Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε αδιέξοδο κατέληξε η σύσκεψη για τον TAP

Ημέρα:

spot_img

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση που έγινε την Πέμπτη (26/7) στο δημαρχείο της Καβάλας, σχετικά με το θέμα της αλλαγής όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Μετά την πολύωρη συνάντηση των εκπροσώπων της κοινοπραξίας με τον δήμο Καβάλας και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατά της όδευσης του αγωγού, δεν βγήκε ”λευκός καπνός” αφού η κοινοπραξία επέμεινε στη θέση της ότι η όδευση του αγωγού δεν αλλάζει.

Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων είχαν ενημερωθεί ότι θα γίνουν δηλώσεις αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, αυτές δεν έγιναν ποτέ, ούτε εκ μέρους της κοινοπραξίας, αλλά ούτε και εκ μέρους της διοίκησης του δήμου Καβάλας, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, θα αποστείλει σχετικό δελτίο Τύπου.

Ωστόσο, εξερχόμενοι του γραφείου της δημάρχου Καβάλας, δηλώσεις έκαναν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, αλλά και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης.

Θέμης Καλπακίδης: ”Η κοινοπραξία συνεχίζει την αδιαλλαξία της και προφανώς θέλει θύματα στην περιοχή”

”Άλλη μια καλοστημένη συνάντηση από την πλευρά της κοινοπραξίας, προκειμένου να επιβάλλει τις θέσεις της σχετικά με την συγκεκριμένη όδευση. Εμείς ήρθαμε σήμερα εδώ με την ελπίδα και την προϋπόθεση ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ακούν, δυστυχώς όμως η κοινοπραξία ούτε τις προτάσεις μας δέχτηκε για συνεννόηση και συναίνεση, ούτε καν να συζητήσει τις προτάσεις μας, δεν μας απάντησε σε τίποτα. Μια πρόταση που υπήρχε βόρεια των οικισμών την έχουν μετατοπίσει όπως συνηθίζουν άλλωστε έτσι ώστε να φαίνεται ανέφικτη και προσπαθούν να μας κάνουν όλους συμμέτοχους και συνένοχους στο να υπογράψουμε σε μια σύμβαση που έχει να κάνει με κάποια έργα στην περιοχή μας, όπου έπεσε σήμερα και το προσωπείο, ότι θα χρηματοδοτηθούν από τον ΤΑΡ και σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνουμε εμείς αυτοί που θα υπογράψουν το ξεκίνημα της καταστροφής του τόπου μας. Η κοινοπραξία συνεχίζει την αδιαλλαξία της και προφανώς θέλει θύματα στην περιοχή”, ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης.

Βαγγέλης Παππάς: ”Επανήλθαν τα αντισταθμιστικά των 6 εκ. ευρώ για αρδευτικό και ύδρευση και νομίζω ότι αυτό ήταν κάτι για να πάμε στον ωμό εκβιασμό. Δεν δέχεται η τοπική κοινωνία αυτόν τον εκβιασμό”

”Σε μια συζήτηση τεσσάρων ωρών, στην οποία επαναλαμβάνονταν τα ίδια και τα ίδια, η εταιρεία μας είπε όσα γνωρίζαμε, ότι δηλαδή δεν είναι θέμα κόστους η αλλαγή όδευσης, αλλά ότι έχει εγκεκριμένη μελέτη για την όδευση κι ότι δεν υπάρχει κανένα τεχνικό πρόβλημα επί αυτής. Κάναμε μια συζήτηση στην οποία κουραστήκαμε όλοι να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια, δηλαδή ο καθένας τις δικές του θέσεις. Νομίζω ότι πηγαίνουμε σε μια ήδη προδιαγεγραμμένη πορεία, όπου έχουν ολοκληρωθεί όλα τα χιλιόμετρα του αγωγού και μένουν μόνο 10 χιλιόμετρα. Επανήλθαν τα αντισταθμιστικά των 6 εκ. ευρώ για αρδευτικό και ύδρευση και νομίζω ότι αυτό ήταν κάτι για να πάμε στον ωμό εκβιασμό. Δεν δέχεται η τοπική κοινωνία αυτόν τον εκβιασμό και θα πρέπει να δούμε ξανά τα ίδια πράγματα. Θα παραβιάσουμε ανοιχτές θύρες στην κυριολεξία, γιατί δεν βγήκε κάτι καινούργιο”.

