Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση στη Θάσο

Ημέρα:

spot_img

Μικρής έκτασης προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε το πρωί της Πέμπτης (27/7) την περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα τα περισσότερα εξ αυτών αφορούσαν το νησί της Θάσου, αλλά και την παραλιακή Εγνατία.

Για το θέμα δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης (27/7) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί, ότι εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στο νοτιοανατολικό τμήμα της Θάσου και ειδικά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, από Ποταμιά μέχρι Ποτό, σε διάφορα σημεία, είχαμε πολλά φερτά υλικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν πάνω στο οδόστρωμα, όπως και μικρές κατολισθήσεις. Σε καμιά περίπτωση δεν είχαμε πρόβλημα να κλείσει ο δρόμος και από το πρωί συνεργεία του αναδόχου του έργου συντήρησης των δρόμων της Θάσου αποκαθιστά τις ζημιές», τόνισε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Έχουμε πολλούς λόγους να ανησυχούμε από τον άστατο καιρό της φετινής χρονιάς»

«Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας μαζί με το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών πραγματοποίησαν ελέγχους στην παραλιακή Εγνατία και σε κάποια άλλα σημεία του Παγγαίου, όπου είχαμε περιπτώσεις με χώματα και φερτά υλικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν πάνω στον δρόμο. Τα φαινόμενα γενικότερα είχαν μεγάλη ραγδαιότητα κι ελπίζουμε να μην έχουμε άλλα», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επισήμανε ακόμη ότι η χρονιά φέτος είναι ιδιαίτερα άστατη, με κρύο το χειμώνα, καύσωνα κι απότομες πτώσεις της θερμοκρασίας το καλοκαίρι, γεγονός, που όπως υπογράμμισε «μας κάνει να έχουμε πολλούς λόγους να ανησυχούμε για άλλα δυσάρεστα φαινόμενα».

Έντομο στη Θάσο ξηραίνει αδύναμα πεύκα!

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη εκδηλώθηκε μικρή πυρκαγιά στην Θάσο, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από την Π.Υ. και προκλήθηκε από κεραυνό.

«Ευτυχώς δεν ήταν σε ψηλή βλάστηση και ήταν κάτι που μπόρεσε ν’ αντιμετωπιστεί. Ένα ακόμη ζήτημα που έχουμε συζητήσει και με τον δήμο Θάσου, είναι ένας επιπλέον παράγοντας επικινδυνότητας στο νησί, εκεί όπου ένα έντομο προσβάλλει τα πιο αδύναμα πεύκα και τα ξηραίνει και δημιουργεί περιστασιακά κάποια ξεραμένα δέντρα τα οποία στην περίπτωση σπινθήρα μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά  προβλήματα. Ο δήμος έχει ξεκινήσει να αφαιρεί τέτοια δέντρα κι είμαστε ικανοποιημένοι ελπίζοντας ότι δεν θα έχουμε προβλήματα», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...