Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κέρδισαν το στοίχημα της οικονομικής εξυγίανσης στον δήμο Θάσου

Ημέρα:

spot_img

«Ο δήμος Θάσου βρίσκεται ουσιαστικά σ’ ένα μεταίχμιο. Έχει ολοκληρώσει πλέον την οικονομική του εξυγίανση, που ήταν ένα τεράστιο στοίχημα, ακατόρθωτο για πολλούς. Με βάση αυτήν την προσπάθεια, ο δήμος μας μπορεί και βλέπει πολύ πιο αισιόδοξα τα επόμενα χρόνια», τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε για τη νέα χρονιά στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θάσου, Γιάννης Πλαφαδέλης.  

«Το 2017 ήταν μια χρονιά ορόσημο, όσον αφορά τουλάχιστον την τουριστική κίνηση στη Θάσο. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, αλλά σίγουρα σε ένα βαθμό μας αιφνιδίασε και εμάς στον δήμο, αλλά ακόμη και τους ίδιους τους επαγγελματίες. Έχουμε ήδη ξεκινήσει προεργασίες, ώστε μέσω κάποιων έργων υποδομών, να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε μια, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται, παρόμοια με το 2017 ή και καλύτερη τουριστική περίοδο το 2018. Νομίζω ότι είναι ένα στοίχημα, το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλαφαδέλης.

Οι τομείς όπου θα πέσει το βάρος του δήμου Θάσου το 2018

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θάσου, αναφέρθηκε συνοπτικά στους τομείς, όπου ο δήμος πρέπει να δώσει ιδιαίτερο βάρος τη νέα χρονιά, επισημαίνοντας: «Στον τομέα της καθαριότητας απαιτείται ακόμη καλύτερη διαχείριση και παροχή υπηρεσιών, τόσο στους πολίτες μας, όσο και στους τουρίστες. Αυτό δεν αφορά μόνο την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και την προσοχή που πρέπει να δείξουμε στους χώρους αναψυχής. Ένα δεύτερο σημείο αφορά την ύδρευση. Ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι. Ελπίζουμε με τις βροχοπτώσεις που είχαμε και με κάποιες χιονοπτώσεις που μπορεί να έχουμε το επόμενο διάστημα, να μπορέσει να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας και να μην έχουμε προβλήματα ξηρασίας, όπως το 2017. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να δούμε και τις υπάρχουσες πηγές, τον καθαρισμό τους, τα δίκτυα, αλλά και ίσως κάποιες γεωτρήσεις σε ορισμένα σημεία, ώστε να ενισχύσουμε την παροχή ύδρευσης στους πολίτες. Ένα άλλο σημείο που πρέπει να δώσουμε προσοχή είναι κάποιες εκδηλώσεις που οφείλουμε και πρέπει να κάνουμε συμπληρωματικά στη διάρκεια της τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού».

Προτεραιότητα η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη

Ο Γιάννης Πλαφαδέλης υπογράμμισε ακόμη ότι ο δήμος Θάσου θα επικεντρωθεί τη νέα χρονιά στην όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αναφέροντας σχετικά: «Αφού φτάσαμε σ’ ένα σημείο να εξυγιάνουμε πλήρως τον δήμο, δεν πρέπει να μείνουμε σ’ αυτό, αλλά θα πρέπει να πάμε και ένα βήμα παρακάτω, για να βοηθήσουμε τους πολίτες, ώστε να γίνεται πιο εύκολη η πρόσβαση τους σε υπηρεσίες του δήμου και να υπάρξει παράλληλα αύξηση εσόδων για τον δήμο Θάσου. Σκεφτόμαστε, μέσω προγράμματος που θα εγκατασταθεί και σε συνεργασία με τράπεζα, ήδη αναζητούμε τη φόρμουλα, να μπορούν οι πολίτες να μπαίνουν στην οικονομική υπηρεσία, να βλέπουν τα βεβαιωμένα χρέη τους και να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά. Ένα άλλο που θέλουμε να κάνουμε, είναι να βοηθήσουμε τους πολίτες, ώστε να μην έρχονται στον δήμο για κάποια έγγραφα που χρειάζονται. Αυτό θα επιτευχθεί με την δημιουργία ενός «ηλεκτρονικού Κ.Ε.Π.», κυρίως για το νότιο τμήμα της Θάσου, απ’ όπου οι αποστάσεις με την πρωτεύουσα του νησιού είναι μεγάλες. Στόχος μας είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας».

