Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Βάρδα Μπένε – μία ιστορία που μάλλον δεν θέλεις να ακούσεις»

Ημέρα:

spot_img

«Βάρδα Μπένε – μία ιστορία που μάλλον δεν θέλεις να ακούσεις», η επιτυχημένη παράσταση του Φεστιβάλ Φιλίππων που την περασμένη χρονιά εγκαινίασε θεατρικά τον χώρο του Καρνάγιου, επαναλαμβάνεται φέτος μετά από «απαίτηση» των θεατών και παρουσιάζεται τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

671 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού της Καβάλας στις όχθες του ποταμού Νείλου συναντάμε το Ezbet El Borg, μία πόλη που μοιάζει με τη δική μας. Τα παιδιά της μεταναστεύουν βόρεια στα ελληνικά καΐκια, ζουν εν πλω σχεδόν αόρατοι για τις πόλεις που τους φιλοξενούν πάντα απασχολημένοι με τις δεκάδες εργασίες που απαιτεί το ψάρεμα στοιβαγμένοι για να μπορέσουν να χωρέσουν. Δεκαπενταύγουστος 2006 και η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσιεύει κανονισμό, με τον οποίο επαναφέρει τη ρύθμιση βάσει της οποίας προσφέρονται μεγάλες επιδοτήσεις για την καταστροφή αλιευτικών σκαφών, παλιών συνήθως ξύλινων. Και έτσι αρχίζουμε να συναντάμε εδώ κι εκεί νεκροταφείο πλοίων. Τη θέση των καρνάγιων παίρνουν οι μπουλντόζες, αλλά οι παλιοί ναυτικοί το ξέρουν. Το πλοίο έχει ψυχή, τα ξύλα του ζωή, κι εσύ δεν μπορείς να το αγνοήσεις χωρίς συνέπειες.

Οι δηλώσεις που έγιναν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τον Θ. Γκόνη και την Κορίνα Χιώτη Πρασσά

Το μεσημέρι της Πέμπτης (25/7), στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρής Γκόνης, μίλησε για μια σπουδαία στιγμή του φεστιβάλ.

«Αναδεικνύουμε χώρους, το κάναμε και πέρυσι και αποφασίσαμε να επαναληφθεί και φέτος. Γι’ αυτό ας τρέξουν οι συμπολίτες μας να προμηθευτούν τα εναπομείναντα εισιτήρια. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Δίνουμε τη δυνατότητα σε νέα παιδιά όπως στην Εύα Οικονόμου – Βαμβακά και μακάρι να πολλαπλασιαστούν αυτές οι προτάσεις. Είμαι χαρούμενος για αυτήν την παράσταση μιας και αναδεικνύει πράγματα σύγχρονα σε υψηλό επίπεδο. Θα ήμουν ακόμη πιο χαρούμενος αν είχαμε και παραπάνω παραστάσεις», ανέφερε σχετικά ο κ. Γκόνης.

Από τη μεριά της η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Κορίνα Χιώτη Πρασσά έκανε λόγο για μια σπουδαία παράσταση με συναίσθημα. Ανέφερε επίσης ότι ο χώρος όπου θα δοθεί είναι πραγματικά ένα στολίδι, που αναδεικνύει την τουριστική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας.

«Η παράσταση αυτή έπρεπε να επαναληφθεί. Ειδικά φέτος συνδέεται το θέμα και με την Οδύσσεια, τον νόστο και την καρτερία. Όσοι την είδαν θέλουν να τη δουν ξανά. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χώρο ακόμη περισσότερο. Η δήμαρχος και η διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στόχευσε πολύ στον πολιτισμό. Πιστεύω ότι και η επόμενη διοίκηση θα κάνει το ίδιο», δήλωσε η κ. Πρασσά, απευθύνοντας κάλεσμα στους Καβαλιώτες να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις.

Οι δηλώσεις εκ μέρους των συντελεστών

Η σκηνοθέτης της παράστασης Εύα Οικονόμου – Βαμβακά, στις δηλώσεις της υπογράμμισε ότι είναι χαρούμενη για την επανάληψη της παράστασης.

«Πέρυσι η ανάθεση της παράστασης από το φεστιβάλ ήταν ένα δώρο για εμένα. Ήμουν ευτυχής για το αποτέλεσμα και γι’ ατό που κάνουμε ξανά. Φέτος δουλέψαμε σε πιο ήρεμους ρυθμούς. Τα όποια προβλήματα λύθηκαν μαγικά όταν μπήκαμε στον χώρο της παράστασης. Είμαι τυχερή και πέρυσι και φέτος με τους ανθρώπους που έχω μαζί μου. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες και τον κ. Γκόνη για την ευκαιρία που μου έδωσε και με εμπιστεύτηκε το έργο αυτό», δήλωσε σχετικά η κ. Οικονόμου – Βαμβακά.

Τιμητική χαρακτήρισε τη συμμετοχή του σε ένα ακόμη Φεστιβάλ Φιλίππων ο ηθοποιός Παύλος Σταυρόπουλος, μεγάλες ευχαριστίες απηύθυνε προς τον Θ. Γκόνη, από τη μεριά της η Κυριακή Μακέδου, ενώ η Κατερίνα Συμεωνίδου, υπογράμμισε ότι πέρυσι δεν πρόλαβαν να καταλάβουν το τι έκαναν. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την κ. Οικονόμου – Βαμβακά και έκλεισε λέγοντας ότι για πρώτη φορά ίσως επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά παραγωγή του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Συντελεστές – Τιμές εισιτηρίων

Δραματουργική επεξεργασία – κείμενο παράστασης: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, συλλογή υλικού – έρευνα: Κυριακή Μακέδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, σκηνοθεσία: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, μουσική επιμέλεια: Γιάννης Σορώτος. Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Αποστολάτος, βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου. Παίζουν: Κυριακή Μακέδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Παύλος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Συμεωνίδου. Στην παράσταση ακούγεται η φωνή του Θοδωρή Γκόνη. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και Α.Μ.Ε.Α.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....