Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πρωταγωνίστρια η Καβάλα στην μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Αμερικής

Ημέρα:

spot_img

Σημαντικές εξελίξεις στα θέματα ανάπτυξης και τουρισμού προδιαγράφονται μετά από την συμμετοχή του δήμου Καβάλας στην τουριστική έκθεση της Νέας Υόρκης και τις συναντήσεις της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στην Αθήνα.

Η κα Ιωσηφίδου, είχε την ευκαιρία κατά την διάρκεια της εκθέσεως New York Times Travel Show 2019, στην οποία ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε στο περίπτερο του ΕΟΤ, να συναντηθεί σε προγραμματισμένα Β2Β ραντεβού με τους σημαντικότερους DMC που προωθούν αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα και να τους παρουσιάσει τον τουριστικό προορισμό Καβάλα. Τόσο αυτοί όσο και οι χιλιάδες μεμονωμένοι Αμερικανοί επισκέπτες του περιπτέρου μας έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον θρησκευτικό και τον ιαματικό τουρισμό, για τον επιπλέον λόγο ότι αυτές οι μορφές τουρισμού αφορούν όλη την διάρκεια του έτους οπότε οι συνθήκες προσβασιμότητας μέσω των υπαρχουσών αεροπορικών συνδέσεων είτε με το αεροδρόμιο της Καβάλας είτε με αυτό της Θεσσαλονίκης είναι ευνοϊκότερες και οικονομικότερες. Μάλιστα ήδη το Νο1 τουριστικό πρακτορείο της αμερικανικής τουριστικής αγοράς για την Ελλάδα, ζήτησε υλικό καθώς και προτεινόμενες διαδρομές ώστε η παρουσία της Καβάλας να ενισχυθεί, ως κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής, στο υπό σύνταξη νέο πρόγραμμα ταξιδιών του.

Επιπλέον η πρόεδρος της επιχείρησης συναντήθηκε με μέλη της ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ παρουσιάζοντας τους τον επενδυτικό προορισμό Καβάλα, στους τομείς του τουρισμού, των Media και των κινηματογραφικών παραγωγών καθώς και του real estate. Στα πλαίσια αυτά παραχώρησε και συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα μέσα επικοινωνίας της ομογένειας μας στην Αμερική, ενώ παραβρέθηκε ως επίσημη προσκεκλημένη στην κοπή πίτας του συλλόγου Καβαλιωτών που έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα του Παμμακεδονικού Κέντρου Σπουδών μέσα σε κλίμα συγκινήσεως το οποίο δημιούργησε η αγάπη των ομογενών μας που έλκουν την καταγωγή τους από τον δήμο μας. Η κα Ιωσηφίδου ευχαρίστησε εκ μέρους της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, του δημοτικού συμβουλίου αλλά και όλων των συνδημοτών μας, τους ομογενείς για την οικονομική στήριξη που παρέχουν στις κοινωνικές δομές του δήμου μας, εισπράττοντας από την πλευρά της τις ευχαριστίες τους και την συγκίνηση τους καθώς για πρώτη φορά είχαν την δυνατότητα να δουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους να πρωταγωνιστεί στην μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Αμερικής.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ βρέθηκε στην Αθήνα, καθώς συνόδεψε την δήμαρχο Καβάλας στην υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με τον Δήμο Κορινθίων για την από κοινού ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού, το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για την δημιουργία δικτύου πόλεων «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» με επικεφαλή τον Δήμο Καβάλας , ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης που έχει δημιουργήσει και υλοποιεί η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με σκοπό την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου .

Στην συνέχεια της παραμονής της στην πρωτεύουσα η κα Ιωσηφίδου επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) καθώς ο δήμος μας διεκδικεί να είναι ένα από τα 4 δημοτικά Film Office που σχεδιάζει το Υπουργείο ΨΠΤΕ να δημιουργήσει, για την προώθηση των ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα και ήδη η επιχείρηση έχει προετοιμάσει φάκελο διεκδίκησης του. Για το ζήτημα αυτό η πρόεδρος της επιχείρησης θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα και τον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά.

Τέλος η διοίκηση της επιχείρησης και προσωπικά η πρόεδρος θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς όλους τους ομογενείς της Αμερικής και στον καθένα ξεχωριστά που στάθηκαν αρωγοί στο έργο της αποστολής , επιπρόσθετα δε σε όσους ταξίδεψαν από διάφορα μέρη των ΗΠΑ προκειμένου να συναντήσουν την αποστολή μας, καθώς επίσης και στον Πρόεδρο του Συλλόγου Καβαλιωτών αλλά και της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής Δημήτρη Φιλιππίδη , για την αμέριστη βοήθεια του και την προσωπική προσφορά του στην επιτυχία της συμμετοχής μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...