Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πανέτοιμα ενόψει της νέας σχολικής περιόδου τα σχολεία του δήμου Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Πανέτοιμα είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια του δήμου Καβάλας ενόψει της νέας σχολικής περιόδου 2018 -2019, όπως επισήμανε με δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο πρόεδρος της ενιαίας σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πέτρος Πετρόπουλος. 

”Όλα όσα έγιναν για τη λειτουργικότητα και την κάλυψη των αναγκών των σχολείων τους τελευταίους μήνες, αλλά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς δεν σταματήσαμε να λειτουργούμε καθόλου παρά το ότι οι σχολικές μονάδες ήταν κλειστές, μας επιτρέπουν να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε τη νέα σχολική περίοδο 2018 -2019”, τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Πετρόπουλος.

”Ο μεγάλος όγκος των προβλημάτων έχει επιλυθεί και νομίζω ότι θα είμαστε 100% έτοιμοι τις επόμενες ημέρες, ώστε τα σχολεία να είναι εξ ολοκλήρου έτοιμα για τη νέα περίοδο”

”Από τις επισκέψεις που πραγματοποιώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε γυμνάσια και λύκεια και στις συζητήσεις που έχουν γίνει με τους διευθυντές, έχω διαπιστώσει ότι ελάχιστα είναι τα προβλήματα, όλα μικρής κλίμακας, τα οποία πρέπει να επιλύσουμε για τη νέα σχολική περίοδο. Ο μεγάλος όγκος των προβλημάτων έχει επιλυθεί και νομίζω ότι θα είμαστε 100% έτοιμοι τις επόμενες ημέρες, ώστε τα σχολεία να είναι εξ ολοκλήρου έτοιμα για τη νέα περίοδο. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε η ενιαία σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τους τελευταίους πέντε μήνες ήταν κατά την εκτίμηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων τόσο αποτελεσματικός, που δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να λυθούν προβλήματα αρκετών ετών και κάποια από αυτά δεκαετιών”, σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Πετρόπουλος.

Αντικαθίσταται το σύστημα θέρμανσης του μουσικού σχολείου

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έγινε ήδη προμήθεια λουκέτων για τα σχολεία, υαλοπινάκων, σάκων απορριμμάτων, χρωμάτων, αθλητικών ειδών, λογισμικών, μικροεργαλείων και αναλώσιμων υλικών σε μια προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων και αναγκών που υπάρχουν σε καθημερινή βάση.

”Ένας από τους στόχους μας τους επόμενους μήνες μετά τον διαγωνισμό που έγινε, είναι να τοποθετηθούν κουρτίνες σε γυμνάσια όπου υπάρχει ανάγκη και να προχωρήσουμε σε ανάλογες ενέργειες για τα λύκεια. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσω ένα σημαντικό έργο που βάζει τη σφραγίδα της διοίκησής μας κι έχει να κάνει με την αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης που ήταν χαλασμένο στο μουσικό σχολείο με το πρόβλημα να είναι έντονο με αποτέλεσμα οι μαθητές όταν είχε κρύο να κάνουν μάθημα με μπουφάν. Προχωρήσαμε με μια δαπάνη 13.000 ευρώ στην πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που υπήρχαν, με νέους λέβητες και είμαστε 100% σίγουροι ότι σε δυο μέρες θα είναι έτοιμο”, δήλωσε σχετικά ο κ. Πετρόπουλος.

”Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με αποτελεσματικότητα…”

”Εισπράττουμε γενικότερα την ικανοποίηση των διευθυντών γυμνασίων και λυκείων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, με τους οποίους έχουμε άριστη συνεργασία, αλλά και των 15μελών. Η ικανοποίηση αυτή είναι για εμάς μια σημαντική νότα για το έργο που κάνουμε, για τις ώρες που αφιερώνουμε για τα παιδιά μας, που μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που απαιτεί σύνεση και δραστηριότητα επί της ουσίας. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με αποτελεσματικότητα και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στην επιτροπή για την εμπιστοσύνη που δείχνουν και προς το πρόσωπό μου και τους υπαλλήλους της χωρίς αυτούς όσα κάναμε θα ήταν πολύ λιγότερα”, υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ενιαίας σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...