Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

 Οι «Δρόμοι επιβίωσης» των προσφύγων μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Ημέρα:

spot_img

Ο ραδιοφωνικός σταθμός “Στο Κόκκινο Καβάλας 102,8”, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας  παραχώρησαν χθες συνέντευξη τύπου σχετικά με την έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και της Ένωσής Φωτορεπόρτερ Ελλάδας «Δρόμοι Επιβίωσης», που θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Καβάλας 2-14 Μαρτίου 2018 στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

Η έκθεση,  θα εγκαινιαστεί  σήμερα  στις 5.30 το απόγευμα  στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση  και θα διαρκέσει  έως τις 14 Μαρτίου.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Σωτηριάδης ανέφερε ότι  η έκθεση αυτή αφορά την διαδρομή που έκαναν οι πρόσφυγες από την Συρία και όχι μόνον στην χώρα μας  και αποτυπώνει τον πόνο και την φτώχεια αυτών των ανθρώπων που τους οδήγησε να μετακινηθούν στην χώρα μας.  Μάλιστα χαρακτήρισε ως φόρο τιμής την Έκθεση για όσους δεν κατάφεραν να φτάσουν στην χώρα μας και στους αλληλέγγυους, σχολιάζοντας ότι ίσως από θέμα τύχης δεν είμαστε στην θέση τους….. Επίσης αν έφερε ότι η έκθεση αφήνει το δικό της πολιτικό στίγμα που αγγίζει τις αρχές της αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, όταν η Ελλάδα σήκωσε μεγαλύτερο μέρος ευθύνης από αυτό που της αναλογούσε για το προσφυγικό. Σύμφωνα με τον ίδιο οι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και μέσα από την έκθεση στέλνεται και ένα μήνυμα αλληλεγγύης.

Αποτύπωση της πορείας των προσφύγων

Ακολούθως η κ. Άννα Πέγγιου, υπεύθυνη  του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σημείωσε ότι η έκθεση δείχνει τι περνούν αυτοί οι άνθρωποι  μέσα από τις φωτογραφίες 43 φωτογράφων  που αποτύπωσαν την πορεία των προσφύγων. Η Έκθεση καταλαμβάνει και τους 4 ορόφους της  Δημοτικής Καπναποθήκης  και από όροφο σε όροφο αποτυπώνεται αυτή η αναγκαστική πορεία των προσφύγων, αυτό το ταξίδι που έγινε και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές.

Στην συνέχεια η κ. Βέρρου Μάρθα υπεύθυνη από το «Κόκκινο» ανέφερε ότι στα σημερινά εγκαίνια θα συμμετέχει και η Χορωδία Φίλων Μουσικής Καβάλας  και το Θεατρικό τμήμα του Β` Λυκείου Καβάλας που θα παρουσιάσει την παράσταση «Κοινός λόγος» με θέμα το προσφυγικό.

Ομιλία – συζήτηση για την φωτογραφία

Τέλος ο κ. Κουμουλίδης Ηλίας, Αντιπρόεδρος του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας ανέφερε ότι  την Τρίτη στις 7 το απόγευμα στην Δημοτική καπναποθήκη  θα πραγματοποιηθεί μία Ομιλία –συζήτηση με θέμα «Η φωτογραφία ως τέχνη, η φωτογραφία ως είδηση». Σε αυτήν θα μιλήσουν οι φωτογράφοι Μεσίνης και Βασβάτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...