Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επενδυτικό ενδιαφέρον για δύο νέα ξενοδοχεία στην Άσπρη Άμμο

Ημέρα:

spot_img

Σε σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη του δήμου Καβάλας, προέβη το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης (24/4), η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως τόνισε αρχικά η κ. Ιωσηφίδου, η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» έχει υλοποιήσει εκείνα τα απαιτούμενα στάδια για την αξιοποίηση της περιουσίας της στο Εσκί Καπού, προς όφελος των δημοτών και κυρίως της τουριστικής ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς του δήμου, αλλά και της δημοτικής ενότητας Φιλίππων.

Εκποίηση έκτασης στην Άσπρη Άμμο για ξενοδοχείο 4 αστέρων δυναμικότητας 150 κλινών

«Έτσι μετά την καταγραφή της περιουσίας μας και τη νομική κατοχύρωσή της, η διοίκηση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» αποφάσισε, πρώτον την εκποίηση έκτασης 1,5 στρέμματος στην Άσπρη Άμμο που μαζί με έκταση 3,5 στρεμμάτων που ανήκει στον δήμο Καβάλας θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων τουλάχιστον δυναμικότητας 150 κλινών. Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε τη Μ. Δευτέρα από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας», επισήμανε σχετικά η κ. Ιωσηφίδου.

Εκμίσθωση έκτασης στα «Σπαθιά» για ξενοδοχείο 400 κλινών – Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον επενδυτών – Άμεσα οι διαδικασίες διαγωνισμού

«Δεύτερον την εκμίσθωση εκτάσεως 45 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή «Σπαθιά» στο Εσκί Καπού, αποκλειστικά για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 4 αστέρων τουλάχιστον, δυναμικότητας 400 κλινών, με ελάχιστο ύψος μισθώματος ποσοστό 2,5% επί του τζίρου της επιχείρησης. Η απόφαση αυτή δεν απαιτεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, διότι μιλάμε για εκμίσθωση της έκτασης. Και οι δυο αυτές αποφάσεις αφορούν επενδύσεις για τις οποίες υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές κι ως εκ τούτου προχωρούμε στη διαδικασία του διαγωνισμού άμεσα», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεων της η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Εκπρόσωπος fund στην Καβάλα στις 3 Μαΐου για να δει το παλιό νοσοκομείο, το Εσκί Καπού και τα στρατόπεδα Περιγιαλίου, για επενδύσεις με προσανατολισμό στον τουρισμό και όχι μόνο

«Η διοίκηση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» θα συνεχίσει τις επαφές της για την αξιοποίηση του συνόλου της εκτάσεως Εσκί Καπού με επενδύσεις που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον στις 3 Μαΐου φτάνει στην Καβάλα εκπρόσωπος ελληνοαμερικανικού fund με τους οποίους είχαμε επαφές μετά την έκθεση της Νέας Υόρκης, ο οποίος ενδιαφέρεται και ζήτησε να δει το παλιό νοσοκομείο, το Εσκί Καπού και τα στρατόπεδα Περιγιαλίου, για επενδύσεις με προσανατολισμό στον τουρισμό και όχι μόνο», δήλωσε επίσης η κ. Ιωσηφίδου στη διάρκεια της συνέντευξης.

«Εύρωστη η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» έχει στα ταμεία της διαθέσιμα, πολύ περισσότερα από αυτά που παραλάβαμε…»

Η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» έδωσε απαντήσεις και για τα οικονομικά της επιχείρησης υπογραμμίζοντας: «Για τους ανησυχούντες για τα οικονομικά της επιχείρησης, οι οποίοι ανωνύμως φρόντισαν να ενημερώσουν τον εισαγγελέα, θα ήθελα να τους ανησυχήσω πραγματικά λέγοντας ότι όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία που προσκομίσαμε και στον εισαγγελέα και στους ελεγκτές, που ήδη έχουν κάνει τους απαιτούμενους ελέγχους στην επιχείρηση, αυτή είναι εύρωστη έχοντας στα ταμεία της διαθέσιμα, πολύ περισσότερα από αυτά που παραλάβαμε, έχοντας όμως ταυτόχρονα υλοποιήσει τα χρόνια αυτά ένα τεράστιο έργο που την έφεραν από την αφάνεια και την απαξίωση στο να αποτελεί σήμερα αντικείμενο συναλλαγής και συμφωνιών εντός παρατάξεων για τη μετά την 31η Αυγούστου διοίκησή της».

Πλήρης εκσυγχρονισμός της δημοτικής αγοράς ξεκινά το πηλοθεραπευτήριο

«Όταν αναλάβαμε ως διοίκηση παραλάβαμε ένα πηλοθεραπευτήριο στα σχέδια, εννοώ μια έκθεση ιδεών, χωρίς μελέτες και με μια δανειακή σύμβαση 1,5 εκ. ευρώ για την υλοποίησή του. Επιπλέον, μια δημοτική αγορά που πλημμύριζε από νερά με απαρχαιωμένο εξοπλισμό και με την υπόθεση του πολυκαταστήματος, να απειλείται οικονομικά η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και η επιβίωση της δημοτικής αγοράς. Σήμερα το θέμα του πολυκαταστήματος έχει λυθεί με τον καλύτερο τρόπο, μπαίνοντας μέσα μια υγιής επιχείρηση που είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, έχουν σωθεί οι θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα και η δημοτική αγορά. Έχουμε ήδη υλοποιήσει ένα πρόγραμμα πλήρους εκσυγχρονισμού, ενώ το πηλοθεραπευτήριο ξεκινά, αφού έχουν γίνει όλες οι μελέτες με εξασφαλισμένα κεφάλαια 2 εκ. ευρώ μέσω επενδυτικού προγράμματος χωρίς δανεισμό», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Αναστασία Ιωσηφίδου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...