Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος Νέστου: Παρουσιάστηκαν «Τα Οδωνυμικά της Χρυσούπολης»

Ημέρα:

spot_img

Μια εξαιρετική εκδήλωση, διοργάνωσε το Σάββατο 14 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης ο Δήμος Νέστου, παρουσιάζοντας το εξαιρετικού ενδιαφέροντος, βιβλίο του συνταξιούχου εκπαιδευτικού και συντοπίτη μας κ. Γεωργιάδη Θεοφάνη «Τα Οδωνυμικά της Χρυσούπολης».

Πρόκειται για ένα βιβλίο, που επεξηγεί με χρήσιμες πληροφορίες, το ιστορικό της ονοματοδοσίας, των οδών της Χρυσούπολης. Ένα χρηστικό εγχειρίδιο, για όλους τους πολίτες του Δήμου. Την έκδοση του κάλυψε οικονομικά, ο Δήμος Νέστου. Πλήθος κόσμου, έδωσε το παρόν τιμώντας, το αξιόλογο σύγγραμμά του κ. Γεωργιάδη.
Η εκδήλωση, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα. Νωρίτερα, έκανε μνεία στην 1η Συνάντηση Τοπικής Ιστορίας του Δήμου Νέστου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη καθώς και στην ανάθεση για την έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου, στην υπό δημιουργία ψηφιακή βιβλιοθήκη, στο πρώην Δημαρχείο Χρυσούπολης (ολοκληρώθηκε η μελέτη προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ έργο ύψους 300.000€) αλλά και στην δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου Χρυσούπολης. Ανήγγειλε ακόμη την απόφαση της δημοτικής αρχής για την ονοματοδοσία οδών στην Κεραμωτή.
Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Τα Οδωνυμικά της Χρυσούπολης», αποσπάσματα του οποίου διάβασαν η Επίκουρος καθηγήτρια ΑΠΘ κα Δεληκάρη Αγγελική καθώς και οι εκπαιδευτικοί κα Αθανασιάδου Ελπίδα και κα Δημητριάδου Χαραλαμπία.
Η παρουσίαση, ολοκληρώθηκε με την βράβευση του συγγραφέα Γεωργιάδη Θεοφάνη από τον Δήμαρχο Νέστου για το σπουδαίο πόνημά του τον οποίο και συνεχάρη δίνοντάς του αναμνηστικά δώρα, ενώ τα βιβλία του συγγραφέα, δώρισε ο Δήμαρχος, στις ομιλήτριες του πάνελ, αλλά και στους συγγενείς των Δημάρχων, τα ονόματα των οποίων δόθηκαν σε οδούς της πόλης. Επίσης, βιβλία δόθηκαν και στους πρώην Δημάρχους του Δήμου Νέστου κ. Πασσαλίδη, κ. Γκουλφά και κ. Μαρινάκη, οι οποίοι ήταν παρόντες.

“Έπεσαν στο τραπέζι” τα πρώτα ονόματα των οδών της Κεραμωτής

Την 1η της συνάντηση πραγματοποίησε η επιτροπή που ορίστηκε από τον Δήμο Νέστου για την ονοματοδοσία οδών της Κεραμωτής παρουσία και του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου καθώς και της Αντιδημάρχου Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσας, την Κυριακή 15 Απριλίου.
Στο τραπέζι έπεσαν τα πρώτα ονόματα των οδών, που πρόκειται να ονοματοδοτηθούν, ενώ συζητήθηκαν κι άλλες σημαντικές λεπτομέρειες.
Την επιτροπή απαρτίζουν οι: κ. Μαρινάκης Μένανδρος (Πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής), κα Πουλουκτσή Βασιλική (Πρώην Διευθύντρια Γυμνασίου Κεραμωτής), κα Λαγοπούλου Μαρία (Πρώην Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής), κ. Ψυχουδάκης Πάρης (Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Κεραμωτής) και κα Ανδρεάδου Κυριακή (Πρώην Εκπαιδευτικός- Κάτοικος Κεραμωτής).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...