Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ Θάσου»: Έργο με κοινωνική ευαισθησία

Ημέρα:

spot_img

Εξαιρετικό είναι το έργο που επιτελεί το νομικό πρόσωπο «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» του δήμου Θάσου, το οποίο επί της ουσίας ασκεί την κοινωνική πολιτική του δήμου, καθώς στους κόλπους του περιλαμβάνει τους παιδικούς σταθμούς, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, τα ΚΑΠΗ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, όπως και αρκετές άλλες δομές και προγράμματα.

«Είμαστε σε έναν διαρκή αγώνα για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας. Δεν μας λείπει δουλειά, καθώς κι εγώ ως αιρετή εθελοντικά, προσφέρω μαζί με το προσωπικό μας, που δουλεύει σκληρά καθημερινά, πολλές φορές μένοντας αρκετές ώρες παραπάνω από το καθορισμένο ωράριο για να ανταποκριθεί στις πολλές υποχρεώσεις», επισήμανε αρχικά με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» η πρόεδρος του «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» Αγγελική Νικήτα.

«Όλη η προσπάθεια μας γίνεται με διακριτικότητα, σεβασμό στον άνθρωπο και στην ανάγκες του…»

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την εξαιρετική δουλειά που κάνουμε καθημερινά κι αυτό το βλέπω στο πρόσωπο όλων όσων εξυπηρετούμε, είτε είναι γέροντες, είτε είναι παιδιά, αλλά και στους νέους που ζητούν την αρωγή του νομικού προσώπου. Ξέρουν ότι στον δήμο Θάσου και στον «ΔΗΜΑΡΩΓΟ» θα βρουν απόλυτη εχεμύθεια. Όλη η προσπάθεια μας γίνεται με διακριτικότητα, σεβασμό στον άνθρωπο και στις ανάγκες του και γι’ αυτό και πολλοί δεν ξέρουν τι ακριβώς κάνουμε. Στη σελίδα που έχουμε δημιουργήσει εδώ και δυο χρόνια στο διαδίκτυο δημοσιεύουμε μόνο αυτά που πρέπει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η κ. Νικήτα.

«Δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, ευτυχώς όμως έχουμε την ηθική ενίσχυση του δημάρχου και των αντιδημάρχων, όπως και την αρωγή τους σε ό,τι χρειαζόμαστε…»

Ερωτηθείσα αναφορικά με το πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει ανταπόκριση σε μια ευρεία γκάμα δομών και προγραμμάτων, από τη στιγμή που είναι δεδομένη η οικονομική στενότητα και η έλλειψη πόρων, η Αγγελική Νικήτα απάντησε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο όντως, καθώς δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Ευτυχώς όμως έχουμε την ηθική ενίσχυση του δημάρχου και των αντιδημάρχων, όπως και την αρωγή τους σε ό,τι χρειαζόμαστε ανά πάσα στιγμή, καθώς και όλων των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι είναι μαζί μας σε ό,τι τους ζητήσουμε».

«Θεωρώ ότι η κοινωνική πολιτική είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή, τόσο ύφεσης όσο και ευημερίας»

Σε ερώτηση για το αν «βλέπει» αλλαγή των πραγμάτων προς το καλύτερο, όσον αφορά την ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων για τις κοινωνικές δομές, η πρόεδρος του «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» απάντησε: «Θεωρώ ότι η κοινωνική πολιτική είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή, τόσο ύφεσης όσο και ευημερίας. Πάντα υπάρχουν ανάγκες, όπως για παράδειγμα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επίσης υπάρχουν ανάγκες και στα ΚΑΠΗ, όπως και άλλοι άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας, δηλαδή άτομα που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία. Ενδεχομένως, αν έχουμε μια οικονομική ανάκαμψη μακροπρόθεσμα, να έχουμε καλύτερη οικονομική επιχορήγηση στα νομικά πρόσωπα σαν το δικό μας, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούμε να προσφέρουμε πιο άνετα τις υπηρεσίες μας στους πολίτες».

Ποιες είναι οι ανάγκες του νομικού προσώπου «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ»

Τέλος, αναφερόμενη στις ανάγκες που έχει το νομικό πρόσωπο «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ» για να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα, η κ. Νικήτα επισήμανε: «Χρειαζόμαστε ένα τρίτο αυτοκίνητο για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Θα πρέπει να αναζητήσουμε χρηματοδότηση για να το αποκτήσουμε. Αν είχαμε οικονομική δυνατότητα θα το αγοράζαμε αύριο, μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται. Χρειαζόμαστε επίσης δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς σε Πρίνο και Λιμένα. Θα ήταν πιο εύκολα τα παραπάνω αν είχαμε την οικονομική άνεση. Τώρα όμως δεν την έχουμε και περιμένουμε να βγουν κάποιες χρηματοδοτήσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...