Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Η απόφαση της Δημάρχου Καβάλας αποτελεί τεράστια οπισθοδρόμηση

Ημέρα:

spot_img

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ για την απόφαση της Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα, να αναβάλει την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του μνημείου για τους Έλληνες Εβραίους της Καβάλας.Με μεγάλη έκπληξη, λύπη και αγανάχτηση, πληροφορηθήκαμε χθες αργά το βράδυ την ακύρωση τοποθέτησης του Μνημείου για το Ολοκαύτωμα των Εβραϊκής καταγωγής συμπολιτών μας, όπως και της αντίστοιχης τελετής, που είχε προγραμματιστεί από το Δήμο Καβάλας για την ερχόμενη Κυριακή. Ως πρόφαση για την ακύρωση προβλήθηκαν από τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα, «λόγοι αισθητικής» του συγκεκριμένου μνημείου. Θεωρούμε, όμως, ότι οι λόγοι είναι βαθιά πολιτικοί και ιδεολογικοί και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την κυριαρχία μισαλλόδοξων, εθνικιστικών και ρατσιστικών στοιχείων τόσο στη δημοτική ομάδα, όσο και στο ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον της κ. Δημάρχου.

                   Η συγκεκριμένη απόφαση Δημάρχου Καβάλας αποτελεί τεράστια οπισθοδρόμηση για τα πολιτικά μας ήθη αλλά και προσβολή της μνήμης των χιλιάδων συμπολιτών μας εβραϊκής καταγωγής, που θυσιάστηκαν στο βωμό της ίδιας μισαλλοδοξίας, ρατσισμού και εθνικισμού μερικές δεκαετίες πριν. Επίσης, αποτελεί στίγμα στη μακρόχρονη Ιστορία εργατικών και κοινωνικών αγώνων της πόλης μας. Εκθέτει ανεπανόρθωτα και αποδομεί την εικόνα της πόλης μας πανελληνίως και διεθνώς, από τη στιγμή μάλιστα που η τοποθέτηση του μνημείου και η τελετή μνήμης είχαν ανακοινωθεί και δημοσιευτεί ευρύτατα και είχε εκτυπωθεί και διανεμηθεί το αντίστοιχο έντυπο υλικό.

                  Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα, να αναθεωρήσει τη λανθασμένη και προσβλητική απόφασή της και να προχωρήσει κανονικά στην ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ακόμη περισσότερο, καλούμε τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα, να απομονώσει και να αποβάλλει τα μισαλλόδοξα, εθνικιστικά, ρατσιστικά και ακροδεξιά στοιχεία που φιλοξενεί στη δημοτική της παράταξη και να προχωρήσει στο έργο της αξιοποιώντας ανθρώπους δημοκρατικούς και προοδευτικούς που να είναι ικανοί να συναισθανθούν το βάρος της Ιστορίας αυτού του βασανισμένου τόπου. Τέλος, καλούμε όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, τους φορείς, τα σωματεία, τα κινήματα και το Λαό της πόλης μας να κινητοποιηθούν για να ανατρέψουν την απαράδεκτη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και να επιβάλλουν την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...