Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σύγχυση από τις συχνές αλλαγές στα εργασιακά

Ημέρα:

spot_img

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας διοργάνωσαν την Πέμπτη (24/5) εκδήλωση νομικής πληροφόρησης, η οποία απευθυνόταν σε εργαζόμενους και άνεργους που αντιμετωπίζουν διάφορα  προβλήματα, στον ασφαλιστικό και εργασιακό τομέα ή ακόμη και σε θέματα απασχόλησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας, με την παρουσία νομικών από την Αθήνα, που είναι συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα προσωπικά τους ερωτήματα και να λάβουν άμεσα απαντήσεις γι’ αυτό που τους απασχολεί.

Οι συχνές αλλαγές στα ασφαλιστικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη σύγχυση σε μεγάλο τμήμα του εργατικού δυναμικού, εργαζόμενους και άνεργους

«Η διαδικασία ήταν δωρεάν κι εντάσσεται σε ένα γενικότερο πρόγραμμα που υλοποιεί το ΙΝ.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε., το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενη δράση από το Ε.Σ.Π.Α. 2014 -2020 και από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού – Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση». Ακριβώς επειδή αλλάζουν συχνά οι νόμοι, αυτός είναι ο λόγος της συγκεκριμένης δράσης. Οι συχνές αλλαγές στα ασφαλιστικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη σύγχυση σε μεγάλο τμήμα του εργατικού δυναμικού, εργαζόμενους και άνεργους. Θέλουμε να ενισχύσουμε την έγκυρη πληροφόρηση που χρειάζεται και είναι αυτονόητης χρησιμότητας για τους εργαζόμενους και τους ανέργους παρέχοντάς δωρεάν τις απαντήσεις στα ερωτήματα που μας θέτουν», δήλωσε στον «Ενήμερο» ο Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. στο παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Ξάνθη.

Κ. Ποδάρας: «Συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερες δράσεις το επόμενο διάστημα προς όφελος των εργαζομένων. Οφείλουμε να είμαστε παρόντες κι αυτό φυσικά θα κάνουμε…» 

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, Κώστας Ποδάρας, υπογράμμισε στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο»: «Στο πλαίσιο μιας συνεχούς δράσης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας με την προοπτική της εξωστρέφειας, έχει σχεδιάσει από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας να διοργανώσει σημαντικά πράγματα. Εκεί εντάσσεται και η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης, που περιλάμβανε ομάδες εργασίας, οι οποίες ενημέρωσαν εργαζόμενους και ανέργους για θέματα που τους απασχολούν. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας μας για ενημέρωση πάνω σε τέτοια θέματα και βλέποντας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη, δωρεάν εξυπηρετήσαμε όλο αυτόν τον κόσμο. Συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερες δράσεις το επόμενο διάστημα προς όφελος των εργαζομένων. Οφείλουμε να είμαστε παρόντες κι αυτό φυσικά θα κάνουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...