Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναστασία Ιωσηφίδου: Επειγόντως «αλλαγή πορείας» του Δήμου Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

«Είχαμε να κάνουμε με μία διοίκηση απλά διεκπεραιωτική, η οποία εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους διάλυσης / Ο όρος «χρίσμα» στη σημερινή εποχή είναι αδόκιμος / Προσωπική μου επιθυμία και επιδίωξη ήταν να υπάρξει σύνθεση δυνάμεων με στόχο την αλλαγή της διοίκησης

Στη φάση στην οποία βρίσκεται η στελέχωση και το πρόγραμμα του συνδυασμού της, αναφέρεται μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», η επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Δημιουργίας», Αναστασία Ιωσηφίδου.

Παράλληλα, η κ. Ιωσηφίδου σχολιάζει την εικόνα της σημερινής διοίκησης του Δήμου Καβάλας, αναφέρεται στην πορεία της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», στον μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημάρχων, ενώ καταθέτει την άποψή της και για τα περίφημα «χρίσματα» των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Θα θέλαμε αρχικά το σχόλιό σας για τη μέχρι σήμερα πορεία της διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Πως τη χαρακτηρίζετε λίγους μήνες πριν από τις εκλογές;

«Σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται η θητεία της σημερινής διοίκησης και νομίζω ότι εξέλειπαν πλέον όλες οι δικαιολογίες που κατά καιρό ακούσαμε από αυτήν και σκοπό είχαν να αποπροσανατολίσουν τους δημότες, επιρρίπτοντας τις ευθύνες της αποτυχίας της, άλλοτε στην αντιπολίτευση, άλλοτε στην πανδημία και άλλοτε σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε πλην της ανεπάρκειας της. Δυστυχώς όμως, ενώ μέχρι σήμερα είχαμε να κάνουμε με μία διοίκηση απλά διεκπεραιωτική, εδώ και λίγο καιρό αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση πλήρους διάλυσης, η οποία μέσα στην πίεση που μοιραία ασκούν οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές, οδηγεί σε ολέθρια σφάλματα, όπως το θέμα με την ακτή της Καλαμίτσας και τις άλλες διεκδικήσεις του Δήμου. Νομίζω ότι την άποψη αυτή έχουν και οι συνδημότες μας, όπως δείχνουν άλλωστε τόσο οι επίσημες δημοσκοπήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, όσο όμως και η καθημερινή επαφή που έχουμε όλοι μας και η αντίδραση του κόσμου που παραπονείται για την πλήρη εγκατάλειψη των γειτονιών, την κατάσταση των δρόμων και την απαξίωση της πόλης και των χωριών με την παντελή έλλειψη υποδομών και αναπτυξιακών έργων».

Πως σχολιάζετε τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημάρχων Καβάλας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές;

«Νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται σε όσα προείπα. Η σημερινή κατάσταση του Δήμου έχει προκαλέσει την εγρήγορση κάποιων ομάδων ή ατόμων, οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να δράσουν τώρα, προκειμένου να υπάρξει επειγόντως «αλλαγή πορείας» του Δήμου. Από την πρώτη στιγμή προσωπική μου επιθυμία και επιδίωξη ήταν να υπάρξει σύνθεση δυνάμεων, με στόχο την αλλαγή της διοίκησης. Ακόμα όμως και έτσι, θεωρώ την ύπαρξη περισσοτέρων υποψηφίων δημάρχων θετικό γεγονός, αρκεί κανένας από εμάς να μην παρεκκλίνει του πραγματικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την με κάθε κόστος αλλαγή της σημερινής διοίκησης του Δήμου Καβάλας».

Ποια είναι η θέση σας για τα «χρίσματα»; Θα σας ενδιέφερε να έχετε το «χρίσμα» κάποιου πολιτικού κόμματος;

«Νομίζω ότι ο όρος «χρίσμα» στη σημερινή εποχή είναι αδόκιμος. Στην πραγματικότητα τα πολιτικά κόμματα παρέχουν στήριξη στις δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες εκφράζοντας από την φύση τους την πιο άμεση μορφή δημοκρατίας, οφείλουν να συγκεντρώνουν εκείνα τα στοιχεία που τις καθιστούν αντιπροσωπευτικές της κοινωνίας του Δήμου τους. Επομένως οι ίδιες οι δημοτικές παρατάξεις, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων πάντα, δεν έχουν αμιγώς κομματικό χαρακτήρα και κινούνται σε όλα τα μήκη και πλάτη της κοινωνίας. Ως εκ τούτου απευθυνόμαστε σε όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα και θα ήταν μεγάλη τιμή για εμάς αν την προσπάθεια μας στήριζε ένα ή περισσότερα από αυτά».

