Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Καθυστερεί η αποκατάσταση της ζημιάς στον δρόμο του Παληού

Ημέρα:

spot_img

Η διεξοδική μελέτη για την πλήρη ανακατασκευή του δρόμου στο Παληό (Γλάστρες) όπου πρόσφατα σημειώθηκε η κατάρρευση του τοιχίου αντιστήριξης, προέχει αυτή τη στιγμή, δηλώνει στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Δημοσθένης Τουλκίδης.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ότι ο δρόμος θα δινόταν στην κυκλοφορία τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας που διανύουμε τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς η ζημιά είναι προφανώς μεγαλύτερη από αυτήν που στην αρχή φαινόταν.

Την Τρίτη οι απαντήσεις για τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα

«Στο δρόμο του Παληού, όπου ανέκυψε το πρόβλημα, έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε το δρόμο σωστά και ίσως μια και καλή, επειδή ανακαλύψαμε ότι σίγουρα υπάρχει θέμα διάβρωσης του υπεδάφους, αλλά και επειδή δεν θα ήταν φρόνιμο να υπερισχύσει η ταχύτητα αποκατάστασης της ζημιάς έναντι της ασφάλειας. Για την ώρα περπατάμε τη διαδικασία του τοιχίου από μέσα και την Τρίτη (25/4) θα είμαστε σε θέση να απαντήσουμε αναλυτικά για όλες τις διαδικασίες, αλλά και για τα χρονοδιαγράμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Τουλκίδης.

Πρόκειται για υπερεπείγον ζήτημα υποστηρίζει ο Δ. Τουλκίδης

«Θα προσπαθήσουμε να είμαστε γρήγοροι, με διαδικασίες που δεν θα περνάνε από μεγάλους διαγωνισμούς. Μιλάμε άλλωστε για υπερεπείγον ζήτημα που εύκολα μπορεί να αιτιολογηθεί. Ο εργολάβος είναι διατεθειμένος να αναλάβει κομμάτια της κατασκευής, αλλά δεν θα φτιάξει κι ό,τι έχουμε χαλάσει εμείς 30 χρόνια στο δρόμο του Παληού. Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για χρόνους και κόστη, διότι πρέπει να μελετηθεί το έργο διεξοδικά ο δρόμος κι όχι απλά η αντιστήριξη του και να δούμε ευρύτερα τι έχει γίνει. Άρα έχουμε οπωσδήποτε σαν πρώτο βήμα τη μελέτη για την ανακατασκευή του δρόμου, το δεύτερο είναι η κατασκευή του τοιχίου και «πακέτο» να διορθωθεί ο δρόμος. Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να μην έχουμε τα ίδια μετά από μερικά χρόνια», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας.

«Προσπαθούμε να είμαστε γρήγοροι, χωρίς να αφήσουμε την ταχύτητα να ρίξει το επίπεδο ασφάλειας και την ποιότητα του έργου»

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν γίνει στο σημείο όπου δημιουργήθηκε το πρόβλημα, ο Δημοσθένης Τουλκίδης απάντησε: «Ευτυχώς η ζημιά σημειώθηκε σε κομμάτι που μπορούσαμε να κάνουμε εκτροπή. Γενικά λειτουργεί καλά η ρύθμιση της κυκλοφορίας και δεν έχουμε παράπονα ως προς την κίνηση που ουσιαστικά τώρα αρχίζει στο Παληό. Γι’ αυτό προσπαθούμε να είμαστε γρήγοροι, χωρίς όμως να αφήσουμε την ταχύτητα να ρίξει το επίπεδο ασφάλειας και την ποιότητα του έργου. Θα πρέπει να το φτιάξουμε σωστά. Στο πλαίσιο του νόμου θα γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες για ένα έργο που κανονικά θα πήγαινε με διαγωνιστικές διαδικασίες, όμως το έργο είναι υπερεπείγον, οπότε θα συντομεύσουν οι διαδικασίες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...