναι ένα έργο που πέρασε στην κυριολεξία από «σαράντα κύματα», καθώς μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια, από τότε που για πρώτη φορά υπήρξε σαν σκέψη στην δεκαετία του 1990, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς  χρήση.Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς άλλαξαν ριζικά τα κυκλοφοριακά δεδομένα για το δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Παγγαίου, το οποίο μέχρι πέρυσι «στέναζε», ειδικά στη διάρκεια των μηνών από Ιούλιο μέχρι και Οκτώβριο, οπότε και παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση φορτηγών ψυγείων, από και προς τα συσκευαστήρια του Μυρτοφύτου.

Πλέον σχεδόν στο σύνολό τους, σε ποσοστό πάνω από 90%, φορτηγά ψυγεία, λεωφορεία που μεταφέρουν εργάτες, αλλά και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα κατοίκων του Μυρτοφύτου και της Φωλιάς, χρησιμοποιούν την παράκαμψη, με αποτέλεσμα η αποσυμφόρηση του Ελαιοχωρίου να είναι ιδιαίτερα εμφανής.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία του έργου

Το έργο της παράκαμψης του οικισμού του Ελαιοχωρίου, αφορά την καινούργια χάραξη τμήματος της 10ης επαρχιακής οδού και είναι συνολικού μήκους 2.650 μέτρων. Το έργο περιλαμβάνει τρεις συνδετήριους κόμβους, έναν για την είσοδο του Ελαιοχωρίου, έναν στην έξοδο του δημοτικού διαμερίσματος προς Μυρτόφυτο και έναν για το κέντρο του οικισμού του Ελαιοχωρίου.

Επίσης, περιλαμβάνει πέντε αγροτικές οδούς πρόσβασης ιδιοκτησιών και τεχνικά έργα για την απορροή των ομβρίων. Το συνολικό πλάτος της οδού είναι 11 μέτρα, με το ασφαλτικό κατάστρωμα να έχει πλάτος 8 μέτρα και 1,5 μέτρο το έρεισμα εκατέρωθεν.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...