Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η «Ελληνική Αυγή» θα πιέσει για το κλείσιμο του hotspot στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Από τον συνδυασμό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την Καβάλα», του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Βογιατζή εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Την ίδια ώρα που όλοι οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι ασχολούνται με θέματα που δεν ενδιαφέρουν του πολίτες και εκτοξεύουν ύβρεις ο ένας εναντίον του άλλου, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στην πόλη μας που κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν τολμά να πάρει θέση.

Το “hotspot” κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Περιγιάλι Καβάλας είναι το μοναδικό εντός αστικού ιστού σε όλη την Ελλάδα και εδώ και τρία χρόνια αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για την πόλη μας. Από τον Ιούνιο του 2016 έχουν περάσει τρία χρόνια και ακόμη δεν έχουμε δει καμιά αποφασιστική αντιμετώπιση του προβλήματος παρά μόνο ευχολόγια ότι στον χώρο θα γίνει τουριστική μονάδα και πάρκο. Όσο αφορά το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου 464/2016, σχετικά με την μη εγκατάσταση των λαθρομεταναστών εντός του αστικού ιστού δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Λίγο πριν το Πάσχα κλιμάκιο της Ελληνικής Αυγής για τον δήμο Καβάλας, επισκέφθηκε την περιοχή και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους και τις τοπικές επιχειρήσεις σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την εγκατάσταση του. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή με πολλά περιστατικά κλοπών και βίαιων ενεργειών που πολλές φορές συγκαλύπτονται από συγκεκριμένα τοπικά μέσα.

Κανένας άλλος δεν καταγγέλλει τα 350.000 ευρώ που η δήμαρχος χάρισε στους λαθρομετανάστες από τα χρήματα που εισπράττονται από τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου. Φανταστείτε το ποσό αυτό να δινόταν στους πολίτες της Καβάλας που πλήττονται βάναυσα από την φοροεισπρακτική πολιτική των μνημονίων, πόσο θα ανακούφιζε εκατοντάδες νοικοκυριά. Μοναδική λύση είναι το κλείσιμο του κέντρου φιλοξενίας στο Περιγιάλι και η απομάκρυνση από την πόλη μας των λαθρομεταναστών.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος με την Ελληνική Αυγή για την Καβάλα,, Δημήτρης Βογιατζής, δεσμεύθηκε ότι με τον θεσμικό ρόλο που θα αποκτήσουμε την επόμενη μέρα των εκλογών, στο Δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, θα ασκήσουμε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για το άμεσο κλείσιμο του “hot spot” κέντρου φιλοξενίας και την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από την πόλη μας.

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την Καβάλα ο Επικεφαλής – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...