Διονυσιακό καρναβάλι στην Ποταμιά της Θάσου

0
715

Όταν η ομάδα του Καρναβαλιού νομίζει ότι μπορεί να αποφύγει παρατράγουδα αλυσοδένοντας τον Διόνυσο… το φετινό τους καρναβάλι γίνεται λίγο πιο περιπετειώδες!

Όπως έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο, η φετινή διαφημιστική καμπάνια του Καρναβαλιού της Ποταμιάς, σε σενάριο και σκηνοθεσία Θωμά Δουκινίτσα, και με την συμβολή των μελών του συλλόγου δείχνει κάθε χρόνο την διάθεση και το μεράκι για το παραδοσιακό αυτό έθιμο.

Ο Σύλλογος Καρναβαλιστών Ποταμιάς διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία την παρέλαση αρμάτων που πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή της αποκριάς. Μια εκδήλωση γεμάτη από κέφι, χορό, άφθονο κόκκινο κρασί που παρέχεται δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους και φυσικά υπέροχο θέαμα με εκπληκτικές κατασκευές και καυστικά σχόλια για την επικαιρότητα.

Η Καρναβαλική Παρέλαση της Ποταμιάς πραγματοποιείται την Κυριακή πριν τη Σαρακοστή στην κεντρική Πλατεία του χωριού. Η μουσική παίζει, οι άνθρωποι χορεύουν και το κρασί είναι δωρεάν. Αποτελείται από γκρουπ μεταμφιεσμένων ανθρώπων, άρματα και χορευτές. Τα θέματα των αρμάτων είναι διαφορετικά το ένα με το άλλο και όλα σατιρίζουν καταστάσεις και γεγονότα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής των Ελλήνων όπως επίσης και διεθνή γεγονότα. Αυτά τα σατιρικά θέματα και τα καρναβάλια διασκεδάζουν τους θεατές.

Η παρέλαση κρατάει περίπου μιάμιση ώρα, και μετά το πάρτι συνεχίζεται στην πλατεία με μουσική, χορό και φαγητό.