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η στελέχωση του ψηφοδελτίου σας; Είστε ικανοποιημένη;

«Πριν από λίγες ημέρες η Πολιτική Επιτροπή της παράταξης μας, ενέκρινε τα πρώτα 29 ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Σήμερα στην λίστα αυτή έχουν προστεθεί κι άλλα ονόματα και είμαστε σε συνεχείς επαφές, ώστε μέχρι τις 6 Ιουλίου να έχει ολοκληρωθεί πλήρως το ψηφοδέλτιο μας. Εκείνο που προσωπικά με ικανοποιεί, είναι η ευκολία με την οποία γίνεται αποδεκτή η πρόταση για συμμετοχή και κυρίως το πάθος των υποψηφίων που συμμετέχουν για πρώτη φορά, για προσφορά και ενεργή ενασχόληση με τα δημοτικά πράγματα. Το πάθος αυτό, σε συνδυασμό με την εμπειρία άλλων στελεχών μας, δημιουργούν ένα μίγμα εμπειρίας και ενθουσιασμού, το οποίο θεωρώ συστατικό στοιχείο, τόσο της επιτυχίας στις εκλογές, όσο και πολύ περισσότερο της επιτυχίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων που θα κληθούμε να αναλάβουμε μετά τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου».

Διατελέσετε στο παρελθόν πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ». Πως χαρακτηρίζετε σήμερα την πορεία της;

«Ακουμπήσατε σε ευαίσθητες χορδές, καθώς η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», την οποία υπηρέτησα με όλη την σημασία της λέξης επί πέντε συναπτά έτη, με την κατάσταση που παρουσιάζει σήμερα είναι ένα θέμα που με «πονάει» ιδιαιτέρως. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που αποχώρησα πριν από ενάμιση χρόνο από το διοικητικό της συμβούλιο, καθώς δεν άντεχα να βλέπω την επιχείρηση να οδηγείται στην ανυποληψία. Η κραταιά «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» του 2019, με το εύρωστο ταμείο, την εξωστρέφεια της που έφθανε σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου διαφημίζοντας την Καβάλα, την πανελλήνια αναγνώριση ως «μοντέλου» κοινωφελούς επιχείρησης, με το πλήθος των δράσεων που πολλές από αυτές ήταν μοναδικές σε εθνικό επίπεδο, δεν υπάρχει πλέον. Την θέση της έχει πάρει μια εσωστρεφής επιχείρηση, η οποία ουσιαστικά διοικείται από έναν «καλλιτεχνικό διευθυντή», ωσάν να πρόκειται για πολιτιστικό οργανισμό, που ακόμη όμως και αυτό το πολιτιστικό προϊόν που παράγει είναι για τους λίγους κι όχι για τους πολλούς, όπως οφείλει να κάνει μια κοινωφελής επιχείρηση. Στην πραγματικότητα η σημερινή διοίκηση αντιμετώπισε την «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», όχι ως ένα πολυεργαλείο ανάπτυξης για τον Δήμο μας, αλλά απλά ως …ταμείο».

Σε ποια φάση βρίσκεται το πρόγραμμά σας; Είναι πλήρες; Γίνονται προσθήκες σε αυτό;

«Ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος μας ανακοινώθηκε ήδη στις 6 Ιουλίου, οπότε και παρουσιάσαμε για πρώτη φορά την δημοτική μας παράταξη «Ωρα Δημιουργίας». Το πρόγραμμα αυτό δείχνει το στίγμα, τις προτεραιότητες και τις φιλοδοξίες μας. Είναι αυτό που θέλουμε να γνωρίζει ο κάθε δημότης όταν θα προσέλθει στις κάλπες να εκλέξει την νέα δημοτική αρχή. Την ίδια στιγμή είναι και η ελάχιστη δέσμευση μας απέναντι στους πολίτες, ότι αυτό που υποσχεθήκαμε θα το πράξουμε στο ακέραιο, όχι γιατί το υποσχεθήκαμε, αλλά γιατί το πιστεύουμε και γνωρίζουμε τον τρόπο να το υλοποιήσουμε. Είμαστε άλλωστε η πρώτη δημοτική παράταξη που ανακοίνωσε τις βασικές αρχές του προγράμματος της, απόδειξη της προεργασίας που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αναμφίβολα η προσθήκη νέων προσώπων στον συνδυασμό μας, εμπλουτίζει το πρόγραμμα με καινούριες ιδέες και στόχους, κυρίως καθώς οι υποψήφιοι μας δείχνουν μια ανυπέρβλητη διάθεση να εργασθούν για την εκπλήρωση των στόχων αυτών, που σκοπό έχουν να αλλάξουν την μορφή του Δήμου και κυρίως να δημιουργήσουν συνθήκες ποιότητας ζωής στους συνδημότες μας, ανάλογες με αυτά που απλόχερα προσφέρει ο τόπος μας».

Ποια είναι τέλος τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους συμπολίτες μας στην προσπάθεια σας να διεκδικήσετε τον δημαρχιακό θώκο;

«Το έχω πει κι άλλη φορά. Είναι αρκετά δύσκολο για μια εργαζόμενη γυναίκα, ελεύθερη επαγγελματία, σύζυγο και μητέρα, να αποφασίσει να ασχοληθεί ενεργά με τα δημοτικά πράγματα και απείρως δυσκολότερο να κατέλθει ως υποψήφια δήμαρχος. Σε αυτόν τον αγώνα, πέραν των δικών μου ανθρώπων, δύο πράγματα με γεμίζουν αστείρευτη δύναμη. Το πείσμα μου και η αγάπη που εισπράττω καθημερινά από τον κόσμο, για τον οποίο είμαι απλά η δική του …Αναστασία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...