Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Σε λυγμούς ξέσπασε ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου

Ημέρα:

spot_img

Σε λυγμούς ξέσπασε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον δήμο Καβάλας, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το μεσημέρι της Τετάρτης (28/6), ενημερώνοντας το σώμα για το επεισόδιο που είχε το πρωί της Τρίτης (27/6) με τον επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκη Παπαδόπουλο.

Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου κατήγγειλε ότι πέραν της επίθεσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, δέχθηκε νέα δημόσια επίθεση από τον κ. Παπαδόπουλο, κατά την οποία ενεπλάκη και το όνομα της συζύγου του, που έχει προσληφθεί στον δήμο Καβάλας, αφήνοντας αιχμές ότι αυτό έγινε με τη συνδρομή της δημοτικής αρχής.

”Δέχθηκα μια άνανδρη επίθεση…”

«Κόντεψε να διαλυθεί η οικογένειά μου. Τα άκουγαν τα παιδιά μου και έκλαιγαν. Ρωτούσαν τη μάνα τους τι έχει κάνει, αν έκλεψε. Περίμενα να μου απαντήσει πολιτικά με ένα δελτίο Τύπου, αλλά δέχθηκα μια άνανδρη επίθεση. Ακολούθησε το δρόμο των ”μπαχαλάκηδων”, ήρθε σε αυτόν τον χώρο και μου επιτέθηκε με ακατανόμαστες φράσεις, ότι αυτός φοράει παντελόνια και δεν είναι Σιμιτσής ή Τσανάκα και ότι θα δω τι θα πάθω. Παρακαλώ, κ. δήμαρχε να αποκατασταθεί αυτό», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον δήμο Καβάλας. Να σημειωθεί ότι από την συνεδρίαση απουσίαζε ο Μάκης Παπαδόπουλος.

«Ποτέ δεν ήρθε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου να ζητήσει τη συνδρομή μου για συγγενικό του πρόσωπο, ούτε κανείς εργαζόμενος. Η σύζυγος του προέδρου προσλήφθηκε με Α.Σ.Ε.Π. Αν αμφισβητούμε και τον Α.Σ.Ε.Π., να πάμε να πνιγούμε! Δεν έχω κατεβεί ποτέ στο Γραφείο Προσωπικού. Πως μπορείς να κατηγορείς κάποιον, επειδή έτυχε μέσω Α.Σ.Ε.Π. να μπει σε μια δουλειά για 8 μήνες;», δήλωσε από τη μεριά της η δήμαρχος Καβάλας.

Ο τέως δήμαρχος, Κωστής Σιμιτσής, χαρακτήρισε «σεξιστική» την τοποθέτηση Παπαδόπουλου, προσθέτοντας ότι «είναι τιμή να συγκρινόμαστε με γυναίκες δημάρχους, που κάνουν καλά τη δουλειά τους», ενώ ο Άρης Βέρρος είπε ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν τιμούν κανέναν, ειδικά όταν πρόκειται για αιρετούς.

Αποδεκτή η παράταση για να τελειώσουν τα έργα στην Παιδόπολη

Να επισημανθεί ότι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης συγκλήθηκε και για τα έργα στην Παιδόπολη. Η Τεχνική Υπηρεσία κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο, όμως το Τεχνικό Συμβούλιο διαφώνησε με την απόφαση αυτή. Ο αντιδήμαρχος Δήμος Τουλκίδης είπε ότι οι εργασίες συνεχίζονται από τον ανάδοχο κι ότι έχει προθεσμία να τελειώσει το έργο έως τις 18 Ιουλίου και πρότεινε να δοθεί παράταση έως τότε στον εργολάβο, την οποία αποδέχθηκαν ομόφωνα και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η Δήμητρα Τσανάκα για την απόφαση να… φέρει ιδιώτη για τα σκουπίδια

Στην διάρκεια της συνεδρίασης, η δήμαρχος Καβάλας ενημέρωσε το σώμα σχετικά με την απόφαση, ώστε να έρθει ιδιώτης για να μαζέψει τα σκουπίδια, επισημαίνοντας ότι προϋπήρξαν αλλεπάλληλες συζητήσεις με το σωματείο εργαζομένων, όμως εκείνοι τη διαβεβαίωναν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχίζονταν, αφού δεν καλύπτονταν από την τροπολογία της κυβέρνησης.

«Όλοι οι δήμοι ήταν καθαροί. Το Παγγαίο, η Δράμα, η Ξάνθη, η Κομοτηνή. Μόνο η Καβάλα δεν ήταν καθαρή. Ο νομίατρος μου έστειλε έγγραφο ότι πρέπει να καθαριστεί οπωσδήποτε η πόλη. Τότε αποφάσισα να πάω στον εργολάβο. Θα κινδυνεύαμε να πάθει κανένας ηπατίτιδα; Δεν εκβίασα κανέναν. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους. Μαζεύτηκαν μέσα σε μια μέρα 500 τόνοι σκουπιδιών. Οι κάδοι άδειασαν και ξαναγέμισαν, επειδή ο κόσμος κράτησε τα σκουπίδια στα σπίτια του. Ευχαριστώ τους πολίτες», ανέφερε σχετικά η κ. Τσανάκα.

Ενημέρωση από Γ. Φιλόσογλου για τα διόδια

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου, ενημέρωσε το σώμα για την παρουσία του την περασμένη Παρασκευή (23/6) στο Δ.Σ. της ”Εγνατία Οδός Α.Ε.” επισημαίνοντας ότι πρώτον ο εργολάβος θα πρέπει να εγκατασταθεί στο σημείο έως τον Σεπτέμβρη για να ξεκινήσουν οι εργασίες, δεύτερον, ότι θα τεθούν σε λειτουργία τα διόδια τον Ιανουάριο του 2018,τρίτον, ότι ήταν προαπαιτούμενο τα διόδια, ώστε να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, τέταρτον ότι έχουν προβλεφθεί τρία πλευρικά διόδια, αλλά δεν θα κατασκευαστούν αμέσως, μια και δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, αλλά κι οι αντίστοιχες μελέτες και πέμπτον, παραδέχθηκε η ”Εγνατία Οδός Α.Ε.” ότι σε άλλους δύο νομούς που υπήρξαν προβλήματα, έγιναν μετατοπίσεις στους σταθμούς διοδίων. Επίσης είπε ότι κλιμάκιο του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. θα επισκεφθεί τις περιοχές, που αντιδρά η τοπική κοινωνία στην εγκατάσταση διοδίων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...