Άρης Βέρρος: ”Όταν φτάσαμε στο δια ταύτα και είπαμε αφού είστε με την κοινωνία να αποδεχτείτε ένα αίτημα της για αλλαγή όδευσης, η απάντηση ήταν απλή: Καμιά αλλαγή όδευσης”

”Δεν υπήρξε κάτι διαφορετικό, κάτι προς τη θετική κατεύθυνση. Εμείς ζητήσαμε στην αρχή της συνάντησης να μετέχουν μαζί μας και οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής κατά της όδευσης του αγωγού κι αν αυτό γινόταν θα είχαμε τελειώσει πολύ νωρίτερα. Διότι επαναλαμβάναμε  τα ίδια πράγματα στη συζήτηση. Το δεύτερο που διαπιστώσαμε είναι ότι εάν δεν γινόταν αυτή η συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβουλίου, δεν θα μαθαίναμε ότι η εταιρεία έχει κάνει μια μελέτη και γνωρίζει τα θετικά και τα αρνητικά από την πρόταση που εδώ και καιρό έχουμε κάνει, να μετατοπιστεί δηλαδή η όδευση και να πάει βόρεια των οικισμών. Μπαίνει εδώ το ερώτημα, αν δεν κάναμε αυτή τη συνάντηση δεν θα μας ενημέρωναν ποτέ; Το τρίτο που διαπιστώσαμε είναι ότι επειδή θεωρούν πως η συγκεκριμένη χάραξη οι επιπτώσεις είναι περισσότερες από την εγκεκριμένη όδευση θεωρούν ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και άρα να συνεχιστεί το έργο. Μας είπαν ότι πρόβλημα χρημάτων δεν υπάρχει. Μας είπαν επίσης ότι θέλουν να είναι κοντά στην κοινωνία και να τη βοηθήσουν. Όταν όμως φτάσαμε στο δια ταύτα και είπαμε αφού είστε με την κοινωνία να αποδεχτείτε ένα αίτημα της, όχι μόνο των αγροτών, για αλλαγή όδευσης, η απάντηση ήταν απλή: Καμιά αλλαγή όδευσης, δεσμευόμαστε για 6 εκ. ευρώ για το έργο άρδευσης- ύδρευσης και μέσα σε έξι μήνες να τελειώσει το έργο με τη συγκεκριμένη όδευση”.

Χρήστος Ποτόλιας: ”Εμείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε ώστε να μην περάσει ο αγωγός μέσα από τα Τενάγη και να πάρουν πίσω τις διώξεις των συναδέλφων μας”

”Ακούσαμε σήμερα από τα πιο επίσημα χείλη του ΤΑΡ τα σχέδιά τους για την περιοχή. Σχέδια τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα στην περιοχή, απόδειξη ότι δεν θα πάρουμε από αυτόν τον αγωγό ούτε εκατοστό αέριο. Πέραν αυτού τα σχέδια αυτά είναι και επικίνδυνα γιατί αυτοί οι αγωγοί φέρνουν ανταγωνισμούς μεγάλων κρατών και φέρνουν πολέμους, προσφυγιά κλπ. Εμείς όμως επιπλέον εδώ πέρα έχουμε και δυο άλλα ζητήματα. Ένα είναι αυτό της διέλευσης μέσα από τα Τενάγη κι ένα άλλο οι διώξεις των αγωνιζόμενων στην περιοχή. Και για αυτά τα δυο ζητήματα καμιά απάντηση δεν πήραμε. Η εταιρεία επιμένει στη θέση της ότι ο αγωγός πρέπει να περάσει μέσα από τα Τενάγη και ζητάει τη συνεργασία όλων μας. Εμείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε ώστε να μην περάσει ο αγωγός μέσα από τα Τενάγη και να πάρουν πίσω τις διώξεις των συναδέλφων μας στο δημοτικό συμβούλιο”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...