Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χαράλαμπος Κουφατζής: “Η ΔΕΥΑΚ έχει κερδοφορία και την περνάμε στους καταναλωτές”

Ημέρα:

spot_img

Αποτέλεσμα της χρηστής διοίκησης, χαρακτήρισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Χαράλαμπος Κουφατζής, την σημαντική μείωση των λογαριασμών νερού που ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι κάτοικοι του δήμου Καβάλας.

«Έχουμε τη χαρά αυτήν την περίοδο, να εκδίδουμε τους πρώτους λογαριασμούς με το μειωμένο πλέον τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Οι πολίτες θα λάβουν λογαριασμούς, οι οποίοι θα είναι πολύ χαμηλοί σε σχέση με το παρελθόν. Καταφέραμε μετά από τέσσερα χρόνια χρηστής διοίκησης, να έχουμε κερδοφορία στην επιχείρηση και να περάσουμε το κέρδος αυτό στους καταναλωτές, οι οποίοι θα το δουν πλέον και μπροστά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Κουφατζής.

Να μη φοβούνται οι δημότες της Καβάλας για όσα λέει ο δήμαρχος Δοξάτου

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ρωτήθηκε και σχετικά με το θέμα που έχει να κάνει με τον δήμαρχο Δοξάτου και τα όσα λέει περί διακοπής υδροδότησης της Καβάλας.

«Να μη φοβούνται οι δημότες της Καβάλας. Το νομικό μας επιτελείο, εξέτασε το θέμα από όλες τις απόψεις. Το να κοπεί το νερό στην Καβάλα είναι τεχνικά και νομικά αδύνατο. Τεχνικά γιατί δεν υπάρχει τρόπος να διακοπεί η παροχή χωρίς να προκληθεί τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή των πηγών του Δοξάτου καθώς και τεράστιες φθορές στο δίκτυο. Σε περίπτωση φθορών του μεγάλου αγωγού, αυτού που ενώνει το Κεφαλάρι με την Καβάλα, δεν νομίζω ότι η περιουσία του δήμου Δοξάτου φτάνει να μας αποζημιώσει. Από την άλλη νομικά τη χρονιά των εκλογών απαγορεύεται ρητά να διενεργηθεί κάθε δημοψήφισμα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Κουφατζής.

«Η αυτοδικία σε κάθε περίπτωση, αν υπάρξει, δεν θα μείνει αναπάντητη από τον δήμο Καβάλας»

«Ο δήμαρχος Δοξάτου έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί ό,τι πιστεύει δίκαιο για τους πολίτες του Δοξάτου, αλλά για τέτοιες υποθέσεις αρμόδιοι για λύσεις είναι τα ελληνικά δικαστήρια. Η αυτοδικία σε κάθε περίπτωση που δεν θα υπάρξει, αλλά αν υπάρξει, δεν θα μείνει αναπάντητη από τον δήμο Καβάλας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Καβάλας.

«Όσον αφορά τα έργα επικρατεί πραγματικά οργασμός στην Τεχνική Υπηρεσία, καθώς καταθέτουμε προτάσεις για χρηματοδότηση σε κάθε κατεύθυνση και χρηματοδοτικό εργαλείο»

Αναφορικά με τα έργα που γίνονται ή θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, ο κ. Κουφατζής δήλωσε: «Όσον αφορά τα έργα επικρατεί πραγματικά οργασμός στην Τεχνική Υπηρεσία, καθώς καταθέτουμε προτάσεις για χρηματοδότηση σε κάθε κατεύθυνση και χρηματοδοτικό εργαλείο με πιο σημαντικά αυτήν την περίοδο το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Κηπούπολης και το εσωτερικό δίκτυο του Αμυγδαλεώνα, ταυτόχρονα, με την κατάθεση για χρηματοδότηση στο master plan για τα σχέδια ασφαλείας νερού, ώστε να έχουμε ποιοτικό νερό στις περιοχές μας. Όλα αυτά φυσικά στη σκιά του μεγάλου αγώνα που δίνουμε για τη χρηματοδότηση του αγωγού που θα ενώνει τις κοινότητες του πρώην δήμου Φιλίππων με τον αγωγό που συνδέει το Κεφαλάρι με την Καβάλα, ώστε να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα των κοινοτήτων της περιοχής».

«Η έλλειψη οργανικών θέσεων είναι μόνιμο πρόβλημα της επιχείρησης μας»

Τέλος, αναφορικά με το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ο πρόεδρος της επιχείρησης δήλωσε: «Η έλλειψη οργανικών θέσεων είναι μόνιμο πρόβλημα της επιχείρησης μας. Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας της διοίκησης με τους υπάρχοντες υπαλλήλους, γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισης της καθημερινότητας και των προβλημάτων των καταναλωτών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...