Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Eurobank αντί για Πειραιώς στις Κρηνίδες;

Ημέρα:

spot_img

Σε αναζήτηση νέας τράπεζας, από την οποία θα ζητηθεί να ανοίξει υποκατάστημα στις Κρηνίδες, μετά το κλείσιμο της Πειραιώς, στρέφουν το βλέμμα τους οι τοπικοί φορείς, μετά και τη συνάντηση που έγινε το βράδυ της Τρίτης (8/10) στις Κρηνίδες.

Η πρωτοβουλία του δημάρχου Καβάλας, έχει να κάνει με μια πρώτη επαφή με την τράπεζα Eurobank, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (9/10). Σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει πολλές λεπτομέρειες, η συζήτηση πήγε αρκετά καλά, ωστόσο περισσότερα θα ανακοινωθούν, όπως μας είπε, το επόμενο διάστημα.

Κ. Αντωνιάδης: «Με τον δήμαρχο Καβάλας τον κ. Μουριάδη, αλλά και με τους υπόλοιπους φορείς είμαστε σε επαφές με άλλο τραπεζικό κατάστημα, για να μεταφέρουμε εκεί τις καταθέσεις μας ως φορείς, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να πετύχουμε το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος στις Κρηνίδες»

«Η πολιτική των τραπεζών είναι να κλείσουν καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στην Περιφέρεια ΑΜΘ, όπου η συγκεκριμένη τράπεζα κλείνει τρία υποκαταστήματα. Επομένως αυτό που μπορούμε να διεκδικήσουμε είναι αφενός να ζητήσουμε και να πείσουμε κάποιο άλλο τραπεζικό κατάστημα να ανοίξει στις Κρηνίδες. Όπως έχουμε πει στο παρελθόν η συγκεκριμένη περιοχή είναι αναπτυσσόμενη, υπάρχουν μεγάλες εταιρείες, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων που είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως και τα λασπόλουτρα και γι’ αυτό επιβάλλεται να υπάρχει ένα τραπεζικό κατάστημα εκεί. Εμείς ως Περιφέρεια έχουμε καταστήσει σαφές ότι πρέπει να συνεργαστούμε και με τον Δήμο Ξάνθης γιατί και στη Σταυρούπολη κλείνει υποκατάστημα της Πειραιώς κι εκείνοι μιλούν με άλλη τράπεζα. Επομένως με τον δήμαρχο Καβάλας τον κ. Μουριάδη, αλλά και με τους υπόλοιπους φορείς είμαστε σε επαφές με άλλο τραπεζικό κατάστημα, για να μεταφέρουμε εκεί τις καταθέσεις μας ως φορείς, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να πετύχουμε το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος στις Κρηνίδες», ανέφερε με δηλώσεις του για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

«Άρχισαν να αποστέλλονται μηνύματα στους κατοίκους με τα οποία μας «διατάζουν» να εξυπηρετούμαστε από το κατάστημα της Ελευθερούπολης…»

«Όσον αφορά το κατάστημα της Πειραιώς στις Κρηνίδες το γεγονός του κλεισίματος προφανώς είναι τετελεσμένο, μιας και άρχισαν να αποστέλλονται μηνύματα στους κατοίκους με τα οποία μας «διατάζουν» να εξυπηρετούμαστε από το κατάστημα της Ελευθερούπολης. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια πρωτοβουλία του δημάρχου με συνάντηση με τη Eurobank, για να δούμε αν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει υποκατάστημα στις Κρηνίδες. Αυτό που επιδιώξαμε στη συνάντηση της Τρίτης ήταν να μη γίνει συζήτηση για απόδοση ευθυνών. Αν πρέπει να γίνει κουβέντα για το ποιος φταίει μπορεί να γίνει αργότερα και πάντα στο πλαίσιο της συνεχόμενης υποβάθμισης του πρώην δήμου Φιλίππων. Το κατάστημα της Πειραιώς στις Κρηνίδες θα κλείσει την ερχόμενη Παρασκευή, όπως έχω πληροφορηθεί. Η συμμετοχή των πολιτών στη συνάντηση θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη, αλλά δεν ήταν όλος αυτός ο κόσμος που πραγματικά διαφωνεί με το κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος. Το ευχάριστο για εμένα θα έλεγα ότι ήταν η συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων και επιχειρηματιών της περιοχής και προσπάθησαν να δώσουν το στίγμα τους», τόνισε από τη μεριά του μιλώντας στον «Ενήμερο» ο Θέμης Καλπακίδης.

«Δεν εξαρτάται από εμάς το αν θα ανοίξει νέο κατάστημα στις Κρηνίδες…»

Σε ερώτηση για το αν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να γίνει κάτι με ένα νέο τραπεζικό κατάστημα απάντησε: «Αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς κάναμε την προσπάθεια κινητοποιήσαμε τον κόσμο. Από τη στιγμή που αφορά όλους ο καθένας ας αναλάβει και την ευθύνη του. Από εκεί και πέρα αν έχει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα η προσπάθειά μας θα φανεί στο μέλλον. Εμείς δράσαμε συλλογικά, με τον δήμο, τους συλλόγους κι όσους εμπλέκονται στην όλη διαδικασία».

«Σίγουρα θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη η ζωή των πολιτών. Επιβαρύνεται η καθημερινότητα, η οικονομία όλων μας. Χάνουμε χρόνο και χρήματα»

Τέλος, για το πόσο πιο δύσκολη θα γίνει η ζωή των πολιτών της περιοχής από το κλείσιμο της Πειραιώς, ο κ. Καλπακίδης επισήμανε: «Σίγουρα θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Επιβαρύνεται η καθημερινότητα, η οικονομία όλων μας. Χάνουμε χρόνο και χρήματα. Σίγουρα όταν κάποιος πηγαίνει σε άλλο μέρος για να κάνει τις δουλειές του θα χαθεί τζίρος από την τοπική αγορά, γιατί πηγαίνοντας στην Καβάλα, την Ελευθερούπολη ή το Δοξάτο σίγουρα θα ξοδέψει κάποια χρήματα εκεί οπότε είναι ένα κομμάτι που θα αφαιρέσει χρήματα από την οικονομία της περιοχής».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...