Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!!!

Ημέρα:

spot_img

Γράφει ο Γεώργιος Δημητρακάκης

Βλέπουμε πολλές πολιτικές για να είναι κάποιος αρεστός σε όλες τις καταστάσεις, και κατόπιν εορτής να νιώθει δικαιωμένος κατά την ματαιότητα του, χωρίς να διευκρινίζει ποιος είναι «ο αστυφύλαξ και ποιος ο χωροφύλαξ»!

Βέβαιο είναι ότι πατώντας σε δύο βάρκες, κάποτε χάνεις την ισορροπία των πεπραγμένων σου και την αξιοπρέπεια σου από τους απέναντι, αν έχουν κρίση, λογική.

Πολλά βλέπουμε, ακούμε στην καθημερινή μας ζωή, εικόνες, λόγια που αν προβληματιστείς πάνω σε αυτά αηδιάζεις, ανθρώπων που η παιδεία τους είναι χαμένη μέσα στο χάος της απρέπειας και της ανικανότητας τους, ανθρώπους λαοπλάνους που έχουν ως μόνη αξία την οντότητα τους, τσαλαπατώντας τους απέναντι, βλέποντας τους σαν αγρόκτημα, που νομίζουν ότι τους δουλεύουν-καλλιεργούν!!!

Τα φαινόμενα αυτά είναι σε ανθρώπους εξουσιομανείς, ανθρώπους που δε θα νοιώσουν τύψεις στο τσαλαπάτημα των απέναντί τους μόνο και μόνο για την επιτυχία του ατομικού τους κερδοφόρου στόχου, ανθρώπους που οι έννοιες σεβασμός και ταπεινότητα είναι αόρατες γι’ αυτούς, ανθρώπους που θέλουν να επιπλεύσουν!!!

Αντίκρισε από απόσταση και διαχρονικά την πορεία μερικών πολιτικών προσώπων ή κομματικών αχυρανθρώπων, ξεπετάγονται όταν χάσουν την μαρμίτα και ναρκώνονται όταν είναι περιτριγυρισμένοι από «αγαθά», τρώγοντας και μη καταλαβαίνοντας ότι κάποτε θα σκάσουν!

Να γράψω για την προτροπή σχολείων, υπηρεσιών, οδών, πλατειών προεκλογικά, και μετεκλογικά μετά το επιθυμητό αποτέλεσμα, μόνο το: γιατί; ή λοιδορία! Καταδικαστέα και τα δύο! Ο διάλογος λύνει τις αντιπαλότητες!

Να γράψω για προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις και πράξεις; Τα προεκλογικά αγκαλιάσματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν, μετατρέπονται μετεκλογικά σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες ακόμη και σε ύβρεις, συκοφαντίες,χωρίς την αίσθηση του αποτρόπαιου αποτελέσματος, το μηδενισμό αυτών που αγκάλιαζαν, που επιδοκίμαζαν για μια ψήφο!

Δεν θέλω να εμβαθύνω τη φράση: «μπ@τσοι, γουρο@νια, δολοφ@νοι» δεν είναι του επιπέδου ενός σώφρονα ανθρώπου!

Το πρωί τους αγκαλιάζεις και το βράδυ τους λοιδορείς, προεκλογικά τους ασπάζεσαι και μετεκλογικά τους «πουλάς» όταν προβάλουν τα αιτήματά τους, γιατί σε κυριεύουν οι εμμονές. Από τη μια τους λοιδορείς και από την άλλη τους χρησιμοποιείς για την ασφάλειά σου και των συντρόφων σου!

Δεν κατάλαβαν μερικοί ότι ο απέναντι που χρησιμοποιείς είναι όν, με όλα τα θετικά, και τα λάθη του που μπορείς να συνετίσεις, όχι όμως με ύβρεις.

