Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ΔΗΠΕΘΕ απαντά στον Μ. Παπαδόπουλο για την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή

Ημέρα:

spot_img

Από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Στην προσπάθεια του να αναφέρεται επί παντός επιστητού, σε ότι αφορά την λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του, μάλλον δεν εξετάζουν τα θέματα όπως πρέπει.

Για αυτό θα πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι, η απόφαση για την επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, όπως και σε όλα τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της επικράτειας είναι μια συνήθης πράξη για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν είναι στελεχωμένη η εν λόγω θέση, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, δεν θα μπορεί να έχει πρόγραμμα μετά από κάποια στιγμή, αλλά ούτε και να εκτελέσει το ήδη υπάρχον.  Άρα, αντί για μομφή, ο κ. Παπαδόπουλος (ως επικεφαλής της παράταξης του) μάλλον θα έπρεπε να μας συγχαρεί για την υποδειγματική τήρηση των όσων ορίζονται από το Νόμο.

Σχετικά δε με την επιλογή προσώπου που θα ορισθεί να έχει τις ευθύνες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, να μας ασκήσει κριτική, εάν κι εφόσον δεν τηρήσουμε τα όσα η διακήρυξη αναφέρει και μόνο τότε.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του νομικού προσώπου, των δημοτών και εφαρμόζει κατά γράμμα τις κείμενες διατάξεις.

Η ανακοίνωση του «Τόπου της Ζωής μας»

Την Δευτέρα η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο Τόπος της Ζωής» εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Μαθαίνουμε σήμερα ότι η διοίκηση του Δήμου επιχειρεί με συνοπτικές διαδικασίες να εκλέξει Καλλιτεχνικό Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ, χωρίς το Δ.Σ. να κάνει αξιολόγηση των υποψηφίων και πραγματοποίηση συνέντευξης.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε: πώς θα σχηματίσουν άποψη τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ για τους υποψηφίους ώστε να επιλέξουν τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή, αν δεν μιλήσουν με τους υποψηφίους;

Αυτές οι βιαστικές και συνοπτικές διαδικασίες δεν εξασφαλίζουν την αξιοκρατική επιλογή ούτε την απαραίτητη συναίνεση που πρέπει να υπάρχει για τα προσόντα και τον τρόπο σκέψης του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Το πρόβλημα ωστόσο ξεκινά από πέρσι τον Οκτώβριο, όταν η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε ανεξήγητα και παράτυπα να δώσει παράταση στη θητεία του σημερινού Καλλιτεχνικού Διευθυντή, αντί να προχωρήσει σε εκλογή νέου.

Και τότε είχαμε καταγγείλει τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις που είχαν γίνει.

Δυστυχώς, υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά και για τη στάση του ίδιου του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, του κυρίου Γκόνη, ο οποίος φαίνεται να αποδέχεται μία διαδικασία ευνοϊκή προς τη δική του υποψηφιότητα, αλλά που δεν εξασφαλίζει την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες όσων άλλων κατέθεσαν υποψηφιότητα.

Στη διαδικασία συμμετέχουν και Καβαλιώτες καλλιτέχνες με σημαντικό έργο, οι οποίοι αντιμετωπίζονται “σα να μην υπάρχουν”.

Δεδομένου λοιπόν ότι:

  • ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής που θα εκλεγεί θα υπηρετήσει τη θέση του για τα επόμενα 3 χρόνια
  • σε λιγότερο από 4 μήνες θα υπάρχει νέα διοίκηση στον Δήμο η οποία θα είναι δεσμευμένη για 3 χρόνια από μία επιλογή της προηγούμενης διοίκησης
  • δεν υπάρχει πλέον κάποια υποχρέωση να επιλεγεί άμεσα Καλλιτεχνικός Διευθυντής, αφού το βασικό ήταν να γίνει η προκήρυξη της θέσης

ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει τώρα και υπό αυτές τις συνθήκες στην εκλογή νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή και να αφήσει τη νέα διοίκηση του Δήμου να αποφασίσει σε συνθήκες συναίνεσης και αξιοκρατίας το ποιος θα αναλάβει τον ρόλο αυτό μετά από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Τη συνεργασία και τη συναίνεση πρέπει να την πιστεύουμε με έργα, όχι με λόγια.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” 

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...