Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιώργος Γραμμένος: «Ανάσα» για δεύτερη φορά και με διαφορά

Ημέρα:

spot_img

«Πράγματι λίγες μέρες πριν από την τελική αναμέτρηση, πιστεύω ότι η επανεκλογή της κ. Τσανάκα, είναι πάρα πολύ πιθανή. Οι αναποφάσιστοι βεβαίως, έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο στις εκλογές, όμως νομίζω ότι η επικοινωνία που και αυτές τις ημέρες η κ. δήμαρχος θα έχει με τους πολίτες, είναι αυτή που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος».

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με την παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο» της Δήμητρας Τσανάκα, Γιώργος Γραμμένος.

«Έχουμε βεβαίως κάποια προτίμηση για το ποιον θέλουμε αντίπαλο στον δεύτερο γύρο αλλά δεν θα ήθελα να την κάνω γνωστή δημοσίως…»

«Χωρίς να θέλω να φανώ υπεραισιόδοξος, δεν είναι του χαρακτήρα μου, πιστεύω όμως ότι υπάρχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές του δήμου. Οι πολίτες θα πρέπει να μετέχουν και στον δεύτερο γύρο των εκλογών και μεγάλη σημασία θα έχει και ο αντίπαλος μας στον δεύτερο γύρο», ανέφερε σχετικά ο κ. Γραμμένος, ενώ ερωτηθείς αν η παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο» έχει κάποια «προτίμηση» όσον αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους, απάντησε: «Δεν θέλω να υποτιμήσω κανέναν. Έχουμε βεβαίως κάποια «προτίμηση», αλλά δεν θα ήθελα να την κάνω γνωστή δημοσίως, για να μην προσβάλλω κάποιον από τους αντιπάλους μας, πολύ περισσότερο δεν θέλω να προσβάλλω αυτόν που επιθυμούμε να έχουμε υποψήφιο αντίπαλο στον δεύτερο γύρο».

«Λίγο – πολύ οι στόχοι των υποψηφίων είναι παρόμοιοι. Υπάρχει συνεπώς περιθώριο συγκλίσεων και συνεργασιών μετά τις εκλογές»

Σε ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο εύκολο θα είναι να προκύψει συνεργασία μετά και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ο Γιώργος Γραμμένος απάντησε: «Στο δημοτικό συμβούλιο πλην του κ. Ποτόλια που έχει μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων σε σχέση με τους υπόλοιπους και πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές που έχουμε με τον κ. Βέρρο, στα τοπικά θέματα νομίζω ότι μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις. Μη ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία των αποφάσεων στο δημοτικό συμβούλιο είναι ομόφωνες. Πιστεύω ότι πολλά θέματα δεν πρέπει καν να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά να λύνονται σε επίπεδο Οικονομικής Επιτροπής ή Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αλλά και σε επίπεδο τοπικού συμβουλίου. Λίγο – πολύ οι στόχοι των υποψηφίων, όπως προκύπτει και από τα προγράμματα, είναι παρόμοιοι και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο της πόλης μας. Υπάρχει συνεπώς περιθώριο συγκλίσεων και συνεργασιών μετά τις εκλογές».

Χαμηλώνουν οι τόνοι του προεκλογικού αγώνα

Κληθείς να σχολιάσει το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα μέχρι σήμερα, ο Γιώργος Γραμμένος απάντησε: «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ μια ηρεμία σε σχέση τόσο με τις δηλώσεις όσο και με τις εκδηλώσεις, οι οποίες γίνονται ή τις κριτικές που διαβάζω. Αντιθέτως το προηγούμενο χρονικό διάστημα πήγαμε να… ξεφύγουμε! Νομίζω ότι από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και μετά τα πράγματα έχουν ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και νομίζω ότι έτσι θα πάνε μέχρι και την Κυριακή. Αυτή είναι η γραμμή της κ. δημάρχου και της διοίκησης του δήμου. Θέλουμε να επικεντρωθούμε στα προβλήματα και στην επίλυσή τους κι όχι να ασχολούμαστε με τους αντιπάλους. Όμως δεν θα δεχθούμε σε καμιά περίπτωση λάσπη και συκοφαντίες και σε αυτά θα είμαστε αμείλικτοι και θα απαντάμε αμέσως. Δε σκοπεύουμε να μπούμε σε διαδικασία προσωπικών χτυπημάτων στους υποψηφίους αντιπάλους μας».

