Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρήστος Παπαδόπουλος: «Η γαλάζια σημαία δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα του νερού»

Ημέρα:

spot_img

Δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με την ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων στις παραλίες Περιγιαλίου και Ραψάνης βάσει των ελέγχων που έχουν γίνει, διαβεβαιώνει ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναρωτήθηκε «πού βασίζουν οι πολίτες τις ανησυχίες τους ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο; Δεν μας απασχολεί η γαλάζια σημαία. Για μένα δεν σημαίνει τίποτα. Εμείς ελέγχουμε τα νερά στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, με βάση την υπουργική απόφαση. Υπάρχει έλεγχος μηνιαίως από τη Γενική Γραμματεία Υδάτων. Όλα αυτά τα έχουμε αναρτήσει στο διαδίκτυο. Δεν πιστεύω να είναι κανείς που να έχει την απαίτηση να είμαστε κάθε μέρα και να παίρνουμε δείγματα από κάθε παραλία. Όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα με την τακτικότερη παρακολούθηση, γίνεται και στις παραλίες της Καβάλας. Η γαλάζια σημαία δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας υπηρεσία. Αφορά διάφορα άλλα θέματα. Αφορά μία ΜΚΟ η οποία έχει κάποια στάνταρντς που πρέπει να πληρούνται και τα οποία εκτός από το νερό είναι και ένα σωρό άλλα κι αφορούν τις υποδομές κλπ. Άρα, λοιπόν, όσον αφορά την καταλληλότητα των υδάτων, ισχύουν οι αποφάσεις που έχουμε βγάλει και ισχύουν αυτά που αναρτά μηνιαίως η Διεύθυνση Υδάτων της αποκεντρωμένης διοίκησης. Παραπέμπουμε εκεί τους πολίτες.

Επίσης, αν συμβεί κάτι, διότι όπως λέμε μπορεί να πάρουμε μια δειγματοληψία και την άλλη μέρα ή την ίδια μέρα να πέσουν λύματα. Εκεί βγαίνουν απαγορευτικά Βγάζουν αποφάσεις απαγόρευσης κολύμβησης εφόσον συμβεί ένα τέτοιο έκτακτο συμβάν. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε, απ’ όσο γνωρίζω. Ούτε η ΔΕΥΑΚ μας έχει ειδοποιήσει ότι έχει συμβεί κάποια έκτακτη ρύπανση των νερών. Άρα ισχύουν ό,τι έχουμε βγάλει έως τώρα ως αποφάσεις».

Συνεχείς έλεγχοι στην αγορά

Για τους ελέγχους που γίνονται αυτές τις μέρες στην αγορά, είπε ότι «γίνονται όχι μόνο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχουμε ένα σωρό και ανθυγιεινές εστίες λόγω του καλοκαιριού και με τα κουνούπια. Είμαστε οριακά όσον αφορά τις αντοχές μας. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, συγκριτικά με άλλες Περιφερειακές Ενότητες είμαστε πολύ καλά. Σε σχέση με τα θέματα που αντιμετωπίζουμε, το προσωπικό δεν φτάνει. Τα θέματα που αντιμετωπίζουμε είναι δεκάδες ημερησίως. Έχουμε τόσα πολλά προβλήματα που δεν φτάνει το προσωπικό. Αλλά έχουμε περισσότερο απ’ ότι σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...