Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πεζόδρομοι μετ’ εμποδίων για την κίνηση των ΑΜΕΑ

Ημέρα:

spot_img

Με κοινό βηματισμό αντιμετωπίζουν την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στους πεζόδρομους της πόλης, ο νομαρχιακός σύλλογος ΑΜΕΑ και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας.

Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στις δυο πλευρές και μάλιστα αποφασίστηκε να σταλεί κοινή επιστολή στη δημοτική αρχή, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

«Διαπιστώνουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, διαχρονικά, υπάρχει μία ανεξέλεγκτη από ένα σημείο και μετά εξάπλωση των τραπεζοκαθισμάτων…»

«Πραγματικά ο σύλλογός μας όλο το προηγούμενο διάστημα έχει θίξει το θέμα των πεζοδρόμων επανειλημμένως. Οι πεζόδρομοι θα πρέπει να είναι παραχωρημένοι στους πεζούς, οι οποίοι θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν, να κινηθούν μέσα στο κέντρο της πόλης με ασφάλεια και με την απαραίτητη ησυχία που πρέπει να έχουν, για να μπορέσουν να κάνουν τις αγορές τους, να κινηθούν και να διασχίσουν το κέντρο της πόλης. Διαπιστώνουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, διαχρονικά, υπάρχει μία ανεξέλεγκτη από ένα σημείο και μετά εξάπλωση των τραπεζοκαθισμάτων. Πιθανόν άλλη είναι η αδειοδότησή τους, άλλος είναι ο αριθμός αυτών ο όποιος χρησιμοποιείται και μάλιστα σε ώρες οι οποίες δεν ελέγχονται οι πεζόδρομοι. Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην κίνηση την ασφαλή και ανεμπόδιστη των πεζών και φυσικά των ατόμων με αναπηρία, των μητέρων με τα καροτσάκια, των ηλικιωμένων», σημείωσε με δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας, Μάκης Κρεμύδας.

«Νόμιμο – παράνομες κατασκευές που θυμίζουν παραγκουπόλεις τύπου Ινδίας…»

«Η κακή ποιότητα πλέον των πεζοδρόμων από την ανεξέλεγκτη και καταχρηστική κίνηση των τροχοφόρων έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο θέμα σε αυτούς και μάλιστα κατ’ επέκταση η κακή συντήρηση των πεζοδρόμων με τα σπασμένα πλακάκια, όλα αυτά μαζί υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και χρηστών αυτών των περιοχών και πόσο περισσότερο οι κατασκευές αυτές όλες που έχουν δημιουργηθεί μέσα στους πεζόδρομους. Αυτές οι νόμιμο – παράνομες κατασκευές που θυμίζουν παραγκουπόλεις τύπου Ινδίας. Θεωρούμε ότι από τη στιγμή που υπάρχει τρόπος να δημιουργούνται αυτές τις κατασκευές, σε βάθος χρόνου θα έχει γεμίσει όλος αυτός ο χορός των πεζοδρόμων του Αγίου Νικολάου, της Μεγάλου Αλεξάνδρου, της Κωστή Παλαμά, της Φιλελλήνων και άλλων οδών εκεί θα έχουν γεμίσει από τέτοιες τις σύγχρονες παράγκες», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Κρεμύδας.

«Πότε και ποιος θα μπει στη διαδικασία να ελέγξει όλο αυτό το θέμα, προκειμένου να υπάρχει μία ανεμπόδιστη κυκλοφορία για όλους τους πολίτες και ειδικά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες;»

«Αυτό που πραγματικά μας προβληματίζει είναι το που πηγαίνει όλο αυτό. Πότε και ποιος θα μπει στη διαδικασία να ελέγξει όλο αυτό το θέμα, προκειμένου να υπάρχει μία ανεμπόδιστη κυκλοφορία για όλους τους πολίτες και ειδικά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες; Το θέμα έχει ξεφύγει. Υπάρχουν και οι χρηματαποστολές που το έχουμε θίξει το θέμα πολλές φορές που μπαίνουν τα μεγάλα οχήματα αυτά εκεί στις τους πεζόδρομους. Όλα αυτά μας προβληματίζουν και για αυτό κάνουμε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και με τον κ. Λεμονίδη και τους συναδέλφους του, προκειμένου να βγάλουμε μία κοινή επιστολή τις επόμενες ημέρες, αναφερόμενη και απευθυνόμενη προς τον Δήμο Καβάλας προς τον δήμαρχο, θέτοντας όλα αυτά τα προβλήματα, τα οποία θεωρούμε ότι είναι σημαντικά και υποβαθμίζουν την πόλη μας», συμπλήρωσε ακόμη ο Μάκης Κρεμύδας για το θέμα.

Τις προτάσεις του θα καταθέσει ο νομαρχιακός σύλλογος ΑΜΕΑ και σε σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη

«Επίσης, θα είμαστε παρόντες και στην σύσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, ώστε όλα αυτά να ειπωθούν και από τη δική μας τη μεριά και από τον Εμπορικό Σύλλογο προς τον Δήμο και τη διοίκηση, ούτως ώστε να ληφθούν μέτρα, τα οποία θα δώσουν μία οριστική και ουσιαστική λύση σε όλο αυτό το πρόβλημα που διαπιστώνουμε διαχρονικά», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Μάκης Κρεμύδας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...