Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση

Ημέρα:

spot_img

Με σύνθημα: «Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής», ο δήμος Καβάλας και η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., διοργάνωσαν την Παρασκευή (25/11) δράση ανακύκλωσης στην πλατεία Καπνεργάτη.

Στη δράση, που υλοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τον όμιλο του ΣΚΑΪ, έδωσε το «παρών» και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Γέμισε με παιδικές φωνές και χρώματα η πλατεία του Καπνεργάτη

Επίσης στη δράση συμμετείχε και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ενώ η ίδια δράση θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες πέντε πόλεις της χώρας. Στην πλατεία του Καπνεργάτη από νωρίς το πρωί της Παρασκευής υπήρχε ειδικό περίπτερο και άλλες ενημερωτικές δράσεις, όπως το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, ενώ εκπρόσωποι της ΔΙΑΑΜΑΘ ενημέρωσαν τους δημότες για τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους μπλε κάδους.

«Γυάλινη Μουσική» με αυτοσχέδια μουσικά όργανα…

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 3Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη συναυλία «Γυάλινη Μουσική», μια παράσταση με ιδιαίτερο ήχο με αυτοσχέδια μουσικά όργανα κατασκευασμένα από γυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια, βαζάκια κ.α.) από τον γνωστό καλλιτέχνη κρουστών Νίκο Τουλιάτο και την ομάδα του. Ειδικά για την ανακύκλωση της γυάλινης συσκευασίας, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις και προς τους επαγγελματίες, σχετικά με την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεών τους από τον μπλε κώδωνα.

Κ. Πρασσά: «Η Καβάλα έχει κάνει άλματα στην ανακύκλωση»

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 2Με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, τόνισε: «Ο ΣΚΑΪ και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης επέλεξαν σε αυτό το πρόγραμμα και την Καβάλα, η οποία έχει κάνει άλματα στην ανακύκλωση. Στα μικρά παιδιά πρέπει να γίνει βίωμα και συνήθεια η ανακύκλωση και από αυτά να περάσει και στους μεγάλους. Αυτό που χρειάζεται η Καβάλα είναι να μπορέσει να φτάσει την ανακύκλωση και στο 30% που δεν μπορεί να συγκεντρώσει από την πόλη, ειδικά στους δύσβατους δρόμους. Στόχος μας είναι δυο μικρά απορριμματοφόρα για να καλύψουμε όλη την πόλη».

Η τελευταία δράση για το 2016 έγινε στην Καβάλα

Από την μεριά του ο φοιτητής Δημοσθένης Ραμαντάνης, ο οποίος εργάζεται για λογαριασμό της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Πρόκειται για την τελευταία δράση που κάνουμε για το 2016 σε συνεργασία με το δήμο Καβάλας. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε μικρούς και μεγάλους, να μοιράσουμε κάποια δώρα με κλήρωση, αλλά και να μάθουν οι μικροί και να ενημερωθούν οι μεγάλοι για την ανακύκλωση, ώστε να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την κοινωνία μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...