Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το…μυστικό που έκανε τον Στέλιο Παπαδόπουλο να κερδίσει τον Κολομβιανό Perez

Ημέρα:

spot_img
Όλα πήγαν ακριβώς σύμφωνα με το αγωνιστικό πλάνο του Στέλιου Παπαδόπουλο στην μεγάλη μάχη που έδωσε την Κυριακή στο Κλειστό του Taekwondo απέναντι στον Κολομβιανό πρωταθλητή Devis Perez.

Ο κορυφαίος Έλληνας πυγμάχος επικράτησε με νοκ άουτ στον δέκατο γύρο μιας και ο Perez δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην συνέχεια της αναμέτρησης. OΠαπαδόπουλος έδειξε στο ελληνικό κοινό εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς και το πως βγαινει μια 10γυρη αναμέτρηση ξεκούραστα και ανεβάζοντας απόδοση στους τελευταίους γύρους που δείχνει την διαφορά του επαγγελματία με οποιονδήποτε άλλο κάνει μποξ.
Στον πρώτο , δεύτερο και τρίτο γύρο ο Παπαδόπουλος ξεκίνησε κάπως σφιγμένος με την έννοια πως έκανε ακριβώς αυτά που έπρεπε να κάνει για να πάρει ουσιαστικά τους γύρους. Φυσικά και το γεγονός πως έπαιζε πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από αρκετό καιρό επηρέασε. Παρόλα αυτά άκουγε ακριβώς τις οδηγίες του προπονητή του Γρηγόρη Μάλλιου στην γωνία ακολουθώντας πιστά το αγωνιστικό πλάνο. Το ματς εξελίχθηκε σαν σκάκι με ένα νοκ ντάουν αρχικά να έχουμε στον τέταρτο γύρο για τον Παπαδόπουλο από γροθιά στο συκώτι. Ο Παπαδόπουλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό παίρνοντας τόσο τον πέμπτο, όσο και τον έκτο γύρο , με τον έβδομο να είναι ο καλύτερός του. Έλεγχε την απόσταση από μακριά και απέφευγε το κοντινό παιχνίδι που βόλευε τον κοντύτερο Perezαποφεύγοντας έτσι επικίνδυνα κροσέ και άπερκατ με το δεξί.
Στον όγδοο γύρο ο Στέλιος δέχτηκε δύο τέτοια χτυπήματα από τον Perez τα όποια όμως και άντεξε. Κάπου εκεί ο Κολομβιανός φάνηκε να κουράζεται και αυτό έγινε αντιληπτό από την ελληνική γωνία. Ο Παπαδόπουλος στην γωνία ανέφερε πως ”έχει ξεμπουκώσει” και ”πως είναι πάρα πολύ καλά ώστε να ανεβάσει φουλ” για την συνέχεια. Πήρε το okey από τον Γρηγόρη Μάλλιο με τον Παπαδόπουλο πλέον να έρχεται πιο κοντά στον Perez με την οδηγία να είναι πιο κλειστά τα κροσέ του , να μπαίνει, να τα δίνει και να ξαναβγαίνει.
Κάπως έτσι στον ένατο γύρο στο τέλος παραλίγο να πέσει ο Perez και στον δέκατο έπεσε στο πρώτο λεπτό νοκ ντάουν δυσκολευόμενος αρκετά να σηκωθεί η αλήθεια είναι. Το δεύτερο νοκ ντάουν ήρθε περίπου στα μισά του γύρου . Εκεί ο προπονητής πέταξε την λευκή πετσέτα, όμως ο διαιτητής μέτρησε μέχρι το 10 δίχως τον Κολομβιανό να μπορεί να σηκωθεί και το ματς να κατοχυρώνεται ως νοκ -άουτ. Μια πολύ σημαντική επιτυχία για τον Στέλιο Παπαδόπουλο η κατάκτηση του τίτλου της WBU μέσα στην Ελλάδα σε ένα ματς καθαρά τακτικής και στρατηγικής με το λιγότερο δυνατό ρίσκο, που οι φανς του μποξ θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα μόλις το δουν. Ο Παπαδόπουλος έπαιξε αρχικά από μακριά και απόσταση, εμποδίζοντας τον Κολομβιανό να κάνει το παιχνίδι του και όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή έδωσε το καλύτερο φινάλε!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...