Ότι ο απέναντι είναι το παιδί της διπλανής σου πόρτας, που εργάζεται για να συντηρήσει την οικογένειά του με κίνδυνο της ζωής του, που φεύγει για την υπηρεσία του και δεν ξέρει αν θα ξαναδεί την οικογένεια του! εν αντιθέσει με σένα που έχεις δεκαπλάσιες αποδοχές και κανά δύο από αυτά τα παιδιά για να σε προστατεύουν!

Είναι το παιδί, που το μόνο που έκανες γι αυτό, το διαμόρφωσες στα τεσσεράμισι έτη διακυβέρνησης να του δίνεις κατευθύνσεις με τις κλούβες να προφυλάξουν τον κομματικό σου πυρήνα, να τον στήνεις απέναντι από άλλες κοινωνικές ομάδες αντιπαθείς προς εσένα, με αποτέλεσμα να γίνεται ο ίδιος στόχος ακραίων στοιχείων!

Είναι το παιδί που έμπαινε απέναντι στην άλλη σου αγαπημένη κοινωνική ομάδα για να προστατευθεί ο πολίτης από τις καταστροφές!

Είναι το παιδί που χρησιμοποίησες για τη παραβατικότητα ψηφοφόρων σου!

Όλοι είχαμε δυσάρεστες εμπειρίες από ανθρώπους αυτού του επαγγέλματος και κυρίως παλαιότερα, γιατί τη μια μέρα έφευγαν από το χωριό που διοικούσαν μόνο την προβατίνα τους και την άλλη, αφού γινόταν αστυνόμοι, τους έπιανε η έπαρση –όχι όλους – και θεωρούσαν τον εαυτό τους εξουσία του χωριού! Μπήκαν στο κάδρο, γιατί έπρεπε να λειτουργήσει η νομιμότητα και κάποιοι που σήμερα τους στοχοποιούν ήταν εμπόδιο. Σήμερα δεν είναι όλοι ίδιοι, υπάρχουν και παιδιά με αξίες, παιδεία, αγωνιστές μέχρι θανάτου για τη νομιμότητα!

Ποια θα ήταν η αντίδραση αυτών που εκστομίζουν …λόγια, αν από αντιπερισπασμό και η απέναντι πλευρά «έριχνε» αντίστοιχα συνθήματα κατ’ αυτών, συνθήματα καταδικαστέα που ακουγόταν παλαιότερα για τους πολιτικούς, αλλά δείχνει όμως την ανωτερότητα της!!!

Τους θέλουμε στρατιωτάκια στις προσωπικές μας επιδιώξεις από τη μια, και από την άλλη τους λοιδορούμε!

Δυστυχώς, εδώ και μερικά χρόνια δεν είναι αγαπητοί-αρεστοί σε όλους, αυτοί που διαφυλάττουν τη νομιμότητα, την πρόοδο. Στην αντίπερα όχθη έχουν ίνδαλμα τους μπαχαλάκηδες γιατί αυτοί τους αντιπροσωπεύουν!

Αν αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα,η πολιτική παιδεία, με το διαχωρισμό των κοινωνικών ομάδων, είναι καταδικαστέο, και φυσικά αξιολύπητοι οι ακολουθούντες τα βήματά αυτών και τις παροτρύνσεις των –έστω και με τη σιωπή τους, γιατί αυτούς με εμμονές, ο σώφρων τους τοποθετεί στον κάδο απορριμμάτων ή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Τα συνθήματα των τοίχων-περιθωριακών, δεν πρέπει να είναι συνθήματα αυτών που εκπροσωπούν τον πολίτη!

Ο Πλάτωνας έλεγε ότι η δημοκρατία δε μπορεί να ανθίσει σε ένα έδαφος δηλητηριασμένο από την ανισότητα και το διχασμό, που είναι δελεαστικοί στόχοι για έναν δημαγωγό!!!

Δημητρακάκης Γεώργιος

Πρώην δντής Γυμνασίου –λυκείου

Αντιφίλιπποι – Καβάλας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....