Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δεν επαρκούν οι θέσεις στάθμευσης ούτε για τα δίκυκλα

Ημέρα:

spot_img

Ανοιχτό αφήνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης, το ενδεχόμενο της μετατροπής ορισμένων θέσεων στάθμευσης οχημάτων σε αντίστοιχες θέσεις δικύκλων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» το μεσημέρι της Πέμπτης (26/9). 

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη (25/9) επαγγελματίες της οδού Φιλίππου, εξέφρασαν τις έντονες αντιδράσεις τους για την έλλειψη θέσεων στάθμευσης για τα δίκυκλά τους, καθώς παρά το γεγονός ότι οι διαγραμμίσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση είχαν γίνει πριν από μερικούς μήνες, εντούτοις στο τμήμα από τη συμβολή της Φιλίππου με την οδό Κύπρου, μέχρι και την οδό Δαγκλή, δεν προβλέφθηκαν θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα.

Το περιστατικό της περασμένης Τετάρτης και η …μάχη της κάρτας στάθμευσης!

Χαρακτηριστικό μάλιστα ήταν και το περιστατικό που συνέβη το πρωί της Τετάρτης (25/9) όταν επαγγελματίες της οδού Φιλίππου, πάρκαραν τέσσερα δίκυκλα σε μια θέση που καταλαμβάνει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα στη διάρκεια ελέγχου από δημοτικούς αστυνομικούς να ζητηθεί από τους επαγγελματίες να βάλουν κάρτα στάθμευσης στα δίκυκλα τους, με τους επαγγελματίες να αντιτείνουν ότι θα πληρώσουν για μια κάρτα, μιας και τα τέσσερα δίκυκλα καταλαμβάνουν χώρο για ένα Ι.Χ. Αυτοκίνητο, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος για να τα αφήσουν. Οι δημοτικοί αστυνομικοί επέμειναν στο αίτημα τους για μια κάρτα στάθμευσης για κάθε δίκυκλο κι έτσι οι επαγγελματίες, με δεδομένο ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχαν κενές θέσεις στάθμευσης στην οδό Φιλίππου, τοποθέτησαν με κάρτα στάθμευσης τα δίκυκλα τους, με τρόπο που στην ουσία αυτά να καταλαμβάνουν μια ολόκληρη θέση για Ι.Χ.!

«Υπάρχει η σκέψη να κόψουμε κάποιες λίγες θέσεις στάθμευσης από αυτοκίνητα για να δημιουργήσουμε θέσεις στάθμευσης για τα δίκυκλα. Το θέμα είναι λοιπόν υπό εξέταση…»

« Όλα είναι θέμα κουλτούρας κι εμείς εδώ στην Καβάλα έχουμε συνηθίσει για τις μικρές διαδρομές που θα μπορούσαμε να κάνουμε τα πόδια να χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας ή το μηχανάκι. Να πω επίσης ότι τα αυτοκίνητα, τα οποία ζητούν χώρο στάθμευσης, είναι πολύ περισσότερα από τους υπάρχοντες χώρους στάθμευσης. Από τη στιγμή που άρχισε να εφαρμόζεται το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης και για τα δίκυκλα εκεί εμφανίστηκε το πραγματικό πρόβλημα, ότι δηλαδή ότι δεν υπάρχουν τόσοι χώροι όσοι θα απαιτούνταν και για τα δίκυκλα. Σε μία πρώτη συνάντηση που κάναμε με τη Δημοτική  Αστυνομία πρέπει να πω ότι υπήρξαν κάποιες σκέψεις για χώρο στάθμευσης δικύκλων, όμως αυτό θα είναι εις βάρος της στάθμευσης των αυτοκινήτων από τη στιγμή που δεν μπορούμε να βρούμε νέους χώρους. Τουλάχιστον σε δρόμους όπου είναι επιτακτική ανάγκη να παρκάρουν τα δίκυκλα τους οι συνδημότες μας, υπάρχει η σκέψη να κόψουμε κάποιες λίγες θέσεις στάθμευσης από αυτοκίνητα για να δημιουργήσουμε θέσεις στάθμευσης για τα δίκυκλα. Το θέμα είναι λοιπόν υπό εξέταση. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι στο δημόσιο όλα αυτά είναι πολύ χρονοβόρα και έχουν μεγάλη γραφειοκρατία», ανέφερε σχετικά με το θέμα στις δηλώσεις του ο Απόστολος Μουμτσάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...