Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επόμενος τουριστικός στόχος ο γαστρονομικός προορισμός

Ημέρα:

spot_img

Με στόχο την προβολή της Καβάλας ως γαστρονομικό προορισμό στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, άρχισε την Τετάρτη (7/2) στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ», κύκλος τεσσάρων συνολικά σεμιναρίων επαγγελματιών εστίασης της πόλης. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει μετά από πρωτοβουλία του δήμου Καβάλας και της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», προκειμένου να αναδειχθεί η γαστρονομική ταυτότητα της Καβάλας.

Ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των επαγγελματιών εστίασης στα σεμινάρια η Αναστασία Ιωσηφίδου

«Πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο σε σύνολο τεσσάρων, καθώς θα ακολουθήσει ένα ακόμη τον Φεβρουάριο και δύο τον Μάρτιο. Απευθύνεται στους επαγγελματίες εστίασης, αλλά και στα ξενοδοχεία. Η αίθουσα διεξαγωγής του σεμιναρίου ήταν γεμάτη και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένη από την ανταπόκριση των επαγγελματιών της πόλης μας», επισήμανε με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου.

Με ειδικό σήμα θα εφοδιαστούν καταστήματα της Καβάλας που το 30% τουλάχιστον του καταλόγου τους θα περιέχει τοπικές συνταγές και προϊόντα

 «Επειδή ήταν η πρώτη ομαδική συγκέντρωση των επαγγελματιών, θέλαμε να τους δώσουμε να καταλάβουν τι σημαίνει η προσπάθεια αυτή, προκειμένου να αγκαλιάσουν τα σεμινάρια και να τα παρακολουθήσουν. Τους δώσαμε να καταλάβουν ότι επόμενος στόχος είναι να λάβουν τα εστιατόρια της πόλης μας το ειδικό σήμα που έχουμε ως δήμος Καβάλας και «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το οποίο ταιριάζει με το τουριστικό μας λογότυπο. Αυτό θα το πάρουν οι επαγγελματίες που θα έχουν τουλάχιστον το 30% του καταλόγου τους με τοπικές συνταγές και προϊόντα», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών της η κ. Ιωσηφίδου.

Στόχος του Ε.Ο.Τ. να προβάλλει την Καβάλα ως γαστρονομικό προορισμό το 2019

 Όπως σημείωσε η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στις εκθέσεις όπου μετέχει, από τον ίδιο τον Ε.Ο.Τ., τους έχει μεταφερθεί η πληροφορία ότι οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα καταναλώνουν εισαγόμενα προϊόντα σε ποσοστό 70%!

«Όταν θα καταφέρουμε ως Ελλάδα καταρχήν και στη συνέχεια και η περιοχή μας, τα προϊόντα που καταναλώνουμε κι εμείς, αλλά και οι τουρίστες, να είναι περισσότερο τοπικά, το τελικό κέρδος για την ελληνική οικονομία θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Σαν τοπική οικονομία προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα τοπικά προϊόντα, μέσω και των επαγγελματιών. Προωθώντας ένα τοπικό προϊόν μπορεί να γεννηθεί μια τοπική επιχείρηση για να το παράγει. Άρα σε αυτήν θα δουλέψουν συμπολίτες μας. Απώτερος στόχος μας είναι η Καβάλα να ξεχωρίσει σε πανελλαδικό επίπεδο ως γαστρονομικός προορισμός. Το 2019, γίνεται ήδη προσπάθεια, ο Ε.Ο.Τ. να προβάλλει την Καβάλα ως γαστρονομικό προορισμό», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Αναστασία Ιωσηφίδου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...