Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το φετινό πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής προκαλεί εύλογο ενδιαφέρον

Ημέρα:

spot_img

Όσοι ασχολούνται φέτος με την Α Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου ή σουπερληγκα και είναι πάρα πολλοί, βλέπουν μέχρι στιγμής κάτι το διαφορετικό. Είναι όπως λεγόταν ο τίτλος της ελληνικής κωμωδίας του 1964 (Βασίλης Γεωργιάδης) «Αυτό το κάτι άλλο».

Έτσι λοιπόν ενώ κλείσαμε τα 2/3 δηλαδή 20 αγωνιστικές τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε στην πεντάδα για Ευρώπη, ούτε στην δυάδα για υποβιβασμό στην Β΄ Εθνική. Έτσι λοιπόν προκαλεί εύλογο ενδιαφέρον από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους, χωρίς βέβαια να υπάρχει αντίστοιχα αύξηση εισιτηρίων αφού ο νόμος απαγορεύει τις μετακινήσεις. Μέχρι το φετινό πρωτάθλημα ο πρωταθλητής ήταν γνωστός από τον 1ο γύρο για να μην πω από τα Χριστούγεννα! Τι συνέβη λοιπόν και φτάσαμε να γίνουμε… Αγγλία; Όχι βέβαια στην ποιότητα αλλά στις εκπλήξεις.

Σύμφωνα με την δική μου γνώμη πιστεύω ότι με την έλευση διαιτητή επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής από το εξωτερικό βελτίωσε την απόδοση των διαιτητών μας. Αν όχι στο  100% αλλά τουλάχιστον στο 80%. Μετά είναι οι πολλές μεταγραφές μερικές εκ των οποίων απεδείχθησαν λαχεία, αφού η προσφορά στο «παζάρι» είναι μεγάλη και η ζήτηση σχετικά μικρή. Τώρα στις επιμέρους λεπτομέρειες βλέπουμε το ανέβασμα των επαρχιακών ομάδων και το ντεφορμάρισμα πολλών ομάδων του κέντρου.

Τη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η πτώση του Ολυμπιακού σε μια χρονιά που πήρε… και τι δεν πήρε. Ο έτερος συνεταίρος Παναθηναϊκός είναι σε τραγική θέση αλλά τουλάχιστο το «Τριφύλλι» έχει ισχυρά ελαφρυντικά αφού το εγκατέλειψαν οι πανίσχυροι οικονομικά δικοί του άνθρωποι. Τι να κάνει μόνος του ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Μοιάζει σαν τον «Δανιήλ στον λάκκο των λεόντων». ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πάνε τραίνο με τι ίδιες πιθανότητες άσχετα αν οι Θεσσαλονικείς νιώθουν πιο άνετοι. Βέβαια αν στην πεντάδα παραμείνουν καταρχήν ο Ατρόμητος και ένας εκ των Πανιωνίου, Ξάνθης και Αστέρα δεν θα είναι καθόλου έκπληξη!

Όσον αφορά τους υπόλοιπους 9 Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός, Γιάννενα και Λάρισα σώζουν την παρτίδα εκτός  απροόπτου. Σίγουρα εκείνος που δεν την σώζει είναι ο Πλατανιάς αν και ποτέ μην λες ποτέ. Αυτός που θα τον ακολουθήσει στην Β΄ Εθνική φαίνεται να είναι ένας από τους Απόλλωνα ή Κέρκυρα. Όμως στις δέκα αγωνιστικές που θα ακολουθήσουν ας μην «το δένουμε και κόμπο». Μόνο την τελευταία αγωνιστική (20η) που μας πέρασε είχαμε 5 Χ, 2 δυάρια, και μόνο ένα άσο!!  Ίσως και η εξέλιξη της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου και των 4 που προκρίθηκαν στην ημιτελική παίξει και καθοριστικό ρόλο και στο πρωτάθλημα.

Να θυμίσω ότι οι 4 ομάδες που πήραν το εισιτήριο είναι: ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιος και Λάρισα. Φανταστείτε να κληρωθούν ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Πανιώνιος-Λάρισα, αλλά και να το εύχεστε . Να μην δούμε δηλαδή τα περσινά θλιβερά επεισόδια του τελικού που έκαναν τον γύρω του κόσμου και γίναμε για πολλοστή φορά ρεζίλι σαν έθνος! Ότι δείξει η κληρωτίδα λοιπόν και ότι οι υψηλά ιστάμενοι, εάν θέλουν το καλό απλά και μόνο.

VERITE DEMI SIECLE

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...