Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αυξάνονται οι φιλοξενούμενοι στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητρόπολης ΦΝΘ

Ημέρα:

spot_img

Στην μέχρι σήμερα πορεία λειτουργίας της Μονάδας Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, αναφέρθηκε την Δευτέρα (3/4) με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ., κ. Προκόπιος.

«Η μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της σε μια δύσκολη εποχή, κατά την οποία η χώρα μας μαστίζεται από μια πολλαπλή κρίση. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αν και έχει ως αρμοδιότητα του να προκηρύσσει διαγωνισμούς για το άνοιγμα θέσεων φιλοξενίας στο Ίδρυμα, εντούτοις δεν το κάνει», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Προκόπιος.

Παραμένει ο στόχος της κάλυψης και των 100 κλινών

«Το Ίδρυμα αυτό έχει μεγάλη σημασία για την τοπική κοινωνία για την εξυπηρέτηση υπαρκτών αναγκών. Όμως όσο σπουδαίο και σοβαρό είναι, ξεκίνησε σε μια περίοδο δύσκολη. Η πολλαπλή κρίση επηρεάζει όλες τις εκφάνσεις της ζωής για κάθε Έλληνα πολίτη. Ξεκινήσαμε από την 1η Σεπτέμβρη του 2016 και πηγαίνουμε καλά. Οι φιλοξενούμενοι φτάνουν τους 50. Χρειάζεται γνώση και πείρα, που αποκτάται με την πάροδο του χρόνου. Στόχος παραμένει να καλυφθούν και τα 100 κρεβάτια», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

«Είναι ένας ωραίος δρόμος, αλλά δύσκολος…»

«Μίλησα για αρνητικές συγκυρίες και εννοώ ότι η προσπάθειά μας γίνεται πιο δύσκολη, επειδή ναι μεν είμαστε μακριά από την επιδίωξη κέρδους, αλλά χρειάζονται αρκετά χρήματα για να λειτουργήσει καλά το Ίδρυμα. Υπάρχει αδυναμία να συνδράμει στην προσπάθεια ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Προκηρύσσει διαγωνισμό και χρηματοδοτεί ορισμένες θέσεις για εκείνους, που υπάγονται στις δικαιοδοσίες του. Αυτό δεν γίνεται. Ωστόσο εμείς δεν μπορούμε να μην λειτουργούμε ή να μην δεχόμαστε ανθρώπους που έχουν μηδενικά εισοδήματα. Εκεί είναι η δυσκολία. Ελπίζω ότι με την πάροδο του χρόνου και με τη συμπαράσταση των συνανθρώπων, που ευαισθητοποιούνται και βοηθούν την εκκλησιαστική πρόνοια ότι θα μας στηρίξουν και θα ανταποκριθούμε. Πάντως και το προσωπικό αυξάνεται και ο αριθμός των φιλοξενούμενων προσεγγίζει τους 50 ανθρώπους. Είναι ένας ωραίος δρόμος, αλλά δύσκολος, όμως οι δυσκολίες ενισχύουν και τονώνουν κάθε τέτοια προσπάθεια», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Προκόπιος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...