Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο δήμος Καβάλας συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Ημέρα:

spot_img

Ο Δήμος Καβάλας, στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας (4-6-2018), τίμησε  τέσσερις κοπέλες, μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου, για τις διακρίσεις που έλαβαν.

Πρόκειται για τις Ευθυμία Ζιώτα που έλαβε  το 1ο Βραβείο στο PowerPoint του πανελλήνιου διαγωνισμού της Microsoft Ελλάς, την Έλενα Τσακιρίδου που έλαβε το 1ο Βραβείο Διηγήματος στον πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, την Ζανέτα Χαζαρίδη που έλαβε το 3ο Βραβείο Διηγήματος στον πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό του Μορφωτικού Συλλόγου Πετρούπολης Αττικής και την Μαρίνα Δεληγιάννη που έλαβε το 3ο Βραβείο Ποίησης στον πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό του Μορφωτικού Συλλόγου Πετρούπολης Αττικής. Επίσης, τιμήθηκαν ο καθηγητής πληροφορικής κ. Παναγιώτης Ασλανίδης και η καθηγήτρια φιλόλογος κ. Ευδοκία Φανερωμένου.

Συζήτηση για το συλλαλητήριο

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, την Τετάρτη 6-6-2018 (7.30μμ), στην κεντρική πλατεία της Καβάλας. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Σώματος κ. Γραμμένος, υπάρχει ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του συλλαλητηρίου, ενώ διευκρίνισε ότι αυτό διοργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ο κ. Ποτόλιας από την πλευρά του εξέφρασε την άρνησή του ουσιαστικά γι’ αυτό το συλλαλητήριο για ιδεολογικούς λόγους ενώ το Σώμα τάχθηκε εκ νέου υπέρ του συλλαλητηρίου. Η δήμαρχος εξήγησε ότι ο δήμος δεν διοργανώνει τέτοια συλλαλητήρια και απλά θα υπάρξει ένας χαιρετισμός από τον Μητροπολίτη, την Αντιπεριφέρεια και θα διαβαστεί το ψήφισμα του δήμου Καβάλας.

Η συνεδρίαση για τα διόδια

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Γραμμένος σχολίασε αρνητικά τις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου κ. Μαυρίδη που χαρακτήρισε την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Εγνατία ως «περιπλανώμενο θίασο». Σχολίασε, δε, ότι δεν αρμόζουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί και ο κ. Μαυρίδης εξέθεσε όλο το δημοτικό συμβούλιο μ’ αυτές του τις δηλώσεις. Απαντώντας ο κ. Μαυρίδης, δήλωσε ότι δεν ήταν νόμιμο να γίνει μία τέτοια συνεδρίαση στην Εγνατία Οδό. Ο κ. Γραμμένος, μάλιστα, για το ίδιο θέμα τόνισε ότι τα ΜΜΕ των Αθηνών περιφρόνησαν το θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στην Εγνατία κι ενώ είχαν τηλεοπτική εικόνα, αρνήθηκαν να την προβάλλουν.

Ενημέρωση για την ΔΕΥΑΚ

Τέλος, έγινε μία ενημέρωση του Σώματος αναφορικά με τη λειτουργία της ΔΕΥΑΚ. Η δήμαρχος κα Τσανάκα τόνισε ότι πολλά ακούγονται όλο αυτό το διάστημα για μία δημοτική Επιχείρηση που προσφέρει και παλεύει για να σταθεί στα πόδια της. Πρόσθεσε, δε, ότι όλοι οι πρόεδροί της και οι εργαζόμενοι εργάστηκαν και εργάζονται για το καλό της ΔΕΥΑΚ. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κουφατζής, ανέλυσε την εισήγησή του για τη λειτουργία της επιχείρησης τονίζοντας όλες τις προσπάθειες που γίνονται αυτό το διάστημα για την εύρυθμη λειτουργία της. Αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στα προβλήματα που υπάρχουν με τον βιολογικό καθαρισμό στην Άσπρη Άμμο και τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυσή του. Και φυσικά έγινε και μία αναφορά για τους εργαζόμενους και γενικά για το τι γίνεται στην Επιχείρηση που στοχεύει πάντοτε στη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού με γνώμονα πάντα το συμφέρον των δημοτών.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωστρατηγικής και Ελληνισμού, κ. Βίκτωρ Αρζόγλου, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία αφού ο φορέας τους το διοργανώνει.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...