Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Καβάλα το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων-Κορασίδων

Ημέρα:

spot_img

Το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων, Παμπαίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων, θα διεξαχθεί στην Καβάλα από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, φέρνοντας στην πόλη μας 184 αθλητές, μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους.      

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Βασίλης Βεργόπουλος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης (15/10) με θέμα την παρουσίαση που Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας.

«Επιζητούμε την πραγματοποίηση στην πόλη μας τέτοιων αθλητικών αγώνων διεθνούς βεληνεκούς…»

«Ως Δήμος Καβάλας, αλλά και η αντιδημαρχία Αθλητισμού και Παιδείας, επιζητούμε την πραγματοποίηση στην πόλη μας τέτοιων αθλητικών αγώνων διεθνούς βεληνεκούς, που προάγουν την καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους, αγώνων που ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό και που προβάλλουν σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό την πόλη μας. Η πυγμαχία είναι ένα δημοφιλές και ένα από τα δυσκολότερα αθλήματα με τους αθλητές της να συνδυάζουν τεχνική, δύναμη, αντοχή, συγκέντρωση και αυτό το 10ο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας που θα φιλοξενηθεί στην Καβάλα για μας είναι ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, καθώς περισσότεροι από 170 αθλητές με τους συνοδούς και τους προπονητές τους, θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας και μέσα από τους καθημερινούς αγώνες που θα δώσουν, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά αυτό το άθλημα», επισήμανε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας.

Στο κλειστό γυμναστήριο του 6ου Λυκείου Καβάλας θα διεξαχθούν οι αγώνες του 10ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος

«Αποφασίσαμε αυτοί οι αγώνες να πραγματοποιηθούν σε έναν ξεχωριστό χώρο κι αυτός είναι το κλειστό γυμναστήριο του 6ου Λυκείου Καβάλας. Είναι ένα γυμναστήριο που έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνουν αυτοί οι αγώνες, στο οποίο επενδύσαμε χρήματα για να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις του κι από εδώ και στο εξής θέλουμε να το χρησιμοποιούμε σε τέτοιου είδους αγώνες, από τη στιγμή που τα άλλα δύο κλειστά γυμναστήρια καθημερινά είναι γεμάτα με εκδηλώσεις. Εύχομαι σε παράγοντες, προπονητές, συνοδούς και αθλητές, καλή διαμονή στην πόλη μας», τόνισε καταληκτικά στα όσα είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Απόστολος Μουμτσάκης.

«Στόχος να προβάλλουμε το πανάρχαιο αυτό άθλημα, την πυγμαχία, το οποίο είναι παρεξηγημένο μεν, καθόλου επικίνδυνο δε όταν γίνεται κάτω από την καθοδήγηση των προπονητών, οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι»  

Ο Βασίλης Βεργόπουλος, εκπαιδευτικός, πρόεδρος αθλητικής ομάδας πυγμαχίας στην Ελευθερούπολη και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας τα τελευταία δύο χρόνια υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του: «Ως Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας αποφασίσαμε να μη γίνονται τα πρωταθλήματα στην Αθήνα και πέριξ της πρωτεύουσας, αλλά να μπορούμε εκτός αυτών των περιοχών να φιλοξενούμαστε κάτω από προϋποθέσεις, σε δήμους και σε πόλεις, ώστε  να προβάλλουμε το πανάρχαιο αυτό άθλημα, την πυγμαχία, το οποίο είναι παρεξηγημένο μεν, καθόλου επικίνδυνο δε όταν γίνεται κάτω από την καθοδήγηση των προπονητών, οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι».

Συνολικά στην Καβάλα θα βρεθούν 184 αθλητές, μαζί με τους συνοδούς και τους προπονητές τους

«Παλιότερα αυτά τα πρωταθλήματα διεξάγονταν χωριστά, δηλαδή ένα Παίδων, άλλο Παμπαίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων. Αυτό όμως το κάναμε εμείς ενιαίο, γιατί οικονομικά δεν άντεχε η Ομοσπονδία, όπως κι άλλες άλλωστε, γιατί δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα και την επιχορήγηση του κράτους για να δώσουμε τη δυνατότητα συγκέντρωσης περισσότερων αθλητών. Συνολικά στην Καβάλα θα βρεθούν 184 αθλητές. Στην κατηγορία των Παίδων 81 αθλητές από 37 σωματεία από όλη την Ελλάδα, στους Παμπαίδες 51 αθλητές από 30 σωματεία από όλη την Ελλάδα, στις Κορασίδες 27 αθλήτριες από 17 σωματεία και στις Παγκορασίδες 25 αθλήτριες από 13 σωματεία. Αυτά τα παιδιά για την Ομοσπονδία μας είναι η κορωνίδα, γιατί είναι το μέλλον της πυγμαχίας στη χώρα μας. Υπάρχουν παιδιά από την Καβάλα και από τους όμορους δήμους, υπάρχουν όμως και ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, ομάδες από την Πάτρα, από τα Γιάννενα και από τη Χίο, από την Κρήτη, από όλα τα μέρη της Ελλάδας γενικότερα. Είναι ένα γεγονός που συγκεντρώνει κόσμο κι αθλητές και το γυμναστήριο όπου θα διεξαχθεί είναι καταπληκτικό και πρέπει μαζί με τον Δήμο να το αναδείξουμε», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Βασίλης Βεργόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...