Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αδυνατούμε να αλλάξουμε τις τέντες λένε οι μικροπωλητές της λαϊκής

Ημέρα:

spot_img

Ανέφικτη χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι της λαϊκής αγοράς την πρόταση της δημοτικής αρχής, για την οποία γνωμοδότησε θετικά, μεταξύ άλλων, το τοπικό συμβούλιο Καβάλας, σχετικά με την αλλαγή των τεντών, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στο χρώμα, βάσει του νέου κανονισμού λαϊκών αγορών.

Για τις αλλαγές αυτές δίνεται εύλογο χρονικό διάστημα, ωστόσο στο σημείο που στέκονται οι άνθρωποι της λαϊκής, είναι το οικονομικό κόστος που θα έχει γι’ αυτούς μια τέτοια απόφαση.

«Ας βρουν ένα χορηγό κι ας αναλάβει ο δήμος να το κάνει, εμείς αδυνατούμε…»

Μας ζητάνε να βάλουμε ομοιόμορφες τέντες, όμως εγώ δεν μπορώ προσωπικά να το πω αυτό στους μικροπωλητές. Όλο αυτό έχει ένα σημαντικό κόστος. Ο κόσμος χρωστάει λεφτά σε ταμεία και εφορία. Για μια τέτοια αλλαγή απαιτούνται 200 με 300 ευρώ. Και σε εμάς αρέσει το ωραίο, το επιδιώκουμε, το ψάχνουμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το κάνουμε. Ας βρουν ένα χορηγό κι ας αναλάβει ο δήμος να το κάνει, εμείς αδυνατούμε», επισήμανε χαρακτηριστικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της λαϊκής την Πέμπτη (23/3) λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος στα εμποροβιοτεχνικά προϊόντα της λαϊκής αγοράς Καβάλας, Σωτήρης Ιωαννίδης.

ΛΑΪΚΗ 1«Ας μας κάνουν πρώτα γραμμές να μην ψάχνουμε το πρωί με τους φακούς και τις μεζούρες τα μέτρα μας…»

Για το ίδιο θέμα δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος των παραγωγών της λαϊκής αγοράς Καβάλας, Παναγιώτης Δημητρακές, ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Ζητάνε κάποια πράγματα, όπως ομοιομορφία στις τέντες, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει σε εμάς τουλάχιστον, γιατί μια τέντα κοστολογείται 300 με 350 ευρώ. Ποιος θα μας δώσει αυτά τα χρήματα να το κάνουμε, ο δήμος; Εδώ με το ζόρι για να πάρουμε μια ομπρέλα ή να φτιάξουμε μια τέντα. Ας μας κάνουν πρώτα γραμμές εδώ μέσα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όμορφα και εμείς, να μην ψάχνουμε το πρωί με τους φακούς και τις μεζούρες τα μέτρα μας και μετά βλέπουμε για τη διαμόρφωση. Ούτως ή άλλως διαμορφωμένα είναι μια χαρά. Η λαϊκή είναι όμορφα στημένη, η διέλευση γίνεται κανονικά, τι θέλουν από εκεί και πέρα;».

Υποτονική η κίνηση στη λαϊκή αγορά την Πέμπτη (23/3)

Σε σχέση με την κίνηση που καταγράφηκε στη λαϊκή αγορά της Καβάλας την Πέμπτη (23/3), ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε: «Δεν περιμέναμε να έχει την κίνηση που έχει το Σάββατο. Είναι λίγο περιορισμένη σήμερα. Οποιαδήποτε λαϊκή αλλάζει από την καθορισμένη ημέρα της πάντα υπάρχει μια πτώση, είτε μικρή, είτε μεγάλη, ανάλογα με το πώς θα διαφημιστεί και θα βγει προς τα έξω για να γνωρίζει ο κόσμος».

Από τη μεριά του ο κ. Δημητρακές τόνισε: «Κίνηση δεν υπάρχει σήμερα, όλος ο κόσμος δουλεύει. Χαίρομαι τους παραγωγούς που δεν ήρθαν στην λαϊκή σήμερα. Δώρο άδωρο το ότι ήρθαμε. Είμαστε όμως στις θέσεις μας. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Η ώρα είναι σχεδόν 11 και η κίνηση έχει «σπάσει» εντελώς. Είναι καθημερινή. Τελειωμένοι είμαστε…σβήσαμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...