Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με τέσσερις αστυνομικούς ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Με τέσσερις αστυνομικούς ενισχύεται για το 2018 η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, μετά την ανακοίνωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. των τακτικών μεταθέσεων, οι οποίες γνωστοποιούνται στα τέλη Ιανουαρίου κάθε χρόνο.

«Είναι ένας αριθμός που ούτε απογοήτευση μας προκαλεί, ούτε όμως μεγάλη ικανοποίηση. Είναι καλός αριθμός, σε σχέση με τα μηδενικά που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Και πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε ενισχυθεί με έναν καλό αριθμό αστυνομικών, έξι συνολικά, αλλά στις έκτακτες μεταθέσεις που ακολούθησαν το φθινόπωρο του 2017, γυρίσαμε και πάλι στο μηδέν», σημείωσε σχετικά με το θέμα μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

Τον Αύγουστο αναμένονται στην Καβάλα οι τέσσερις αστυνομικοί – Θα τοποθετηθούν σε υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας κατά προτεραιότητα

«Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι γνωστό και το έχουμε αναδείξει εδώ και πολλά χρόνια. Οι τέσσερις αστυνομικοί αναμένονται στην Καβάλα τον Αύγουστο και θα τοποθετηθούν σε υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας κατά προτεραιότητα, εκεί όπου πραγματικά υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες, όπως η Θάσος, η Χρυσούπολη και το αστυνομικό τμήμα στην πόλη της Καβάλας. Έχουμε πολλούς αποσπασμένους αστυνομικούς ανά την Ελλάδα. Για παράδειγμα τρία άτομα στη Σάμο, τέσσερα στη Μυτιλήνη, τρία στην Ορεστιάδα και αρκετούς στο Παρανέστι, λόγω του προσφυγικού, λες κι η Καβάλα είναι υπερπλήρης και δεν έχει ανάγκες. Καλούμαστε εμείς να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση, η οποία μας στερεί σημαντικό αριθμό αστυνομικών από την τοπική κοινωνία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.

Ένας αριθμός 30 περίπου αστυνομικών λείπει πραγματικά από την Π.Ε. Καβάλας

Ερωτηθείς αναφορικά με τον επιπλέον αριθμό αστυνομικών, με τον οποίο η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων θα ήταν ικανοποιημένη, ο Νίκος Ίμβρος απάντησε: «Το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, είναι η κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων που είχαμε κατά το παρελθόν και ξεπερνούσαν τις 100. Σίγουρα αυτός ο αριθμός δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Ένας αριθμός όμως 30 περίπου αστυνομικών, λείπει πραγματικά από την Π.Ε. Καβάλας. Φτάσαμε στο σημείο, βάσει οργανικών θέσεων, να είμαστε υπερπλήρεις. Στα χαρτιά είμαστε εντάξει, όμως αυτό δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Αυτό το βλέπουν καθημερινά οι συμπολίτες μας και δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Αν θεωρεί κάποιος ότι η περιοχή μας είναι πλήρης από άποψη αστυνομικών δυνάμεων ή δεν ζει εδώ ή δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Οι ελλείψεις είναι μεγάλες, τις έχουμε πει. Γίνονται μεγαλύτερες γιατί είμαστε ένας ευλογημένος τόπος και το καλοκαίρι η τουριστική κίνηση αυξάνεται συνεχώς. Όλο αυτό όμως προϋποθέτει να υπάρχει αίσθημα ασφαλείας και στους κατοίκους και στους τουρίστες. Με την υπάρχουσα δύναμη αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, γι’ αυτό προσπαθούμε, αναδεικνύοντας το θέμα και ζητώντας τη βοήθεια των τοπικών αρχών, ώστε ν’ αλλάξει αυτό το οργανόγραμμα και να φύγει αυτό το ότι είμαστε πλήρεις, γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...