Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θωμάς Χατζηγιάννης: Ρυθμίστε τα χρέη σας στον δήμο Καβάλας με τις 100 δόσεις

Ημέρα:

spot_img

Μια ακόμη έκκληση στους δημότες του Δήμου Καβάλας, να σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, απηύθυνε την Τρίτη (9/10) στο πλαίσιο δηλώσεών του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Θωμάς Χατζηγιάννης, προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας. 

Όπως είναι γνωστό, η ρύθμιση των 100 δόσεων που είχε ενεργοποιηθεί πριν από μερικούς μήνες και αφορούσε οφειλές προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε σαν καταληκτική ημερομηνία την 16η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει μια ακόμη ευκαιρία στους πολίτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τους Δήμους μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Είναι μία ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση για όλους τους οφειλέτες – δημότες

Ο κ. Χατζηγιάννης αναφέρθηκε στην παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων προς τους ΟΤΑ λέγοντας ότι «σύμφωνα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 30/9, δίδεται  παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων προς τους ΟΤΑ έως 31/12 2019. Θέλω να υπενθυμίσω ότι αυτή είναι μία ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση για όλους τους οφειλέτες – δημότες, οι οποίοι θα ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό αφού εξοφλώντας όλο το ποσό ωφελούνται από όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα  ή  επίσης κάνοντας δόσεις μπορούν να απεγκλωβίσουν τον ΑΦΜ τους, να πάρουν δηλαδή φορολογική ενημερότητα από την εφορία, καθώς και τους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι μπορεί να είναι δεσμευμένοι».

Στη ρύθμιση του νόμου 4611, υπάγονται οι οφειλές στους δήμους και τα νομικά πρόσωπα των δήμων που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29.11.2019

«Άρα πρόκειται για μία ξεκάθαρη ευκαιρία. Θα πω επιπρόσθετα ότι στη ρύθμιση αυτή του νόμου 4611, ο οποίος πήρε παράταση, υπάγονται οι οφειλές στους δήμους και τα νομικά πρόσωπα των δήμων που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29.11.2019 και η ρύθμιση αυτή θα γίνει μέχρι 31/12 2019. Άρα έχουν ακόμη περιθώριο με την παράταση αυτή οι οφειλέτες να σπεύσουν στο ταμείο του Δήμου και να προβούν στη ρύθμιση αυτή. Οι οφειλές μπορούν να καταβληθούν εφάπαξ ή σε δόσεις, όπως προείπα. Οπότε ωφελούνται όσοι έρθουν στο ταμείο του Δήμου με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις. Κάνοντας από 2 έως 24 δόσεις, από 25 έως 48, από 49 έως 72 και από 73 έως 100 δόσεις. Κάνοντας ένας 100 δόσεις ωφελείται το 50% των προσαυξήσεων, ενώ στον αντίποδα πληρώνοντας εφάπαξ ωφελείται από όλες τις προσαυξήσεις. Για αυτό ξαναλέω ότι είναι ευνοϊκή ρύθμιση», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηγιάννης. Να σημειωθεί καταληκτικά ότι για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το ταμείο του Δήμου Καβάλας στο τηλέφωνο 2513 500 241 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες για να προβούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων του νόμου 4611.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...