Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης από το δήμο για την ανακύκλωση γυαλιού

Ημέρα:

spot_img

Μια ακόμη εκστρατεία ενημέρωσης στους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος της Καβάλας σχετικά με την προώθηση της ανακύκλωσης γυαλιού, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, από την αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Κορίνα Χιώτη Πρασσά, τον υπεύθυνο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακυκλώσιμων, Μάριο Μπαμίδη, τον υπεύθυνο της υπηρεσίας Περιβάλλοντος του δήμου Καβάλας, Αλέξη Μιχαήλ και τον μηχανικό της υπηρεσίας Καθαριότητας, Κυριάκο Δαμιανό.

Να σημειωθεί ότι πάνω από ενάμιση χρόνο σε διάφορα σημεία της πόλης υπάρχουν περίπου 70 κώδωνες γυαλιού που εξυπηρετούν ως επί το πλείστον τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι κώδωνες αυτοί έχουν τοποθετηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακυκλώσιμων σε συνεργασία με το δήμο Καβάλας, ενώ κάθε καλοκαίρι ο αριθμός τους αυξάνεται.

Σημαντικούς πόρους και εργατοώρες εξοικονομεί ο δήμος Καβάλας

«Γίνεται εκτενής ενημέρωση σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης μας μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη και θα συνεχίσουμε και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Ξεκινήσαμε από τους πεζοδρόμους και θα συνεχίσουμε στην περιοχή του  Αγίου Νικολάου. Πόρτα – πόρτα πιστεύω να καλύψουμε όλα τα καταστήματα. Ο δήμος Καβάλας εξοικονομεί κάθε μήνα πέντε με δέκα τόνους γυαλιού, ανάλογα με την εποχή, χωρίς μάλιστα να πηγαίνει τα γυάλινα μπουκάλια στο Χ.Υ.Τ.Α. Κερδίζει επίσης εργατοώρες, καθώς η επένδυση των κωδώνων είναι της Ε.Ε.Α.Α. κι άρα δεν τα περισυλλέγουμε εμείς, οπότε εξοικονομούμε πόρους σημαντικούς», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η κ. Πρασσά.

Να σημειωθεί ότι η πορεία της ανακύκλωσης στο δήμο  Καβάλας είναι σταθερή και έχει ανοδική τάση, ειδικά όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι.

Στους καταστηματάρχες διανεμήθηκαν ειδικοί σάκοι τοποθέτησης φιαλών

«Χρειάζεται διαρκής υπενθύμιση, ειδικά για τους ιδιοκτήτες και τους παρακαλούμε θερμά να ενημερώσουν το προσωπικό τους, να τους δώσουν οδηγίες, για να μην πετιούνται τα μπουκάλια πουθενά αλλού παρά μόνο στους κώδωνες. Όχι μόνο μέσα στην πόλη, αλλά σε όλο το δήμο έχουμε πλέον κώδωνες και μπορούν, όσοι χρειάζονται επιπλέον κώδωνες να επικοινωνήσουν με την Ε.Ε.Α.Α. ή με το δήμο στο τηλέφωνο 2510 22 35 14», συμπλήρωσε στις δηλώσεις της η κ. Πρασσά.

Εκτός από την ενημέρωση στους καταστηματάρχες διανεμήθηκαν ειδικοί σάκοι τοποθέτησης φιαλών για τη διευκόλυνηση τους, αλλά και ενημερωτικό φυλλάδιο.

Η κ. Πρασσά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους καταστηματάρχες που όπως ανέφερε «βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην ανακύκλωση γυαλιού στην πόλη μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...