«Εγώ από την πλευρά μου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις επαφές μου με τους συμπολίτες μου»

Ερωτηθείς αναφορικά με τον προσωπικό προεκλογικό του αγώνα και για το αν είναι ικανοποιημένος από αυτόν, ο κ. Γραμμένος απάντησε: «Σε σχέση με τους νέους υποψηφίους συμβούλους, οι ήδη εκλεγμένοι έχουν ένα πλεονέκτημα από την χρόνια ενασχόλησή τους με τα κοινά και την επικοινωνιακή πολιτική, αλλά και τις επαφές που έχουν αναπτύξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τους πολίτες. Εγώ από την πλευρά μου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις επαφές μου με τους συμπολίτες μου. Είμαι επίσης βέβαιος για την νίκη της κ. δημάρχου και για την επόμενη τετραετία και μάλιστα με άνεση στον δεύτερο γύρο. Το αν αυτή η άνεση θα είναι μεγάλη ή μικρότερη, όπως προείπα, εξαρτάται από τον αντίπαλό μας στον δεύτερο γύρο».

Τουλάχιστον 8 μονάδες η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο συνδυασμό

Αναφορικά με το ποιο εκτιμά ότι θα είναι το ποσοστό του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο» την πρώτη Κυριακή, αλλά και το ποιες θα είναι οι διαφορές μεταξύ των συνδυασμών, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας απάντησε: «Οι διαφορές των συνδυασμών από τον δεύτερο και κάτω δεν θα είναι πολύ μεγάλες. Δηλαδή ο δεύτερος με τον τρίτο θα απέχουν 2 με 3 μονάδες ίσως και λιγότερο και εκεί θα κυμανθούν οι διαφορές μεταξύ των υπολοίπων. Ο πρώτος συνδυασμός, που είναι ο δικός μας εξακριβωμένα, θα έχει μια διαφορά τουλάχιστον 8 μονάδες από τον δεύτερο. Πιστεύω ότι θα λάβουμε ένα ποσοστό της τάξης του 30% περίπου».

«Πάντοτε οι δημότες κρίνουν με βάση το έργο, όμως ξέρουν να εκτιμούν ότι κάποια από τα σχέδια δεν μπορούν να υλοποιηθούν λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών»

Στην ερώτηση για το πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει στις επικείμενες εκλογές το έργο που παρήχθη από τη σημερινή διοίκηση του δήμου Καβάλας, ο κ. Γραμμένος απάντησε: «Πάντοτε οι δημότες κρίνουν με βάση το έργο που έχει προσφέρει κάθε δήμαρχος, όμως ξέρουν να εκτιμούν ότι σε μια θητεία κάποια από τα σχέδια που έχουμε στο μυαλό μας δεν μπορούν να υλοποιηθούν κι αυτό όχι εξαιτίας καθυστερήσεων του δήμου, αλλά λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών από την επεξεργασία μιας μελέτης, από την αναγγελία ενός έργου μέχρι το στάδιο έναρξης υλοποίησής του. Πάντοτε ο κόσμος καταλαβαίνει και βλέπει και δίνει την δεύτερη ευκαιρία να ολοκληρωθούν τα έργα, τα οποία έχουν εξαγγελθεί, πολλά έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, αλλά υπάρχουν και πολύ σοβαρά έργα για την επόμενη θητεία. Και ο χαρακτήρας βεβαίως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, είναι σημαντικός. Ο κόσμος μπορεί να καταλάβει τον χαρακτήρα του καθενός, άλλωστε όλοι είμαστε γνωστοί μεταξύ μας. Το τελευταίο βεβαίως είναι και ο συνδυασμός, τα άτομα και τα επιτελεία που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του εκάστοτε δημάρχου παίζουν κι αυτά σημαντικό ρόλο, ιδίως τώρα που με αυτό το εκλογικό σύστημα οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων θα εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή. Και τα ονόματα θα παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση ενός εκλογικού αποτελέσματος για την οποιαδήποτε παράταξη».

«Θα πρέπει αυτοί που είτε κρίνουν θετικά είτε αρνητικά τον οποιονδήποτε, να συμμετέχουν στη διαδικασία των εκλογών και να εκφράζουν την άποψή τους…»

Τέλος, κληθείς να απευθύνει το μήνυμά του προς τους συνδημότες μας, ο κ. Γραμμένος τόνισε: «Οι πολίτες πρέπει σε αυτές τις εκλογές να μετέχουν. Δεν πρέπει να αφήσουν τις τύχες του δήμου, της περιφέρειας ή της χώρας σε άλλους κι όχι στα δικά τους χέρια. Θα πρέπει αυτοί που είτε κρίνουν θετικά είτε αρνητικά τον οποιονδήποτε, να συμμετέχουν στη διαδικασία των εκλογών και να εκφράζουν την άποψή τους. Η κριτική από τον καναπέ και του αποτελέσματος εκ των υστέρων όταν κανείς δεν μετέχει στη διαμόρφωσή του δεν έχει νόημα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...