Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δήμος Καβάλας: Άρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών

Ημέρα:

spot_img

Άρχισε το μεσημέρι της Τρίτης (27/6) η αποκομιδή των σκουπιδιών, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί από το σύλλογο εργαζομένων Ο.Τ.Α. της περιφερειακής ενότητας Καβάλας το πρωί, με την παράλληλη κήρυξη της παύσης των καταλήψεων στο δημοτικό αμαξοστάσιο και τον Χ.Υ.Τ.Α.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (27/6) στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α. Π.Ε. Καβάλας, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, πλαισιωμένος από μέλη του δ.σ. του συλλόγου, αλλά και από αρκετούς συμβασιούχους του τομέα καθαριότητας, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της δημοτικής αρχής, ότι βιάστηκε να «φέρει» ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Στην προσπάθεια μας υπήρξε πόλεμος – Ψεύτικες και υποκριτικές οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων»

«Το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, δυο φορές, με ομόφωνες αποφάσεις στήριξης αυτών των εργαζομένων, αναγνώρισε την εργασία τους, είπε ότι είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι κι ότι χωρίς αυτούς δεν μπορεί να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Στην πράξη όμως είδαμε άλλα πράγματα. Σε μια κίνηση έλλειψης σεβασμού προς αυτές τις κινητοποιήσεις, μάθαμε ότι στην πόλη έρχεται εργολάβος για να μαζέψει τα σκουπίδια. Σε αυτήν την προσπάθεια μας υπήρξε πόλεμος! Τελικά οι δήμαρχοι του νομού δεν ήταν μαζί μας. Οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων είναι υποκριτικές και ψεύτικες. Αποτρέποντας την παρουσία εργολάβου στην υπηρεσία καθαριότητας, κηρύσσουμε την παύση των καταλήψεων στο αμαξοστάσιο του δήμου και στον Χ.Υ.Τ.Α. και θα προχωρήσουμε στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Σε αυτούς οι οποίοι τον χειμώνα μπήκαν μπροστά, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και καθάρισαν την πόλη από τα χιόνια, δεν τους άξιζε μια τέτοια αντιμετώπιση. Πολύ εύκολα «ήρθε» ο εργολάβος στην Καβάλα», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου.

«Αν δεν βρεθεί λύση οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σε άλλους όμως χώρους, ίσως και στα βουλευτικά γραφεία…»

«Λίγη υπομονή ζητήσαμε. Υπάρχει μια διαπραγμάτευση αυτήν την στιγμή σε εξέλιξη. Το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων μας ήταν σημαντικό, καθώς εκεί που το υπουργείο πετούσε την μπάλα στην εξέδρα, καταφέραμε να κατατεθεί μια νομοθετική ρύθμιση, να ανοίξει ένας διάλογος με το υπουργείο, έχοντας και την Κ.Ε.Δ.Ε. μαζί μας. Ο πρωθυπουργός συναντά την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. κι ίσως κερδίσουμε κάτι και από εκεί. Ψάχνουμε λύση. Η δημοτική αρχή όμως βιάστηκε να «φέρει» τον εργολάβο. Εμείς ζητήσαμε υπομονή, γιατί θεωρούσαμε ότι ίσως λήξει όλο αυτό και θα καθαριζόταν η πόλη. Αν δεν βρεθεί λύση πάντως και υπάρξουν περαιτέρω κινητοποιήσεις, δεν θα σταματήσουμε εδώ. Οι χώροι που ίσως γίνουν καταλήψεις θα είναι άλλα δημοτικά κτήρια, θα γίνουν άλλες δράσεις που θα αποφασιστούν, ίσως και καταλήψεις ακόμη και στα βουλευτικά γραφεία. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι θα πρέπει να ζητήσουν τα ρέστα και από τις ηγεσίες που τους κυβερνούν. Είχε αποτέλεσμα ο σκληρός αγώνας μας κι αν χρειαστεί θα συνεχίσουμε», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του συλλόγου Ο.Τ.Α. Π.Ε. Καβάλας.

Η απόφαση παύσης των κινητοποιήσεων δεν ελήφθη λόγω της «έλευσης» του εργολάβου

Τόσο ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, όσο και τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, ξεκαθάρισαν ότι η απόφαση τους δεν ελήφθη λόγω της «έλευσης» του εργολάβου.

«Η ιστορία του συλλόγου μας δείχνει ότι ποτέ κανένα διοικητικό συμβούλιο δεν επέτρεψε την έλευση εργολάβου καθαριότητας στο δήμο Καβάλας. Κι αυτό θέλουμε να διατηρήσουμε. Τον δημόσιο χαρακτήρα αυτής της υπηρεσίας. Τις 190.000 ευρώ τις έχει ανάγκη ο προϋπολογισμός του δήμου κι όχι να πάνε σε έναν εργολάβο που θα τσαλαβουτήσει στην πόλη και δεν θα πληρώνει τους εργαζόμενους», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηκωνσταντίνου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...