Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανεβάζει ταχύτητα ο δήμος Νέστου…

Ημέρα:

spot_img

«Δεν έχουμε τις ταχύτητες που επιθυμώ εγώ προσωπικά. Περιορίζονται από τις αγκυλώσεις που μας άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, που είχε τον δικό της τρόπο λειτουργίας και λογική. Κρίθηκε όμως από τους πολίτες, δεν θα μείνουμε σε αυτό. Προχωράμε μπροστά και σύντομα θα απαγκιστρωθούμε από όλα αυτά τα βαρίδια που μας άφησαν για να γίνει ξανά ο Δήμος Νέστου πρωτοπόρος στην Ελλάδα, μπροστά σε όλες τις προκλήσεις, ώστε να δημιουργεί ειδήσεις κι όχι να τις διαβάζει για άλλους από τα ΜΜΕ».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από την ανάληψη των καθηκόντών του.

«Επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα ακόμη και σε εμένα που έχω εμπειρία και γνωρίζω πρακτικές και μεθόδους, θα πρέπει η ενημέρωση να φτάσει στο σημείο που ακριβώς μπορούμε να έχουμε ένα ακριβές αποτύπωμα…»

«Αυτόν τον μήνα προσπαθήσαμε να δούμε την καθαρή θέση μας, έναντι όλων των προϋποθέσεων για να μπορέσει ο δήμος να βρει, να σχεδιάσει και να πράξει αυτά που απαιτούνται, ώστε να αρχίσει η κανονικότητα. Επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα ακόμη και σε εμένα που έχω εμπειρία και γνωρίζω πρακτικές και μεθόδους, θα πρέπει η ενημέρωση να φτάσει στο σημείο που ακριβώς μπορούμε να έχουμε ένα ακριβές αποτύπωμα, όχι μόνο των οικονομικών, αλλά γενικότερα όλων των πραγμάτων και των διαδικασιών που υφίστανται στον Δήμο», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Νέστου.

«Στο αναπτυξιακό κομμάτι παράλληλα, πρέπει να διεκδικούμε, να σχεδιάζουμε και να ωριμάζουμε μεγάλα έργα»

«Για όλα αυτά που ένας Δήμος μπορεί να αντιμετωπίσει, από την απλή καθημερινότητα, από τα προβλήματα που έχουμε στα μηχανήματα, στις κτηριακές υποδομές που πρέπει να τακτοποιηθούν, όλα αυτά πέντε χρόνια, δυστυχώς, δεν έγινε καμιά παρέμβαση και γι’ αυτό θα πρέπει να βρεθεί η φόρμα ώστε σιγά σιγά να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις. Επίσης, στο αναπτυξιακό κομμάτι παράλληλα, πρέπει να διεκδικούμε, να σχεδιάζουμε και να ωριμάζουμε μεγάλα έργα. Σε αυτή τη φάση του ενός μήνα προσπαθούμε να έχουμε ένα όσο γίνεται σοβαρότερο και πρακτικά πραγματικό αποτύπωμα, οικονομικό, γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς όλα τα πράγματα κινούνται γύρω από αυτό», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Σάββας Μιχαηλίδης.

«Η ΔΕΥΑΝ οφείλει 4.438.000 ευρώ με ταμείο 43.000 ευρώ στις 31.8.19»

Ενδεικτικά ο δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΥΑΝ, καθώς και στις σχολικές επιτροπές, τονίζοντας: «Η ΔΕΥΑΝ οφείλει 4.438.000 ευρώ με ταμείο 43.000 ευρώ στις 31.8.19. Όλο αυτό πρέπει να πληρωθεί από έσοδα της ΔΕΥΑΝ. Οι σχολικές επιτροπές είχαν χρέος 150.000 ευρώ, ήρθε μια δόση και προσπαθούμε να πληρώσουμε διακανονισμούς με την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, για να μην έχουμε προβλήματα με το διαδίκτυο που χρειάζονται τα σχολεία, είτε με το ρεύμα κι από εκεί και πέρα αναμένεται να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί και στα υπόλοιπα θέματα που έχουμε στην Αναπτυξιακή του Δήμου κ.ο.κ.».

«Ο Δήμος Νέστου έχει βάλει μπροστά τις μηχανές και σε λίγο τα αποτελέσματα θα είναι ορατά και απτά στον κάθε δημότη…»

«Η διοίκησή μας δεν τα λέει όλα αυτά προκειμένου να κλαφτεί, δεν μεμψιμοιρεί, αλλά τα λέει γιατί ακριβώς πρέπει να γνωρίζουν όλοι το αποτύπωμα που υπάρχει σήμερα και βεβαίως έχουμε διαχειριστεί και καταστάσεις χειρότερες θα προχωρήσουμε και θα βρούμε λύσεις σε όλα αυτά, ενώ παράλληλα θα διεκδικήσουμε μεγάλα έργα υποδομών που θα φέρουν την ανάπτυξη στον τόπο μας, θα βάλουν ξανά τον Δήμο σε αναπτυξιακή τροχιά, θα λύσουμε ζητήματα μικρά ή μεγάλα των δημοτών, με λίγα λόγια ο Δήμος Νέστου έχει βάλει μπροστά τις μηχανές και σε λίγο τα αποτελέσματα θα είναι ορατά και απτά στον κάθε δημότη. Προχωράμε με όσο γίνεται πιο δυναμικό τρόπο για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...