Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στον δήμο Καβάλας η χερσαία ζώνη του πάρκου Φαλήρου και ο λιμενίσκος των Καλαφατιών

Ημέρα:

spot_img

Αποδεσμεύονται από τον Ο.Λ.Κ. και παραχωρούνται στον δήμο Καβάλας, τόσο η χερσαία ζώνη του πάρκου Φαλήρου, όσο και ο λιμενίσκος των Καλαφατιών.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την οποία ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (22/5) η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, μετά από τηλεφώνημα που της έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.  

«Από εδώ και πέρα θα έχω κάνω με τον γενικό γραμματέα δημόσιας περιουσίας, στον οποίο θα τηλεφωνήσω για να μου δώσει οδηγίες τι πρέπει να κάνουμε…»

Για το θέμα μίλησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Τετάρτης (23/5) η κ. Τσανάκα, η οποία σημείωσε: «Μου τηλεφώνησε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος είχε κοντά του τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Χρήστο Ηλιάδη και μπροστά τους είχαν το Φ.Ε.Κ. όπου ήταν δημοσιευμένη η αποδέσμευση του πάρκου Φαλήρου και του λιμενίσκου των Καλαφατιών, δηλαδή η αποδέσμευση από τον Ο.Λ.Κ. και η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης. Για την αποθήκη του Τελωνείου ούτε κουβέντα, διότι εμπλέκονται τα τελωνεία κι εκεί τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά. Από εδώ και πέρα θα έχω κάνω με τον γενικό γραμματέα δημόσιας περιουσίας, στον οποίο θα τηλεφωνήσω σήμερα κιόλας για να μου δώσει οδηγίες τι πρέπει να κάνουμε. Είναι μια χαρμόσυνη είδηση».

Απαισιόδοξη για το θέμα των διοδίων στα Άσπρα Χώματα η δήμαρχος Καβάλας

Ερωτηθείσα αναφορικά με το θέμα των διοδίων και για το αν υπάρχουν εξελίξεις, η δήμαρχος Καβάλας απάντησε: «Ο κ. Τσουρουκίδης μαζί με τον κ. Ζησίμου θα συναντήσουν σε προγραμματισμένο ραντεβού τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Θα γινόταν σήμερα (Τετάρτη) η συνάντηση, άλλαξε όμως η μέρα και θα γίνει την Παρασκευή (25/5), προφανώς λόγω του ραντεβού των τοπικών βουλευτών με τον υπουργό τον κ. Σπίρτζη. Εγώ παρ’ όλα αυτά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη για το θέμα, γιατί οι πληροφορίες οι δικές μου από την πλευρά της Εγνατίας λένε ότι δεν υπάρχει τέτοια διαταγή (για παύση εργασιών). Η διαταγή τους είναι χτίστε και χτίστε γρήγορα».

«Αν θέλει να πάει δικαστικά ας πάει. Εμείς έχουμε τα ντοκουμέντα μας», απαντά στον δήμαρχο Δοξάτου η Δήμητρα Τσανάκα

Τέλος, η κ. Τσανάκα, ρωτήθηκε και για το θέμα που έχει ανακύψει με τον δήμαρχο Δοξάτου σχετικά με την ύδρευση της Καβάλας κι απάντησε: «Εκλογές έρχονται, θα ακούσουμε πολλά. Κι άλλη φορά τα έκανε αυτά ο κ. Δαλακάκης. Κι από πάντα όταν συναντιόμασταν μου έλεγε …δήμαρχε θα σου χρεώσω το νερό, εγώ δεν έλεγα τίποτα, χαμογελούσα. Διότι πρώτον το νερό ανήκει στον Θεό. Μετά στο ελληνικό δημόσιο και μετά στον Οργανισμό Υδάτων. Ούτε δικό μου θα ήταν αν είχα την πηγή στον δήμο Καβάλας, κανενός δεν είναι. Δεύτερον η συμφωνία έχει γίνει όπως έπρεπε με νόμιμο τρόπο, επομένως δεν καταρρίπτονται έτσι οι συμφωνίες και τρίτον το γεγονός που λέει ένα χωριό δικό του κι αυτά, απ’ όσο γνωρίζω η υδρομάστευση για την Καβάλα γίνεται αφού δώσει σε ένα χωριό του μόνο ο δήμος Δοξάτου από εκεί που παίρνουμε εμείς, αφού έχουν κι άλλες πηγές. Η δική μας υδρομάστευση γίνεται μετά από αυτό το σημείο. Αν θέλει να πάει δικαστικά ας πάει. Εμείς έχουμε τα ντοκουμέντα μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...