Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο δήμος Καβάλας προχωρά την ελεγχόμενη στάθμευση

Ημέρα:

spot_img

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καβάλας η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, σχετικά με τις χρεώσεις που θα ισχύσουν με την ελεγχόμενη στάθμευση, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του νέου έτους.

Όπως τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοτικής Αστυνομίας Ηλίας Καλανταρίδης, το αντίτιμο της μιας ώρας στάθμευσης θα διαμορφωθεί, όπως και στο παρελθόν, στο μισό ευρώ, ενώ για τις δυο ώρες (μέγιστος χρόνος στάθμευσης) στο ένα ευρώ.

Στα 10 ευρώ το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν το δίωρο – Στα 30 ευρώ το αντίτιμο της ετήσιας κάρτας για τους μόνιμους κατοίκους

Παράλληλα, αν διαπιστωθεί ότι το όχημα εξακολουθεί να παραμένει σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης πέραν του δίωρου, θα υπάρχει σχετικό πρόστιμο που προβλέπει η απόφαση που ελήφθη την Τρίτη (30/10), το οποίο διαμορφώνεται στα 10 ευρώ. Επίσης, εγκρίθηκε και το αντίτιμο, το οποίο θα καλείται να πληρώσει ο δημότης που αιτείται την ετήσια κάρτα του μονίμου κατοίκου. Αυτή θα διαμορφωθεί  στο ύψος των 30 ευρώ, ενώ επίσης καθορίστηκαν και το ποια δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, ώστε μετά από έλεγχο της υπηρεσίας να διαπιστωθεί ότι όντως δικαιούνται να έχουν την κάρτα κατοίκου.

Μια κάρτα για ένα μόνο αυτοκίνητο θα δικαιούται κάθε οικογένεια – Προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης (1/11) οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Ο Ηλίας Καλανταρίδης υπογράμμισε ότι ανά οικία θα δίνεται μια και μόνο κάρτα μόνιμου κατοίκου. Σε περίπτωση που για παράδειγμα υπάρχουν τρία οχήματα σε ένα σπίτι, δεν θα δικαιούνται και τα τρία την σχετική κάρτα. Θα πρέπει να αποφασίσει η οικογένεια για ποιο όχημα θα αιτηθεί την κάρτα.

Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής θα έρθουν προς έγκριση και στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης (1/11), ώστε στη συνέχεια ο δήμος να είναι σε θέση να καλέσει με σχετική ανακοίνωση τους δημότες να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και μετά από έλεγχο να παραλάβουν τις κάρτες.

Αφού ολοκληρωθεί κι αυτή η διαδικασία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας, η δημοτική αρχή θα είναι σε θέση να θέσει σε λειτουργία το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, από τις αρχές του νέου έτους, όπως εκτίμησε.

Δεν επαρκεί το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας είναι επαρκές για να εφαρμόσει την ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη της Καβάλας, ο Ηλίας Καλανταρίδης απάντησε: «Το προσωπικό είναι γνωστό ότι δεν επαρκεί, γιατί από τα 55 άτομα που υπήρχαν όταν έγινε η σύσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, σήμερα θεωρητικά είμαστε στα 21, αλλά πρακτικά αυτά που είναι σε υπηρεσία είναι περίπου 17, λόγω αδειών κύησης, αδειών άνευ αποδοχών κλπ. Εμείς θεωρούμε πάντως ότι θα είναι ένα μέτρο προς το καλό της πόλης, ιδίως όσον αφορά την αποφόρτιση του κέντρου και γι’ αυτό θα κάνουμε το παν για να το επιτηρήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Το μόνο που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον δήμο Καβάλας»

Τέλος, για το αν θεωρεί ότι η απόφαση επιβολής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης θα προκαλούσε στη δημοτική παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα «ζημιά», λόγω του ότι το 2019 θα είναι η χρονιά των δημοτικών εκλογών, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοτικής Αστυνομίας, επισήμανε: «Το μόνο που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον δήμο Καβάλας ακόμη κι αν θεωρούμε ότι αυτό είναι κατά της διοίκησης, γιατί δεν έχουμε αυτό στο μυαλό μας. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της και βέβαια θα δούμε το μέτρο να εφαρμόζεται κανονικά από την αρχή του νέου έτους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...