Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αδελφοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η Καβάλα με την Durham

Ημέρα:

spot_img

Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (29/11) στο δημαρχείο Καβάλας,  εκδήλωση για την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για την εδραίωση σχέσεων αδελφών πόλεων, μεταξύ του δήμου Καβάλας και της πόλης του Durham, της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης και ο πρύτανης του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ., Δημήτρης Μπαντέκας.

Ποια είναι η πόλη Durham

Η πόλη Durham είναι η έδρα της American Τobacco Company, η οποία επί σειρά ετών δραστηριοποιούνταν στην Καβάλα. Είναι επίσης η έδρα του Duke University, ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι δυο πλευρές συμφώνησαν, ώστε η συνεργασία ανάμεσα στον δήμο Καβάλας και στον Durham N.C., να στηριχθεί στις αρχές του αμοιβαίου οφέλους, των κοινών συμφερόντων και της επιθυμίας να προωθηθεί η ενίσχυση της οικονομίας, η ανταλλαγή πληροφοριών και η κοινωνική συνεργασία.

Προώθηση συνεργασίας σε τομείς, όπως ο πολιτισμός, η έρευνα, η τεχνολογία και η εκπαίδευση

Οι δύο πόλεις θα καταβάλλουν προσπάθειες για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ τους στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας, των επιστημών, του τουρισμού και του εμπορίου, με βάση τις αρχές της ισότητας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Η ιδέα της αδελφοποίησης γεννήθηκε από επίσκεψη της κ. Betty Tilley Seddon, που συνοδευόταν από την συμπολίτισσα μας Έφη Ανανιάδου στο Μουσείο Καπνού. Η Betty Tilley Seddon είναι κόρη του κ. Tilley, τελευταίου διευθυντού της Gαry Tobacco Company στην Καβάλα και διατηρεί δεσμούς με την πόλη μας. Τον Νοέμβριο του 2016 επισκέφθηκε τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα ο κ. Brady Surles γενικός διευθυντής του Οργανισμού Αδελφοποιημένων Πόλεων του δήμου του Durham, ο οποίος παρέδωσε στη δήμαρχο επιστολή του δημάρχου του Durham, στην οποία εξέφραζε την επιθυμία για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων που είχαν και έχουν άμεση σχέση με τον καπνό.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...