Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τεράστιες υποχρεώσεις δημιουργεί η φετινή κοσμοπλημμύρα στην Θάσο

Ημέρα:

spot_img

Σε έναν τιτάνιο αγώνα, για να αντεπεξέλθει στις τεράστιες υποχρεώσεις, λόγω της άνευ προηγουμένου κοσμοπλημμύρας που έχει κατακλύσει τη Θάσο, έχει αποδυθεί η δημοτική αρχή του νησιού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Θάσου, Γιάννης Πλαφαδέλης, η φετινή τουριστική περίοδος αναμένεται να είναι εντυπωσιακή από άποψη επισκεψιμότητας, γεγονός που από μόνο του σημαίνει και τεράστια ευθύνη εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

«Μεγάλη η ευθύνη που έχουμε ως δημοτική αρχή να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες υποδομές για τους επισκέπτες και τους κατοίκους μας»

«Η τουριστική περίοδος άρχισε καλά και αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, λόγω του μεγάλου αριθμού των τουριστών, που κυριολεκτικά έχουν δημιουργήσει κοσμοπλημμύρα στο νησί. Αυτό για εμάς συνεπάγεται ότι πρέπει να δείξουμε τεράστια προσοχή, ενώ μεγάλη είναι και η ευθύνη που έχουμε ως δημοτική αρχή για να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες υποδομές, ώστε τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι της Θάσου, να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Πλαφαδέλης.

Πρωτόγνωρος ο όγκος των απορριμμάτων που φεύγουν καθημερινά από το νησί για την Καβάλα!

Δυο είναι οι τομείς που δίνει μεγάλο βάρος η δημοτική αρχή της Θάσου, η καθαριότητα, αλλά και η υδροδότηση των οικισμών, σε συνδυασμό με την άρδευση των καλλιεργειών.

«Σε γενικές γραμμές δεν έμφανίζονται μεγάλα προβλήματα. Δυο είναι οι τομείς που δίνουμε μεγάλη βαρύτητα. Κατά πρώτον στην καθαριότητα των πεζοδρομίων, των πλατειών και των παραλιών, γενικότερα δηλαδή στους χώρους που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και φυσικά  στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Νομίζω είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση σε αυτόν τον τομέα, δεν έχουμε προβλήματα με τους εργαζόμενους του δήμου, οι οποίοι δίνουν και την ψυχή τους ακόμα για να βοηθήσουν το νησί και την δημοτική αρχή. Ο όγκος των απορριμμάτων που μεταφέρεται στην Καβάλα είναι πρωτόγνωρος. Έχουμε φτάσει στους 120 τονους ημερησίως κι ο αριθμός αυτός αυξανεται βαθμιαία και ραγδαία. Μιλάμε για τεράστια νούμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Θάσου.

Έκκληση στους πολίτες να μην σπαταλούν το νερό

«Ο δεύτερος τομέας είναι η υδροδότηση όλων αυτών των περιοχών που κυρίως δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο τουριστών. Προσπαθούμε όσο γίνεται περισσότερο και κάνω επισήμανση προς τους πολίτες να προσέχουν και να μην σπαταλούν το νερό, γιατί είναι πολύτιμο αγαθό. Δυστυχώς σε αυτό δεν μας έχει βοηθήσει η περίοδος ανομβρίας του προηγούμενου διαστήματος. Είμαστε όμως σε καλό σημείο και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε και τις αρδεύσεις για τον πρωτογενή τομέα, στον οποίο δίνουμε μεγάλη σημασία», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Πλαφαδέλης.

Τεράστιος ο όγκος των αυτοκινήτων στη Θάσο – Προσπάθειες από την δημοτική αρχή για να εξευρεθούν χώροι στάθμευσης

Ένα σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει το νησί της Θάσου κάθε καλοκαίρι και ιδιαίτερα το φετινό, είναι ο τεράστιος όγκος αυτοκινήτων ο οποίος έχει κατακλύσει το νησί.

«Πρέπει να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί και να αποφεύγουμε τις περιττές ενέργειες. Σαν δημοτική αρχή προσπαθούμε δημιουργώντας κάποιους χώρους στάθμευσης να διευκολύνουμε την κατάσταση σε διάφορες περιοχές του νησιού, όπως στον Ποτό όπου υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση,  είτε είναι στα Λιμενάρια, αλλά και στον Πρίνο.  Προσπαθούμε να δώσουμε λύση στο χωριό της Παναγίας, καθώς το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ο χώρος του σχολείου να χρησιμοποιείται για μια μερική στάθμευση αυτοκινήτων για να διευκολύνουμε κάπως την κατάσταση», τόνισε σχετικά με το θέμα ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Θάσου.

«Κλεισμένος» ήδη και ο Σεπτέμβριος – Πολλά θα εξαρτηθούν όμως και από τις καιρικές συνθήκες εκείνης της περιόδου

Ερωτηθείς για το αν «βλέπει» επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο Γιάννης Πλαφαδέλης απάντησε: «Ήδη η Θάσος έχει μεγάλη πληρότητα στα ξενοδοχεία, αλλά και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Υπάρχει ένα θέμα όσον αφορά το οικονομικό επίπεδο αυτών των τουριστών, όμως αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Το θέμα είναι η ποιότητα που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς σαν νησί σε αυτούς. Για το αν «βλέπω» επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, πρέπει να πω ότι ήδη πολλά τουριστικά καταλύματα έχουν κλειστές θέσεις για τον Σεπτέμβριο, όμως πρέπει σε αυτό να σταθμίσουμε και τον καιρό εκείνη την εποχή, που σίγουρα θα παίξει τον ρόλο του».

Την προσοχή όλων στα δάση εφιστά ο αντιδήμαρχος Θάσου

Σε σχέση με το ζήτημα της πυροπροστασίας στο νησί, ο αντιδήμαρχος Θάσου υπογράμμισε με έμφαση: «Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι επισκέπτες. Οι επισκέψεις στο δάσος πρέπει να συνοδεύονται από ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουμε περιττές ενέργειες. Είναι μεγάλος ο αριθμός  των τουριστών στο νησί και δεν ξέρεις πώς να το αντοιμετωπίσεις όλο αυτό. Περιπολίες γίνονται από εθελοντές, αλλά και από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που είναι στο νησί. Ο δασικός πλούτος της Θάσου είναι μεγάλος και πρέπει να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

«Η Θάσος είναι κυρίως πολιτισμός…»

Τέλος, σε σχέση με την βαρύτητα που δίνεται στον τομέα του πολιτισμού, ο Γιάννης Πλαφαδέλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ζήσαμε το βράδυ της Πέμπτης (20/7) μια μαγική βραδιά στο αρχαιολογικό μουσείο με την συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη. Η Θάσος είναι κυρίως πολιτισμός! Πρέπει να τον αναδεικνύει και σε κάθε περίσταση να τον βγάζει προς τα έξω, αλλά και να τον εμπλουτίζει με τον τουρισμό, ώστε να δημιουργείται αυτή η συνθήκη που πραγματικά κάνει το νησί μας να είναι ξεχωριστό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...