Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γιάννης Πλαφαδέλης: Σημαντική η επίσκεψη της Έλενας Κουντουρά στη Θάσο

Ημέρα:

spot_img

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Θάσου, Γιάννης Πλαφαδέλης, την επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στο νησί.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News για την αποτίμηση της επίσκεψης αυτής, ο κ. Πλαφαδέλης υπογράμμισε ότι η σημαντικότητα της σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε σε μια χρονική περίοδο, η οποία συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η μείωση του Φ.Π.Α., αλλά και η ένταξη της Θάσου στον αναπτυξιακό νόμο, δύο από τα σημαντικότερα θέματα που ετέθησαν στην υπουργό Τουρισμό

«Έγινε μια ευρεία συζήτηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία όλων των φορέων που εμπλέκονται στα θέματα του τουρισμού, ενώ συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν το νησί. Κάποια από τα θέματα ήταν οικονομικού ενδιαφέροντος κι ίσως όχι άμεσης αρμοδιότητας της υπουργού, ωστόσο συζητήθηκαν, καθώς θα μπορούσε να υπάρξει κάποια πίεση από την μεριά της, ώστε να ληφθούν αποφάσεις που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο, κυρίως και στον τουρισμό. Ένα από αυτά είναι η μείωση του Φ.Π.Α., όπως έχει γίνει σε άλλα νησιά, λόγω της έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται το νησί και η οποία έχει παραταθεί μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Οπότε θα μπορούσαμε να έχουμε αυτήν την διευκόλυνση για ένα χρονικό διάστημα έστω δύο ετών, ώστε να μπορούν ευκολότερα οι επιχειρήσεις του νησιού που έχουν πληγεί να ανακάμψουν. Η υπουργός δεν μπορούσε να δώσει υποσχέσεις και ήταν λογικό βέβαια, εφόσον δεν ήταν θέμα της αρμοδιότητας της. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα, ειδικά για τον κλάδο του τουρισμού, ήταν η ένταξη της Θάσου στον νέο αναπτυξιακό νόμο, ως νησιωτική περιοχή. Πολλά νησιά είναι σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τον αναπτυξιακό νόμο, ενώ εμείς επειδή ανήκουμε σε ηπειρωτικό νομό, παρόλο που είμαστε νησιωτικός δήμος, δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα. Το ζητήσαμε και νομίζω ότι εδώ υπάρχει έδαφος, για να ωφεληθεί πραγματικά το νησί», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Πλαφαδέλης.

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Θάσου, τόνισε επίσης ότι στη διάρκεια της σύσκεψης με την κ. Κουντουρά, τέθηκε και το ζήτημα της διευκόλυνσης των συγκοινωνιών, ειδικά με τα προβλήματα που ανακύπτουν συνεχώς στη γραμμή Πρίνου – Καβάλας, ενώ γενικότερα έγινε συζήτηση για ζητήματα που αφορούν την τουριστική προβολή, τις εκθέσεις και τον τρόπο προώθησης του τουριστικού προϊόντος που παράγει η Θάσος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πλαφαδέλης όλα τα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη προέκυψαν μετά από διαβούλευση με τους φορείς που έγινε την περασμένη Τρίτη.

Εφικτή η παραχώρηση της μαρίνας στον δήμο Θάσου, εκτιμά ο κ. Πλαφαδέλης

Ένα ακόμη από τα θέματα που έθεσε ο δήμος Θάσου στην υπουργό, είναι και η δυνατότητα να δοθεί στο δήμο το Xenia, όπως και η μαρίνα, η οποία βρίσκεται μπροστά από αυτό και σε ημιτελή κατάσταση.

«Η δυνατότητα παραχώρησης του Xenia επίσης είναι ένα θέμα δύσκολο, αν και η υπουργός έδειξε ενδιαφέρον να το προσπαθήσει. Είναι ενταγμένο στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., το οποίο έχει μια δική του λειτουργία. Αυτό που είναι πιο εφικτό απ’ όλα να γίνει, είναι η παραχώρηση σε εμάς της μαρίνας του Λιμένα, ως μια διαδικασία να προχωρήσουμε εμείς στην ολοκλήρωση της και στη συνέχεια να τη δημοπρατήσουμε. Εδώ νομίζω υπάρχει ενδιαφέρον και μάλλον είναι ένα από τα πιο εφικτά ζητήματα που μπορούμε να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε μέσω του υπουργείου γιατί είναι θέμα του.

Είπαμε επίσης πολλά για το master plan που έχει κατατεθεί για το νέο λιμάνι στο Λιμένα, αλλά και για την δυνατότητα να ενταχθεί η Θάσος στο δίκτυο κρουαζιέρας στην Ελλάδα. Συζητήσαμε για το Παλατάκι των Λιμεναρίων και για τον τρόπο αξιοποίησης του. Μιλήσαμε και για τα προγράμματα που έχουμε όσον αφορά τα καταδυτικά πάρκα στην Αστρίδα και στον κόλπο της Ποσειδωνίας στη Σκάλα Ποταμιάς και τη δυνατότητα χρηματοδότησης και ένταξης τους σε κάποια προγράμματα. Η υπουργός Τουρισμού έδειξε ενδιαφέρον με τους συνεργάτες της για όλα τα θέματα που θέσαμε, πολλά εκ των οποίων βέβαια έχουν να κάνουν με την οικονομική κατάσταση της χώρας και είναι δύσκολο να υλοποιηθούν», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Πλαφαδέλης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...