Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τιτάνιος αγώνας για συγκέντρωση αίματος το καλοκαίρι

Ημέρα:

spot_img

Για έναν τιτάνιο αγώνα, που γίνεται σε καθημερινή βάση κάθε καλοκαίρι, αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών σε αίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του Ι.Σ.Κ., υπογράμμισε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί και στο νοσοκομείο Καβάλας κάποιες δυσλειτουργίες, ιδίως με σπάνιες ομάδες αίματος.

Μειωμένη η προσφορά αίματος το καλοκαίρι, παρότι οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες

«Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα είτε αιματολογικά είτε νεοπλασματικά και χρειάζονται περιοδικές μεταγγίσεις αίματος. Ειδικά αν ανήκουν σε σπάνιες ομάδες αίματος υπάρχει ένα θέμα. Προσήλθαν κάποιοι εξ αυτών στο Γ.Ν.Κ. και παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις και δυσκολίες στο να εξευρεθεί η κατάλληλη μονάδα αίματος. Είναι ένα γενικευμένο πρόβλημα που παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι, καθώς οι ανάγκες μεγαλώνουν. Πέρα από τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς προστίθενται και οι τραυματίες από τα τροχαία που το καλοκαίρι είναι αυξημένα και συνακόλουθα οι ανάγκες από τις επεμβάσεις που υποβάλλονται οι πολυτραυματίες. Από την άλλη η προσφορά αίματος είναι μειωμένη, καθώς οι περισσότεροι είναι σε διακοπές, αλλά και οι προσπάθειες των συλλόγων μειώνονται, κάτι που είναι κατανοητό. Γι’ αυτό και το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Κ. και τα αντίστοιχα των άλλων δημόσιων νοσοκομείων και οι αιμοδοτικοί σύλλογοι προσπαθούν και συνεργάζονται αμοιβαία, προκειμένου τα προβλήματα σε συγκεκριμένες ομάδες αίματος να καλυφθούν με την επικοινωνία συγκεκριμένων εθελοντών αιμοδοτών», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

Συνάντηση με τον διευθυντή του Κ.Υ. Θάσου είχε την Παρασκευή ο Ξ. Κροκίδης

«Γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας, κάθε καλοκαίρι και καθημερινά, προκειμένου οι ασθενείς που χρειάζεται να πάρουν την κατάλληλη μονάδα αίματος και να γίνεται αυτό με έλεγχο και ασφάλεια. Στο Γ.Ν.Κ., με τις ανάγκες του να ξεπερνούν τις 6.000 μονάδες αίματος ετησίως, καλύπτεται σε ένα μεγάλο μέρος αυτών από την προσφορά που έχουν οι αιμοδοτικοί σύλλογοι που τους ευχαριστούμε και ως Ιατρικός Σύλλογος, αλλά και ως νοσοκομειακοί γιατροί. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο, χρειάζεται διαρκής αγώνας για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Να σημειωθεί τέλος, ότι το πρωί της Παρασκευής (14/7), ο κ. Κροκίδης βρέθηκε στην Θάσο, όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας του νησιού, τον κ. Αγγελόπουλο, με τον οποίο και συζήτησαν τα διαχρονικά προβλήματα, ειδικά αυτό των διακομιδών των ασθενών, αλλά και των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...