Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τιμώμενος προορισμός η Θάσος στην τουριστική έκθεση των Βρυξελών

Ημέρα:

spot_img

Την τιμητική της θα έχει η Θάσος στην τουριστική έκθεση των Βρυξελών, η οποία ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη (7/2) και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή (10/2).

«Πηγαίνουμε πράγματι για πρώτη φορά στην τουριστική έκθεση των Βρυξελών, όπου το σημαντικό για εμάς είναι το γεγονός πως τιμώμενος προορισμός θα είναι η Θάσος. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και για το ίδιο το νησί, το οποίο αναμένουμε να αποκομίσει πολύ μεγάλα οφέλη», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης.

«Γενικότερα στόχος μας είναι να ενισχυθεί η αεροπορική σύνδεση που έχουμε από πέρυσι από τις Βρυξέλες με το αεροδρόμιο της Καβάλας μέσω της TUI»

«Πιο συγκεκριμένα την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, θα υπάρξει ειδική παρουσίαση για τη Θάσο, ενώ θα δώσουν το «παρών» 150 δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πολλά τουριστικά γραφεία και tour operators. Το νησί μας θα έχει λοιπόν την τιμητική του, θα υπάρξει στη συνέχεια της παρουσίασης μπουφές με τοπικά προϊόντα τόσο της Θάσου, όσο και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης γενικότερα. Αυτό επετεύχθη χάρη στην άψογη συνεργασία που είχαμε τόσο με τη διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. των Κάτω Χωρών. Γενικότερα στόχος μας είναι να ενισχυθεί η αεροπορική σύνδεση που έχουμε από πέρυσι από τις Βρυξέλες με το αεροδρόμιο της Καβάλας μέσω της TUI», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνιάδης.

«Από τον επόμενο μήνα ξεκινάμε τις συμμετοχές μας σε τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων και πιο συγκεκριμένα της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας…»

«Είναι η πρώτη φορά που το νησί της Θάσου είναι τιμώμενος προορισμός σε μια τουριστική έκθεση, αρκεί να επισημάνω ότι στη συγκεκριμένη έκθεση το 2012 τιμώμενος προορισμός ήταν η Κέρκυρα, το 2014 η Κεφαλονιά και το 2016 η Αθήνα. Αυτό και μόνο είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός που βοηθά την αναγνωρισιμότητα της περιοχής μας, καθώς επίσης και το άνοιγμα νέων αγορών στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη. Παράλληλα, από τον επόμενο μήνα ξεκινάμε τις συμμετοχές μας σε τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων και πιο συγκεκριμένα της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας, όμως μας ενδιαφέρουν πολύ και οι χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η παρουσία μας στην έκθεση των Βρυξελών», συμπλήρωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με το επιχειρείν έχει πολύ θετικά αποτελέσματα…»

Ο Κώστα Αντωνιάδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα δυο επιχειρηματίες που βοήθησαν πάρα πολύ στο να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα στην τουριστική έκθεση των Βρυξελών. «Είναι ο Νίκος Λαμπαδάριος και η Μαρία Πολυμέρου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται με την TUI στο νησί της Θάσου κι επομένως αυτό που λέμε διαρκώς ότι η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με το επιχειρείν έχει πολύ θετικά αποτελέσματα, είναι πραγματικότητα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Κώστας Αντωνιάδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...