Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρέα με τα σκουπίδια τα σαββατοκύριακα

Ημέρα:

spot_img

Σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων του δήμου Καβάλας προέκυψε από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν εγκρίνει τις υπερωρίες των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μην εργάζονται τις Κυριακές και τις αργίες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης, προς το παρόν η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνεται το Σάββατο.

”Προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα που υπάρχει, πρέπει να εκδοθεί όμως καινούργιο Φ.Ε.Κ., το οποίο θα λέει ξεκάθαρα τι θα προβλέπεται για τις υπερωρίες και θέλουμε να έχει και αναδρομική ισχύ”

«Προέκυψε το θέμα με τη λάθος δημοσίευση ενός Φ.Ε.Κ., οπότε καλούμαστε να εφαρμόσουμε κατά γράμμα τον νόμο και δεν μπορούμε να πληρώσουμε υπερωρίες στους εργαζόμενους, έως ότου διορθωθεί το λάθος. Προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα που υπάρχει, πρέπει να εκδοθεί όμως καινούργιο Φ.Ε.Κ., το οποίο θα λέει ξεκάθαρα τι θα προβλέπεται για τις υπερωρίες και θέλουμε να έχει και αναδρομική ισχύ. Όσο για τα σκουπίδια, δεν βγήκαμε κανονικά όπως θα έπρεπε στις γειτονιές κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ούτε και το βράδυ, αφού δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας. Πρέπει να δούμε και αυτήν την εβδομάδα πώς θα πάει. Θέλω λίγη υπομονή από τους συμπολίτες. Δεν δικαιολογείται αυτή η κατάσταση και δεν είμαστε ενημερωμένοι γι’ αυτό. Το ακούμε σήμερα που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, καθώς από κάποιες περιοχές δεν έγινε αποκομιδή των απορριμμάτων την περασμένη Πέμπτη. Έπρεπε να είχαν περάσει κανονικά και την Πέμπτη. Θα το δω σαν αρμόδιος αντιδήμαρχος. Υπάρχει ένα πρόβλημα για τις υπερωρίες τις οποίες, βέβαια, δεν αρνείται ούτε η υπηρεσία, ούτε η δήμαρχος, θα πληρώνουμε κανονικά τους υπαλλήλους, διότι αυτά είναι από τα ανταποδοτικά και δεν πρέπει ο υπάλληλος να μένει ούτε μία ώρα απλήρωτος», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσουρουκίδης.

 ”Μας δένουν συνέχεια τα χέρια με καινούργιους νόμους και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αφήνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να παίρνει τις αποφάσεις μόνη της και να γίνεται ο έλεγχος μετά…”

Για το ότι δεν πραγματοποιήθηκε αποκομιδή απορριμμάτων το Σάββατο, ο κ. Τσουρουκίδης επισήμανε: «Αυτό έγινε εν γνώσει μας. Γιατί εάν περνάνε και το Σάββατο, τα ρεπό θα μαζευτούν γύρω στα 350 – 360 το μήνα. Αυτά πώς θα αναπληρωθούν μετά; Δεν έχουμε εργαζόμενους αυτή τη στιγμή για να δουλέψουν. Δουλεύουν σε φουλ βάρδια έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή, για να έχουν ρεπό ανά ένα ή ανά δύο άτομα. Αν συμπληρωθούν τόσα ρεπό πώς θα γίνει; Δεν είναι εύκολο. Μη νομίζεται ότι είναι πολλά λεφτά για κάθε εργαζόμενο, είναι γύρω στα 50 – 60 ευρώ το μήνα. Αλλά δεν μπορούμε εμείς να μην είμαστε σωστοί απέναντι στους υπαλλήλους. Έτσι από κάποιες συνοικίες τα απορριμματοφόρα θα περνούν δυο φορές την εβδομάδα. Εάν δεν μας δώσει αναδρομική ισχύ το Φ.Ε.Κ., δεν μπορούμε εμείς. Εμείς όλες τις διαδικασίες τις κάναμε στον κατάλληλο χρόνο, έτσι όπως έπρεπε. Δεν έχουμε βγει έξω από τις ημερομηνίες. Έγινε λάθος δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. και ζητάμε να εκδοθεί ξανά με τα στοιχεία που έχουν στείλει και εάν μπορεί να έχει ισχύ και αναδρομική. Γιατί στην καλύτερη περίπτωση θα πάρει αυτό το Φ.Ε.Κ. μέχρι τέλη Μαΐου αλλά όλους αυτούς τους 6 μήνες τα παιδιά που δούλεψαν μέσα στα χιόνια τι θα γίνουν; Μας δένουν συνέχεια τα χέρια με καινούργιους νόμους και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αφήνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να παίρνει τις αποφάσεις μόνη της και να γίνεται ο έλεγχος μετά. Εγώ θα επιμένω. Η δήμαρχος είναι υπεύθυνη για τον δήμο Καβάλας και η δήμαρχος θα πρέπει να παίρνει αποφάσεις. Δεν μπορεί να δεσμεύεται με τόσους νόμους και «παράθυρα». Να παίρνει αποφάσεις, να ελέγχεται και να βλέπουν αν έπραξε σωστά. Δεν γίνεται να μην πληρώνονται στην ώρα τους. Αυτή η γραφειοκρατία πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...