Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

3ο Διεθνές Τουρνουά Beach Rugby στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Η ομάδα Ράγκμπι του Α.Ο. Καβάλας διοργανώνει το 3ο κατά σειρά Διεθνές Τουρνουά Kavala Beach Rugby Tournament από 28 έως 30 Ιουλίου 2017 σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας στην πλατεία Κανάρη που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως και ώρες 18:00 – 23:00.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και η διοίκηση του Α.Ο. ΑΟΚ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης (25/7) στο καφέ – μπαρ Franco’ s και παρουσίασαν το  πρόγραμμα των αγώνων του διεθνούς τουρνουά Kavala Beach Rugby Tournament.

Δυο λόγια για την διοργάνωση

Το 3o κατά σειρά τουρνουά φέτος είναι υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Beach Rugby (EBRA-European Beach Rugby Association) και της Εο.Μο.Π (Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πένταθλου) που είναι υπεύθυνη για το Beach Rugby και το Rugby League στην Ελλάδα. Στο φετινό το τουρνουά θα λάβουν μέρος συνολικά 14 ομάδες, 11 ανδρικές ομάδες εκ των οποίων 8 Ελληνικές και 3 από το εξωτερικό (2 από τη γειτονική Βουλγαρία και 1 από την Ρουμανία) και 3 γυναικείες (2 Ελληνικές και 1 από τη Λευκορωσία). Σε αυτό το τουρνουά θα διαιτητεύσουν διεθνείς διαιτητές όπως οι Lluis Raurich (Ισπανία), Obed Broersma (Ολλανδία), Robert Diaconescu και Plotchi Edy (Ρουμανία). Επίσης, θα παραβρίσκονται ο πρόεδρος της Εο.Μο.Π Αναστάσιος Πανταζίδης και ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Rugby League κ. Mathew Ashil.

Τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου

Στις δηλώσεις της η δήμαρχος Καβάλας, τόνισε ότι ο δήμος στηρίζει όλα τα αθλήματα, όπως στηρίζει και τον ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. σε όσες σοβαρές προτάσεις κι αν κάνει αυτός.

Παράλληλα, επισήμανε με έμφαση ότι μέσα από τέτοιες διοργανώσεις ακούγεται το όνομα της Καβάλας παντού, ενώ ζωντανεύει και η πόλη δια μέσου του αθλητισμού, ο οποίος δίνει ζωή, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Ντίνος Κανάκης, πρώην πρόεδρος του ερασιτέχνη και νυν μέλος, ευχαρίστησε τον δήμο για την στήριξη του στο τουρνουά, αλλά και γενικότερα στις δράσεις του Α.Ο.Κ. και ευχήθηκε το τουρνουά να στεφθεί με επιτυχία.

Ο Βαγγέλης Φουντούκης, πρόεδρος της ομάδας ράγκμπι της Καβάλας, ευχαρίστησε με την σειρά του τον δήμο, αλλά και όλους όσοι συμβάλλουν στην διεξαγωγή του τουρνουά, ενώ τόνισε ότι «είναι σημαντικό για εμάς να κάνουμε μια διοργάνωση αντάξια αυτών που γίνονται στο εξωτερικό. Πολλοί είναι αυτοί που θα έρθουν στην περιοχή μας από το εξωτερικό και θα συνδυάσουν το τουρνουά με τις διακοπές τους. Κανείς άλλος στην Ελλάδα δεν τολμά να κάνει κάτι αντίστοιχο με εμάς».

Να σημειωθεί ότι η αλλαγή του χώρου όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά (από την κεντρική πλατεία στην παραλιακή) σχετίζεται με το ότι αυτό εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Beach Rugby, η οποία και απαιτεί περισσότερες προϋποθέσεις που πλέον ικανοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...