Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σάββας Μιχαηλίδης: Πανηγυρίζουν για τα λίγα, χωρίς να έχουν αποτέλεσμα

Ημέρα:

spot_img

Σκληρούς χαρακτηρισμούς για τη διοίκηση του δήμου Νέστου χρησιμοποίησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τέως δήμαρχος της περιοχής Σάββας Μιχαηλίδης.

Αρχικά, ρωτήθηκε για το αν θεωρεί ικανοποιητικές τις χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε ο δήμος Νέστου πρόσφατα κι απάντησε: «Η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τα δεδομένα και τα στάνταρ της, δικαίως πανηγυρίζει, αφού ίσως με αυτή την προσπάθεια που κάνει τώρα θεωρεί ότι έπιασε το top των δυνατοτήτων της».

«Πανηγυρίζουν για 300.000 ευρώ, αλλά από δημοτικά χρήματα έχουν βάλει ήδη 650.000»

«Αν πανηγυρίζουν με 3,5 εκατομμύρια ευρώ, θεωρητικά μέχρι στιγμής, κι άλλες 300.000, εμείς τι θα έπρεπε να κάνουμε με τα 115 εκατομμύρια ευρώ που φέραμε στον δήμο; Από εκεί και πέρα ό,τι έρχεται το θεωρώ θετικό, όμως η διαφορά μας έγκειται στο ότι θα έπρεπε να δούμε πρώτα την πράξη ένταξης και μετά να δούμε το έργο που αφορά την αποκατάσταση των ζημιών. Πανηγυρίζουν για 300.000 ευρώ, αλλά από δημοτικά χρήματα έχουν βάλει ήδη 650.000», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

«Οι πανηγυρισμοί, έστω και γι’ αυτά τα ολίγα, να γίνονται εφόσον έχουμε αποτέλεσμα…» 

«Όσον αφορά για το αντιπλημμυρικό έργο, δεν ξέρω κατά πόσο στο τέλος θα υλοποιηθεί. Εύχομαι να γίνει, αλλά η μελέτη έχει μια τροποποίηση από τον τίτλο του έργου «ανάπλαση οδού Εγνατίας» που δεν συνάδει με το αντικείμενο. Εμείς θεωρούμε ότι αυτά τα πράγματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται λακωνικά και οι πανηγυρισμοί, έστω και γι’ αυτά τα ολίγα, να γίνονται εφόσον έχουμε αποτέλεσμα.  Επειδή λοιπόν όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, στο τέλος θα δούμε αν πανηγύρισαν σωστά ή όχι», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα των χρηματοδοτήσεων ο τέως δήμαρχος Νέστου.

«Η χειρότερη διοίκηση που έχει γνωρίσει ο δήμος Νέστου από τη σύστασή του κι όχι μόνο…»

Ο Σάββας Μιχαηλίδης ρωτήθηκε στη συνέχεια για το πώς κινείται ο ίδιος αυτό το διάστημα, λίγους μόλις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές κι απάντησε αρχικά: «Στην παρούσα φάση εμείς έχουμε ολοκληρώσει σε ένα βαθμό αυτό που έπρεπε να κάνουμε, να αναδείξουμε δηλαδή την αδυναμία αυτής της διοίκησης να διαχειριστεί και τα αυτονόητα. Να προασπιστούμε πρωταρχικώς όλο αυτό το έργο που κάναμε και να αποδείξουμε όλη αυτή τη λάσπη που δεχτήκαμε μεθοδικά από το 2011 μέχρι και το 2014, από μια διοίκηση, τη χειρότερη που έχει γνωρίσει ο δήμος μας από τη σύστασή του κι όχι μόνο, αλλά και από τη μεταπολίτευση και μετά».

«Μιλάμε για μια διοίκηση αδιάφορη, αλαζονική, αλλά και ανίκανη στο να επιτελέσει δημοτικό έργο…»

«Σήμερα βλέπουμε ότι η τοπική κοινωνία του Νέστου έχει αντιληφθεί με ποιους έχει να κάνει και σε ποιους θα πρέπει να εμπιστευτεί τη διαχείριση του δήμου. Μιλάμε για μια διοίκηση αδιάφορη, αλαζονική, αλλά και ανίκανη στο να επιτελέσει δημοτικό έργο, η οποία προσπάθησε να συνεχίσει την προεκλογική της λάσπη και τα φούμαρα που έλεγε με τις διάφορες ανυπόστατες φαντασιώσεις και κατηγορίες του επικεφαλής και των συν αυτώ. Πράγματα που αποδείχτηκε ότι έπεσαν στο κενό», συμπλήρωσε σχετικά.

«Η καθημερινή επαφή μας με τον κόσμο, μας δίνει τη δυνατότητα να λέμε ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία θέλει να απαλλαγεί από αυτή τη διοίκηση»

«Έχουμε μια διοίκηση που επιχειρεί να ανανεώσει την εντολή της, με ποιο διακύβευμα όμως; Γιατί έργα δεν έχουν κάνει και την καθημερινότητα μπορεί να την κρίνει ο καθένας. Η καθημερινή επαφή μας με τον κόσμο, μας δίνει τη δυνατότητα να λέμε ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία θέλει να απαλλαγεί από αυτή τη διοίκηση. Εμείς έχουμε τον χρόνο να παρουσιάσουμε όλα αυτά που έγιναν κι αυτό θα γίνει προς το τέλος Οκτωβρίου, ώστε να αποφασίσουμε από κοινού με τον λαό της περιοχής μας για το αν επιθυμεί τον Σάββα Μιχαηλίδη στις επάλξεις. Οι σημερινοί διοικούντες λογικά δεν θα έχουν καμιά τύχη στις εκλογές. Δεν έχουν προσφέρει τίποτα άλλο, παρά εντυπώσεις και φούμαρα και καλό θα ήταν να μας απαλλάξουν από την πολιτική τους παρουσία», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Μιχαηλίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...