Εν αναμονή του Ε.Σ.Π.Α. – Πολλά τα προς ένταξη έργα

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θάσου, στάθηκε ιδιαίτερα και στην αναμονή έναρξης έργων μέσω του Ε.Σ.Π.Α.

«Ο χρόνος είναι αυτός που μας πιέζει πολύ. Έχουμε πολλά έργα να εντάξουμε σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα και περιμένουμε ν’ ανοίξει επιτέλους το Ε.Σ.Π.Α., ν’ ανοίξουν οι χρηματοδοτήσεις. Έχουμε πολλές προτάσεις, είναι έτοιμες, έχουν υποβληθεί και περιμένουμε χρηματοδότηση για ν’ αρχίσουν να υλοποιούνται. Έχω την αίσθηση ότι επιτέλους κάποια στιγμή μέσα στο 2018 θα ξεκινήσει η διαδικασία, γιατί έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ και ειδικά στη Θάσο ευελπιστούμε η περιφέρεια να χρηματοδοτήσει κάποια έργα που έχουμε υποβάλει. Αφορούν αρδεύσεις, ύδρευση, υποδομές και γέφυρες. Έργα σημαντικά, καθώς η Θάσος έχει πληγεί από πυρκαγιές και πλημμύρες, οπότε όλα αυτά θα πρέπει να ολοκληρωθούν», επισήμανε ο Γιάννης Πλαφαδέλης.

Στις 20 Ιανουαρίου η υποδοχή του μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. στο νησί

«Το 2018 είναι μια χρονιά, κατά την οποία οι μηχανές μας θα πρέπει να δουλέψουν στο φουλ. Να δούμε πιο εντατικά και ρεαλιστικά κάποια έργα που πρέπει να γίνουν, όπως ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις χώρων, ώστε να δούμε κι αυτό το κομμάτι που τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, όχι μόνο λόγω των μικρών επιχορηγήσεων, αλλά και του ίδιου του δήμου, καθώς δεν μπορούσε ο ίδιος να τα ολοκληρώσει, είναι για εμάς πολύ σημαντικό. Υπάρχουν πολλά σχέδια. Παράλληλα, στις 20 Ιανουαρίου θα γίνει στο νησί η υποδοχή του νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, σε μια εκδήλωση όπως του αξίζει, χωρίς φανφάρες. Θέλουμε να τιμήσουμε τον νέο ποιμενάρχη και στο νησί, με πνευματικότητα, για να δώσουμε το στίγμα ότι μπορούμε να υποδεχθούμε τον νέο ποιμενάρχη χωρίς φαραωνικές τελετές», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Θάσου.

Αισιοδοξία για τη νέα χρονιά…

Τέλος, ο κ. Πλαφαδέλης εξέφρασε τις ευχές του στους συμπολίτες του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους τους συμπολίτες μου και γενικότερα σε όλους όσοι βρίσκονται στην ηπειρωτική πλευρά, καθώς έχουμε πολλούς Θασίους και στην Καβάλα. Εύχομαι το 2018 να είναι μια χρονιά με υγεία, ευτυχία, χαρά, σύνεση οπωσδήποτε και να έχουμε ευημερία και ελπίδα πάνω απ’ όλα. Είμαστε αισιόδοξοι κι αυτό που θέλουμε να μεταδώσουμε στους πολίτες είναι να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι. Να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, ώστε να μπορέσουμε να δούμε το νησί να πάρει τη θέση που πραγματικά του αξίζει, γιατί είναι ένας τόπος ευλογημένος».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...